AMD ostvario rekordne kvartalne prihode od segmenta računala i grafike

AMD ostvario rekordne kvartalne prihode od segmenta računala i grafike

Foto: DepositPhotos

Kompanija Advanced Micro Devices, poznatija kroz skraćenicu AMD, prepoznatljivo je ime u industriji, kad se radi o hardveru. I njena napredna tehnologija vezana uz grafičke performanse postao je standard za gaming, što se "osjeti" i prema poslovnim rezultatima u trećem kvartalu ove godine jer porasli su u odnosu na isto razdoblje lani za 9,5 posto - na 2,4 milijardi američkih dolara u dijelu "računala i grafika".

Ujedno, to je kvartalni rekord za AMD i zbog toga svi uključeni u uspjeh imaju razloga za slavlje. Posebno kad se pogleda situacija unazad gotovo dvije godine, odnosno, od prvog kvartala 2020. pa sve do trećeg ove godine.

Konkretnije, AMD je u prvom kvartalu 2020. ostvario 1,44 milijarde dolara prihoda, zatim u drugom, pogođenom pandemijom, 1,37 milijardi. I nakon tog kreće uzlet kojem svjedočimo i u ovim trenucima. U trećem kvartalu prošle godine prihodi su dosegli 1,67 milijardi dolara, zatim u posljednjem 2020. 1,96 milijardi, u prvom ove godine 2,1 milijardu i u drugom 2,25 milijardi dolara...

Naravno, odrazilo se to i na neto profit, koji je iznosio 923 milijuna dolara i time je 137 posto veći nego 390 milijuna dolara iz istog razdoblja lani. Ipak, nije rekordan jer u posljednjem kvartalu prošle godine ostvareno je impozantnih 1,78 milijardi dolara neto profita.

Ukupno, na razini cijele kompanije, prihodi su u trećem kvartalu prvi put premašili četiri milijarde dolara i zaustavili se na 4,31 milijardu. Primjerice, u prvom kvartalu 2019. iznosili su 1,27 milijardi dolara i već po tome je jasno koliko AMD raste.

A sve to ne bi uspio da ne nudi kvalitetne proizvode, uz prihvatljive cijene. To je ono što ovu kompaniju uspijeva postaviti ispred konkurencije, čija tradicija poslovanja možda jest respektabilnija, ali na staroj slavi se u tehnologiji teško može živjeti...

Još iz kategorije

Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

18.01.2022.

Nadzor zaposlenika koji rade na daljinu, kao i alati za nadzor u globalu, uvelike narušavaju odnos poslodavaca i njima podređenih, upozorio je Joint Research Council (JRC), koji djeluje pod Europskom komisijom.

95 posto tehnoloških lidera smatra da će umjetna inteligencija pogoniti buduću inovativnost

95 posto tehnoloških lidera smatra da će umjetna inteligencija pogoniti buduću inovativnost

17.01.2022.

Neprofitna organizacija IEEE u posljednjem je istraživanju stigla do saznanja da 21 posto rukovodećeg kadra u tehnološkim kompanijama smatra da će umjetna inteligencija i strojno učenje biti jedna od najvažnijih tehologija u idućoj godini.

5 najboljih softvera otvorenog koda za održavanje webinara

5 najboljih softvera otvorenog koda za održavanje webinara

17.01.2022.

Webinar softver omogućava organiziranje i držanje evenata otkud god želite i kome god želite, što znači da on mora biti kvalitetan, nuditi sve što korisniku treba za određeni webinar, biti jednostavan, ali i praktičan.