Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Adobe preuzima e-commerce platformu Magento za 1,68 milijardi dolara

Foto: Magento

Adobe je pristao preuzeti Magento za 1,68 milijardi američkih dolara, a cijeli posao bit će završen u trećem kvartalu ove godine. Velik je to plus za Adobe, jer ipak je riječ o kompaniji koja donosi popularne CMS sustave za e-trgovinu. Naime, kad se zbroje svi klijenti Magenta, vrijednost onoga što imaju u online ponudi iznosi 155 milijardi dolara.

Primjerice, neki od klijenata su Canon i Rosetta Stone, a odsad će pod sobom sve to imati Adobe. I cijena za koju je sklopio posao nije previsoka, posebno ne za ono što se dobiva u kompletu. Jer, plan koji Adobe ima tiče se njegova vlastitog Experience Cloud, u kojem je na jednom mjestu ponuđen cijeli niz marketinških usluga za klijente, koje uključuju oglašavanja i alate za analizu.

Također, vjeruje se da će doći do nekih promjena odsad, po pitanju cijena, ponude i otvorenosti. Jer, trenutno Magento dolazi u dvije varijente - open source i plaćenoj. Naravno, dok prva donosi osnovne mogućnosti, druga donosi dodatne i uvelike koristi klijentima, posebno onim većima.

"Kad posao bude i službeno završen, podijelit ćemo detalje. Dotad molimo za strpljenje", poruka je koju Adobe šalje zajednici i zapravo je logična jer prije službene finalizacije nema smisla govoriti o planovima koji slijede u bližoj i daljoj budućnosti po pitanju Magenta, odnosno, Adobea.

Nada je da se open source segment neće dirati, ali ništa nije zagarantirano. Ono što se zna jest da će ovaj posao biti samo dodati plus Adobeovim postojećim klijentima, koji su već doživjeli promjene na bolje kad se radi o UI i UX dizajnu aplikacije te tome što je XD postao besplatan. Uz Magento nastaje jedna iznimna platforma, koju vrijedi platiti i pokoji dolar više.

"Počeli smo raditi na ovom projektu prije 18 mjeseci i primijetili mnoge izazove", kazali su još u ožujku 2016. u Adobeu, a ni sami vjerojatno nisu bili svjesni da će projekt sazrijeti do te mjere u naredne dvije godine da se pojavi potreba preuzimanja jedne tako ugledne kompanije na svom polju kao što je Magento.

Još iz kategorije

Intel dao otkaz Krzanichu zbog veze na radnom mjestu

Intel dao otkaz Krzanichu zbog veze na radnom mjestu

22.06.2018. komentiraj

Intel je ostao bez generalnog direktora nakon što se s te pozicije pod pritiskom povukao Brian Krzanich. Razlog njegove iznenadne ostavke je veza sa zaposlenicom što je u toj kompaniji strogo zabranjeno pravilnikom o radu. Njegovo mjesto, kao privremeni šef Intela, zauzeo je financijski direktor Robert Swan.

Potpisan ugovor o dodjeli 20 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti u kompaniji

Potpisan ugovor o dodjeli 20 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti u kompaniji

21.06.2018. komentiraj

Svečanim potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koje su sa 77 korisnika potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i službeno je potvrđena odluka o financiranju odabranih projektnih prijedloga po pozivu “Povećanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama” u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.- 2020.

Domaća birokracija zabrinjava poduzetnike više nego birokracija EU-a

Domaća birokracija zabrinjava poduzetnike više nego birokracija EU-a

21.06.2018. komentiraj

Privatne tvrtke diljem Europe smatraju regulativu i birokraciju u svojim domaćim gospodarstvima većom prijetnjom razvoju svojih tvrtki nego regulativu i birokraciju koja dolazi iz Europske unije (EU). U PwC-ovom istraživanju 2.450 tvrtki iz 31 europske države, 39 % izjavilo ih je da je problem domaća birokracija, u usporedbi s približno 29 % koje navode da je problem birokracija EU-a.