AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

Europsko inovacijsko vijeće (EIC) dodijelilo je AGRIVI-ju sredstva u iznosu od 1,15 milijuna eura za izgradnju agronomskog savjetnika vođenog umjetnom inteligencijom za podršku farmama u ispunjavanju zahtjeva za zaštitu usjeva i sigurnost hrane.

AGRIVI je dobio sredstva u konkurenciji 1099 prijavljenih tvrtki sa svojim inovativnim projektima, pri čemu je Europsko inovacijsko vijeće nagradila 99 tvrtki da dobiju sredstva kako bi im pomogla da svoje obećavajuće tehnologije iznesu na tržište.

Jedan od glavnih ciljeva Zelenog dogovora Europske unije je smanjiti upotrebu pesticida za 50% do 2030. Ovaj zahtjev donosi značajne izazove poljoprivrednim gospodarstvima koja moraju osigurati da smanjena zaštita usjeva ne utječe na njihove prinose i profitabilnost farme.

AGRIVI-jev agronomski savjetnik pogonjen umjetnom inteligencijom uvijek će biti prisutan kao virtualni pomoćnik koji će poljoprivrednike voditi u donošenju tri važne odluke poput otkrivanja potrebe za zaštitom usjeva utvrđivanjem stvarnih rizika od štetočina i bolesti na njihovim usjevima, preporučajući kako zaštititi usjeve sugerirajući zaštitu usjeva proizvodi osiguravaju usklađenost s EU i nacionalnim propisima, preporučujući kada je sigurno žeti usjeve analizom razdoblja čekanja zaštite usjeva i razine ostataka pesticida.

Većina poljoprivrednih gospodarstava u svijetu iu EU-u su mala i srednja koja se bore s usvajanjem naprednih rješenja digitalne poljoprivrede. Agronomski savjetnik vođen umjetnom inteligencijom bit će isporučen kao virtualni asistent u obliku chatbota koji komunicira s poljoprivrednicima na način na koji komuniciraju svaki dan. AI agronomski savjetnik bit će lansiran na tržište 2024. godine.

AGRIVI ima sveobuhvatan paket rješenja za digitalnu poljoprivredu za farme, prehrambene tvrtke, agrobiznis banke, ministarstva poljoprivrede i druge važne dionike poljoprivredno-prehrambenog lanca vrijednosti. AGRIVI-jev softver za upravljanje farmama pruža agronomske i ekonomske uvide u stvarnom vremenu tijekom cijelog procesa proizvodnje hrane i pomaže proizvođačima u proizvodnji zdrave, hranjive i sigurne hrane primjenom održivih i klimatski pametnih poljoprivrednih praksi.

Još iz kategorije

Broadcom kupuje VMware za 69 milijardi dolara

Broadcom kupuje VMware za 69 milijardi dolara

27.05.2022.

Broadcom je pristao preuzeti kompaniju VMware, specijaliziranu za softver u cloudu, u jednoj od najvećih američkih tehnoloških akvizicija ikad zabilježenih. Riječ je o poslu vrijednom 69 milijardi američkih dolara i dio je strategije velikog proizvođača čipova da transformira poslovanje.

Uz pomoć 5G tehnologije, umjetne inteligencije i proširene stvarnosti postižu 60.000 isporuka mjesečno

Uz pomoć 5G tehnologije, umjetne inteligencije i proširene stvarnosti postižu 60.000 isporuka mjesečno

27.05.2022.

Huaweijev europski logistički centar za opskrbu (ESC) u Mađarskoj završio je s implementacijom privatne 5G mreže i digitalizacije koja omogućuje brojna rješenja Industrije 4.0.

Novo strateško partnerstvo tvrtki Huawei i Skyscanner

Novo strateško partnerstvo tvrtki Huawei i Skyscanner

26.05.2022.

Huawei je najavio strateško partnerstvo s tvrtkom Skyscanner, vodećom globalnom platformom za putovanja koja pomaže milijunima putnika pronaći najpovoljnije opcije za letove, hotele i najam automobila, sve u svrhu obogaćivanja ponude Huawei Mobile Servicesa s novim mogućnostima pretraživanja letova.