Amazon povećao prihode, ali ostvario 37% manju dobit

Amazon povećao prihode, ali ostvario 37% manju dobit

Amazon, prošlogodišnji lider u prihodima i miljenik Wall Street-a, iznenadio je analitičare manjim prihodima od očekivanih.

Očekivanja su bila velika zbog prazničke šoping sezone, no Amazon je u posljednjem kvartalu 2012 zabilježio 97 milijuna dolara prihoda što je pad od 45 posto, u odnosu na 117 milijuna dolara u 2011. godini, no gledano s vedrije strane neto prihod od prodaje i dalje raste, te je porasla za 22 posto na 21,2 milijarde dolara.

U izvješću za prvi kvartal ove godine, Amazon navodi porast ukupnog prihoda za 39 posto na 4,25 milijardi dolara,u odnosu na 3 milijarde dolara prihoda za prošlu godinu.

U izvješću još navodi da je neto prihod od prodaje porastao za 22 posto na 16,07 milijardi dolara u prvom kvartalu , u odnosu na 13,18 milijardi dolara u prvom kvartalu 2012 godine.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.