Amazon na udaru njemačke Vlade

Amazon na udaru njemačke Vlade

Foto: Fotolia

Njemačka ministrica rada Ursula von der Leyen zatražila je provedbu velike istrage protiv jednog od najvećih online maloprodajnih lanaca na svijetu Amazona zbog optužbi sezonskih radnika da su na poslu uznemiravani i maltretirani.

Odnosi se to na sezonske radnike iz zemalja EU koje su pogođene krizom poput Španjolske, ali i nekih drugih zemalja koji su se žalili da su ih prilikom rada u Amazonovim skladištima ponižavali. Optužbe idu tako daleko da su radnici optužili Amazon da njihovi djelatnici koji nadgledaju rad nose vrlo slične uniforme kao neonacisti.

Uz ove teške optužbe pridodana je i činjenica da se radnicima plaća manje nego što je to u oglasima za posao navedeno. Navodi se i kako se radnici stalno pretražuju zbog stalnih sigurnosnih mjera i osiguravanja od krađe, te da se pretražuju čak i mjesta gdje radnici privremeno žive dok rade u Njemačkoj.

Kako ističu iz jednog od najvećih njemačkih sindikata Verdi ovo je samo jedna u nizu optužbi protiv Amazona na koje oni upozoravaju već dulje vrijeme i da je došlo napokon doba da se to riješi jer je takva praksa nedopustiva.

Samo u Njemačkoj Amazon ima više od 7700 zaposlenika, te se za potrebe povećanja posla koristi uslugama agencija za privremeno zapošljavanje koje snose određenu krivicu za takvo postupanje prema radnicima.

Iz Amazona poručuju kako ne krše radnička prava, a pretrage soba gdje radnici žive opravdavaju činjenicom da je bilo pritužbi na krađe i da su takve pretrage uvijek obavljaju uz suglasnost hotela gdje radnici žive.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.