Alibaba zabilježila rast dobiti i usporavanje rasta prihoda

Alibaba zabilježila rast dobiti i usporavanje rasta prihoda

Foto: Fotolia

Alibaba Group je u trećem fiskalnom kvartalu, zahvaljujući višim naknadama za oglašavanje, ostvarila 792 milijuna dolara neto dobit, međutim rast prihoda se usporio za 51 posto.

Alibaba je najveći eCommerce operater u Kini, te na tom tržištu posjeduje kompanije Taobao i Tmall. Prošle godine kompanija je objavila neto gubitak od 246 milijuna dolara, koji je nastao nakon jednokratne uplate 550 milijuna dolara u sklopu 7,6 milijardi dolara teškog sporazuma o otkupu svojih dionica od Yahooa.

Sa sadašnjih 24 posto udjela u kineskoj kompaniji, Yahoo je, u sklopu objave svog izvješća o zaradi u četvrtom kvartalu, objavio i financijske rezultate kompanije Alibaba.

Yahoo je primijetio da su prihodi Alibabe u kvartalu rasli za 51 posto i iznosili 1,78 milijardi dolara, što predstavlja pad u odnosu na 61-postotni rast iz drugog kvartala, međutim prihodi kompanije su nadmašili neke od njihovih najbližih konkurenata. Primjerice, Tencent Holdings je u trećem kvartalu ostvario 34-postotni rast prihoda, dok je taj broj kod Amazona narastao za 24 posto.

Kineski šoping festival koji je održan 11. studenog, potaknuo je prodaju kompanije Alibaba, te su kompanije Taobao i Tmall zabilježile rekordnu prodaju od 4,92 milijarde dolara u manje od 22 sata.Takozvani Cyber Monday, jednodnevno šoping ludilo je generiralo rekordnu potrošnju od oko 5,8 milijardi dolara.

Alibaba priprema svoju inicijalnu javnu ponudu dionica, te analitičari smatraju da bi vrijednost tvrtke mogla premašiti i 100 milijardi dolara.

Tvrtka ulaže dodatne napore kako bi proširila svoj portfelj u mobilnom i cloud prostoru, te je kompanija početkom mjeseca obećala da će svu zaradu, koju će generirati njihova platforma za mobilne igre, prepustiti programerima, a kompaniji će pripasti samo 10 posto od te zarade. Svoje cloud poslovanje također nastoje proširiti uspostavljanjem podatkovnih centara za podršku lokalni tvrtkama i širenjem svojih međunarodnih operacija.

Još iz kategorije

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

02.06.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Tenderi.hr pokazuju kako je u svibnju ove godine ugovoreno 178,761 milijuna kuna vrijednih javnih nabava, što je 1.79 posto manje od procijenjenih 182,019 milijuna kuna koliko je bilo predviđeno za tendere koji su ugovoreni u svibnju ove godine.

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.