Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Foto: Magento

Adobe je pristao preuzeti Magento za 1,68 milijardi američkih dolara, a cijeli posao bit će završen u trećem kvartalu ove godine. Velik je to plus za Adobe, jer ipak je riječ o kompaniji koja donosi popularne CMS sustave za e-trgovinu. Naime, kad se zbroje svi klijenti Magenta, vrijednost onoga što imaju u online ponudi iznosi 155 milijardi dolara.

Primjerice, neki od klijenata su Canon i Rosetta Stone, a odsad će pod sobom sve to imati Adobe. I cijena za koju je sklopio posao nije previsoka, posebno ne za ono što se dobiva u kompletu. Jer, plan koji Adobe ima tiče se njegova vlastitog Experience Cloud, u kojem je na jednom mjestu ponuđen cijeli niz marketinških usluga za klijente, koje uključuju oglašavanja i alate za analizu.

Također, vjeruje se da će doći do nekih promjena odsad, po pitanju cijena, ponude i otvorenosti. Jer, trenutno Magento dolazi u dvije varijente - open source i plaćenoj. Naravno, dok prva donosi osnovne mogućnosti, druga donosi dodatne i uvelike koristi klijentima, posebno onim većima.

"Kad posao bude i službeno završen, podijelit ćemo detalje. Dotad molimo za strpljenje", poruka je koju Adobe šalje zajednici i zapravo je logična jer prije službene finalizacije nema smisla govoriti o planovima koji slijede u bližoj i daljoj budućnosti po pitanju Magenta, odnosno, Adobea.

Nada je da se open source segment neće dirati, ali ništa nije zagarantirano. Ono što se zna jest da će ovaj posao biti samo dodati plus Adobeovim postojećim klijentima, koji su već doživjeli promjene na bolje kad se radi o UI i UX dizajnu aplikacije te tome što je XD postao besplatan. Uz Magento nastaje jedna iznimna platforma, koju vrijedi platiti i pokoji dolar više.

"Počeli smo raditi na ovom projektu prije 18 mjeseci i primijetili mnoge izazove", kazali su još u ožujku 2016. u Adobeu, a ni sami vjerojatno nisu bili svjesni da će projekt sazrijeti do te mjere u naredne dvije godine da se pojavi potreba preuzimanja jedne tako ugledne kompanije na svom polju kao što je Magento.

Još iz kategorije

Hrvatska tvrtka Lemax širi poslovanje u Aziji

Hrvatska tvrtka Lemax širi poslovanje u Aziji

17.10.2018. komentiraj

Domaća IT tvrtka Lemax, koja se bavi proizvodnjom softvera namijenjenog turističkim agencijama i turoperatorima na globalnom tržištu, potpisala je ugovor s vodećom tajlandskom turističkom agencijom Asian Trails. Riječ je o najvećem ugovoru kojeg je hrvatski proizvođač potpisao na globalnom tržištu.

Apploev App Store ostvaruje dvostruko veću zaradu od Google Play Storea

Apploev App Store ostvaruje dvostruko veću zaradu od Google Play Storea

16.10.2018. komentiraj

Bitka e-trgovina aplikacijama između Google Play Storea i App Storea traje otkako su Google i Apple rivali na tržištu pametnih telefona u softverskom smislu. Ali, jednako tako, situacija je konstantno identična pa App Store bilježi daleko više prihoda i profita, dok Google Play Store bilježi daleko više preuzimanja aplikacija. No, novac se broji i 93 posto više profita za Apple u trećem kvartalu ove godine velika je stvar.

Amazon osigurao nove ugovore sa SAP-om i Symantecom teške milijardu dolara

Amazon osigurao nove ugovore sa SAP-om i Symantecom teške milijardu dolara

15.10.2018. komentiraj

Amazon Web Services (AWS) potpisao je nove ugovore s klijentima SAP SE i Symantec Corp., koji vrijede kombinirano milijardu američkih dolara. To je samo još jedan od brojnih velikih uspjeha koje Amazon u svom cloud poslovanju bilježi proteklih godinu dana, zbog čega i jest druga najvrednija kompanija svijeta, odmah iza Applea.