Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Foto: Magento

Adobe je pristao preuzeti Magento za 1,68 milijardi američkih dolara, a cijeli posao bit će završen u trećem kvartalu ove godine. Velik je to plus za Adobe, jer ipak je riječ o kompaniji koja donosi popularne CMS sustave za e-trgovinu. Naime, kad se zbroje svi klijenti Magenta, vrijednost onoga što imaju u online ponudi iznosi 155 milijardi dolara.

Primjerice, neki od klijenata su Canon i Rosetta Stone, a odsad će pod sobom sve to imati Adobe. I cijena za koju je sklopio posao nije previsoka, posebno ne za ono što se dobiva u kompletu. Jer, plan koji Adobe ima tiče se njegova vlastitog Experience Cloud, u kojem je na jednom mjestu ponuđen cijeli niz marketinških usluga za klijente, koje uključuju oglašavanja i alate za analizu.

Također, vjeruje se da će doći do nekih promjena odsad, po pitanju cijena, ponude i otvorenosti. Jer, trenutno Magento dolazi u dvije varijente - open source i plaćenoj. Naravno, dok prva donosi osnovne mogućnosti, druga donosi dodatne i uvelike koristi klijentima, posebno onim većima.

"Kad posao bude i službeno završen, podijelit ćemo detalje. Dotad molimo za strpljenje", poruka je koju Adobe šalje zajednici i zapravo je logična jer prije službene finalizacije nema smisla govoriti o planovima koji slijede u bližoj i daljoj budućnosti po pitanju Magenta, odnosno, Adobea.

Nada je da se open source segment neće dirati, ali ništa nije zagarantirano. Ono što se zna jest da će ovaj posao biti samo dodati plus Adobeovim postojećim klijentima, koji su već doživjeli promjene na bolje kad se radi o UI i UX dizajnu aplikacije te tome što je XD postao besplatan. Uz Magento nastaje jedna iznimna platforma, koju vrijedi platiti i pokoji dolar više.

"Počeli smo raditi na ovom projektu prije 18 mjeseci i primijetili mnoge izazove", kazali su još u ožujku 2016. u Adobeu, a ni sami vjerojatno nisu bili svjesni da će projekt sazrijeti do te mjere u naredne dvije godine da se pojavi potreba preuzimanja jedne tako ugledne kompanije na svom polju kao što je Magento.

Još iz kategorije

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

21.08.2018. komentiraj

Facebook je prije četiri godine za ukupne 22 milijardi američkih dolara preuzeo WhatsApp i obećao da neće dirati u politiku koju su postavili prethodni vlasnici. Dakle, aplikacija je ostala besplatna i potpuno slobodna od oglasa bilo kakvog tipa, ali naravno da su se u Facebooku trudili pronaći način kako monetizirati bogatu mu akviziciju.

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

19.08.2018. komentiraj

Nastavljamo s analizom domaćeg ICT tržišta i završavamo s računalnim tržištem, a sve prema podacima koje je prikupila tvrtka Bisnode i portal Poslovna.hr. I ovog puta želimo još jednom napomenuti kako je analiza domaćeg ICT tržišta rađena prema važećoj nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti i to prema nekoliko skupina u koje smo podijelili tvrtke-. Znači prema NKD-ovima u softverski segment dolaze tvrtke kojima je NKD 62.01, 62.02, 62.03,  62.09, 63.11. Inače ovo je segment koji još nismo analizirali i to krećemo danas nakon što u sektoru IT/računala proanaliziramo najveće prosječne neto plaće u tvrtkama u IT segmentu kojem pripadaju sljedeći NKD-ovi 26.20. 58.21, 58.29, 95.11.

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

18.08.2018. komentiraj

Možda smo nekima dosadni s brojkama i s pojedinačnim analizama pojedinog segmenta ICT tržišta prema ključnim pokazateljima koje je prikupio Bisnode i portal Poslovna.hr ali podaci u nekim segmentima mogu biti vrlo zanimljiv.