Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Foto: Magento

Adobe je pristao preuzeti Magento za 1,68 milijardi američkih dolara, a cijeli posao bit će završen u trećem kvartalu ove godine. Velik je to plus za Adobe, jer ipak je riječ o kompaniji koja donosi popularne CMS sustave za e-trgovinu. Naime, kad se zbroje svi klijenti Magenta, vrijednost onoga što imaju u online ponudi iznosi 155 milijardi dolara.

Primjerice, neki od klijenata su Canon i Rosetta Stone, a odsad će pod sobom sve to imati Adobe. I cijena za koju je sklopio posao nije previsoka, posebno ne za ono što se dobiva u kompletu. Jer, plan koji Adobe ima tiče se njegova vlastitog Experience Cloud, u kojem je na jednom mjestu ponuđen cijeli niz marketinških usluga za klijente, koje uključuju oglašavanja i alate za analizu.

Također, vjeruje se da će doći do nekih promjena odsad, po pitanju cijena, ponude i otvorenosti. Jer, trenutno Magento dolazi u dvije varijente - open source i plaćenoj. Naravno, dok prva donosi osnovne mogućnosti, druga donosi dodatne i uvelike koristi klijentima, posebno onim većima.

"Kad posao bude i službeno završen, podijelit ćemo detalje. Dotad molimo za strpljenje", poruka je koju Adobe šalje zajednici i zapravo je logična jer prije službene finalizacije nema smisla govoriti o planovima koji slijede u bližoj i daljoj budućnosti po pitanju Magenta, odnosno, Adobea.

Nada je da se open source segment neće dirati, ali ništa nije zagarantirano. Ono što se zna jest da će ovaj posao biti samo dodati plus Adobeovim postojećim klijentima, koji su već doživjeli promjene na bolje kad se radi o UI i UX dizajnu aplikacije te tome što je XD postao besplatan. Uz Magento nastaje jedna iznimna platforma, koju vrijedi platiti i pokoji dolar više.

"Počeli smo raditi na ovom projektu prije 18 mjeseci i primijetili mnoge izazove", kazali su još u ožujku 2016. u Adobeu, a ni sami vjerojatno nisu bili svjesni da će projekt sazrijeti do te mjere u naredne dvije godine da se pojavi potreba preuzimanja jedne tako ugledne kompanije na svom polju kao što je Magento.

Još iz kategorije

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

18.01.2019. komentiraj

DaiBau, internetska platforma posvećena tržištu izgradnje i obnove nekretnina je u početnoj A seriji primila investiciju od 700.000 eura odnosno oko 5 milijuna kuna. Vodeći investitor je South Central Ventures, dok je u investiciji sudjelovao i Vito ONE. Cilj ulaganja je unaprijeđenje platforme i ubrzano ostvarenje strategije njenog širenja na tržišta Srednje i Istočne Europe.

CES 2019: Može li se brendovima vjerovati u digitalno doba?

CES 2019: Može li se brendovima vjerovati u digitalno doba?

18.01.2019. komentiraj

Povjerenje korisnika u brendove prošle se godine uvelike narušilo, počevši od Facebookovih afera pa sve do proboja u Marriott i stiglo je vrijeme razmišljati kako to povjerenje vratiti jer 2019. će biti godina mobilnih mreža pete generacije (5G), a samim time i Interneta stvari (IoT). Dakle, bez povjerenja, prihodi bi mogli kaskati.

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

17.01.2019. komentiraj

Sredinom prošlog mjeseca otvorena je mogućnost novog povlačenja novca iz EU fondova za novootvorene male, mikro i srednje tvrtke gdje se ukupno iznos penje na 150 milijuna kuna za sve tvrtke, dok je maksimalni iznos potpore 1,4 milijuna kuna po tvrtki. Radi se o trajno otvorenom natječaju, odnosno o natječaju doks e novac ne potroši.