Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Foto: Magento

Adobe je pristao preuzeti Magento za 1,68 milijardi američkih dolara, a cijeli posao bit će završen u trećem kvartalu ove godine. Velik je to plus za Adobe, jer ipak je riječ o kompaniji koja donosi popularne CMS sustave za e-trgovinu. Naime, kad se zbroje svi klijenti Magenta, vrijednost onoga što imaju u online ponudi iznosi 155 milijardi dolara.

Primjerice, neki od klijenata su Canon i Rosetta Stone, a odsad će pod sobom sve to imati Adobe. I cijena za koju je sklopio posao nije previsoka, posebno ne za ono što se dobiva u kompletu. Jer, plan koji Adobe ima tiče se njegova vlastitog Experience Cloud, u kojem je na jednom mjestu ponuđen cijeli niz marketinških usluga za klijente, koje uključuju oglašavanja i alate za analizu.

Također, vjeruje se da će doći do nekih promjena odsad, po pitanju cijena, ponude i otvorenosti. Jer, trenutno Magento dolazi u dvije varijente - open source i plaćenoj. Naravno, dok prva donosi osnovne mogućnosti, druga donosi dodatne i uvelike koristi klijentima, posebno onim većima.

"Kad posao bude i službeno završen, podijelit ćemo detalje. Dotad molimo za strpljenje", poruka je koju Adobe šalje zajednici i zapravo je logična jer prije službene finalizacije nema smisla govoriti o planovima koji slijede u bližoj i daljoj budućnosti po pitanju Magenta, odnosno, Adobea.

Nada je da se open source segment neće dirati, ali ništa nije zagarantirano. Ono što se zna jest da će ovaj posao biti samo dodati plus Adobeovim postojećim klijentima, koji su već doživjeli promjene na bolje kad se radi o UI i UX dizajnu aplikacije te tome što je XD postao besplatan. Uz Magento nastaje jedna iznimna platforma, koju vrijedi platiti i pokoji dolar više.

"Počeli smo raditi na ovom projektu prije 18 mjeseci i primijetili mnoge izazove", kazali su još u ožujku 2016. u Adobeu, a ni sami vjerojatno nisu bili svjesni da će projekt sazrijeti do te mjere u naredne dvije godine da se pojavi potreba preuzimanja jedne tako ugledne kompanije na svom polju kao što je Magento.

Još iz kategorije

Loša skripta za bazu podataka srušila Salesforce

Loša skripta za bazu podataka srušila Salesforce

22.05.2019. komentiraj

Salesforce se suočio s jednim od najvećih prekida rada nakon prisilnog “gašenja” povećeg dijela infrastrukture 17. svibnja. Glavni razlog za taj prekid rada bila je promjena načinjena od strane kompanija, a koja se odnosila na proizvodni proces i pristupne podatke diljem organizacija.

Većina hrvatskih tvrtki agilnost smatra potrebnom za opstanak u digitalnom dobu

Većina hrvatskih tvrtki agilnost smatra potrebnom za opstanak u digitalnom dobu

21.05.2019. komentiraj

Konzultantska tvrtka Vetturelli provela je istraživanje među najvećim hrvatskim kompanijama kako bi ispitala stavove upravljačkih struktura o organizacijskoj agilnosti te u kojoj su fazi procesa prilagodbe kompanija za digitalno doba. U njemu je sudjelovalo 30 kompanija, odnosno članova uprava, direktora ljudskih potencijala i korporativnih komunikacija.

INTERVJU: Osigurateljna industrija prilagođava se promjenama – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

INTERVJU: Osigurateljna industrija prilagođava se promjenama – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

21.05.2019. komentiraj

Među vrlo konzervativnim industrijama kada je riječ o upotrebi naprednih tehnologija svakako je i osiguravateljska industrija, ao tome kako se ona prilagođava današnjim promjenama koje su sve veće i brže razgovarali smo s Josipom Kljakovićem Gašpićem, voditelj Službe za inovacije i razvoj Wiener osiguranja koji ističe postoji inovativni model koji se u praksi pokazao uspješnim, a to je je bliska suradnja osiguratelja s tehnološkim stručnjacima iz IT industrije, kao što su InsurTech i FinTech, a sve se više koriste i proširena stvarnost i automatska analitika slika.