Alibaba zabilježila rast dobiti i usporavanje rasta prihoda

Alibaba zabilježila rast dobiti i usporavanje rasta prihoda

Foto: Fotolia

Alibaba Group je u trećem fiskalnom kvartalu, zahvaljujući višim naknadama za oglašavanje, ostvarila 792 milijuna dolara neto dobit, međutim rast prihoda se usporio za 51 posto.

Alibaba je najveći eCommerce operater u Kini, te na tom tržištu posjeduje kompanije Taobao i Tmall. Prošle godine kompanija je objavila neto gubitak od 246 milijuna dolara, koji je nastao nakon jednokratne uplate 550 milijuna dolara u sklopu 7,6 milijardi dolara teškog sporazuma o otkupu svojih dionica od Yahooa.

Sa sadašnjih 24 posto udjela u kineskoj kompaniji, Yahoo je, u sklopu objave svog izvješća o zaradi u četvrtom kvartalu, objavio i financijske rezultate kompanije Alibaba.

Yahoo je primijetio da su prihodi Alibabe u kvartalu rasli za 51 posto i iznosili 1,78 milijardi dolara, što predstavlja pad u odnosu na 61-postotni rast iz drugog kvartala, međutim prihodi kompanije su nadmašili neke od njihovih najbližih konkurenata. Primjerice, Tencent Holdings je u trećem kvartalu ostvario 34-postotni rast prihoda, dok je taj broj kod Amazona narastao za 24 posto.

Kineski šoping festival koji je održan 11. studenog, potaknuo je prodaju kompanije Alibaba, te su kompanije Taobao i Tmall zabilježile rekordnu prodaju od 4,92 milijarde dolara u manje od 22 sata.Takozvani Cyber Monday, jednodnevno šoping ludilo je generiralo rekordnu potrošnju od oko 5,8 milijardi dolara.

Alibaba priprema svoju inicijalnu javnu ponudu dionica, te analitičari smatraju da bi vrijednost tvrtke mogla premašiti i 100 milijardi dolara.

Tvrtka ulaže dodatne napore kako bi proširila svoj portfelj u mobilnom i cloud prostoru, te je kompanija početkom mjeseca obećala da će svu zaradu, koju će generirati njihova platforma za mobilne igre, prepustiti programerima, a kompaniji će pripasti samo 10 posto od te zarade. Svoje cloud poslovanje također nastoje proširiti uspostavljanjem podatkovnih centara za podršku lokalni tvrtkama i širenjem svojih međunarodnih operacija.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.