Amazon povećao prihode, ali ostvario 37% manju dobit

Amazon povećao prihode, ali ostvario 37% manju dobit

Amazon, prošlogodišnji lider u prihodima i miljenik Wall Street-a, iznenadio je analitičare manjim prihodima od očekivanih.

Očekivanja su bila velika zbog prazničke šoping sezone, no Amazon je u posljednjem kvartalu 2012 zabilježio 97 milijuna dolara prihoda što je pad od 45 posto, u odnosu na 117 milijuna dolara u 2011. godini, no gledano s vedrije strane neto prihod od prodaje i dalje raste, te je porasla za 22 posto na 21,2 milijarde dolara.

U izvješću za prvi kvartal ove godine, Amazon navodi porast ukupnog prihoda za 39 posto na 4,25 milijardi dolara,u odnosu na 3 milijarde dolara prihoda za prošlu godinu.

U izvješću još navodi da je neto prihod od prodaje porastao za 22 posto na 16,07 milijardi dolara u prvom kvartalu , u odnosu na 13,18 milijardi dolara u prvom kvartalu 2012 godine.

Još iz kategorije

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

06.12.2019. komentiraj

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

06.12.2019. komentiraj

„Njemačka je naš najveći inozemni partner i treći investitor u Hrvatsku, no moramo ozbiljno poraditi na robnom deficitu kojeg imamo s tom zemljom“, rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na stručnom skupu Njemačka kao poslovna destinacija, koji je održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

06.12.2019. komentiraj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT – faza II)“, ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 54 milijuna kuna. Do sada su u sklopu IKT 2 Poziva donesene 679 Odluke o financiranju ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 256 milijuna kuna.