Adacta se udružuje s njemačkom kompanijom BE-terna i izlazi na globalno tržište

Adacta se udružuje s njemačkom kompanijom BE-terna i izlazi na globalno tržište

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Adacta, vodeći partner Microsoft Dynamicsa, Qlika i Cornerstona u regiji i kompanija BE-terna, jedan od vodećih partnera Microsofta i Infora za implementaciju poslovnih rješenja, postigli su sporazum o preuzimanju dijela grupe Adacta u regiji. U okviru ovog sporazuma, po završetku transakcije, BE-terna će preuzeti Adactin dio poslovanja vezan uz usluge implementacije globalnih poslovnih rješenja. Finalizacija transakcije očekuje se u četvrtom kvartalu 2019. godine.

Strateški cilj Adacte posljednjih godina jest širenje poslovanja na inozemna tržišta. S više od 400 završenih projekata u 21 zemlji, Adactin segment poslovanja implementacije globalnih poslovnih rješenja se pridružuje kompaniji BE-terna, u kojem Adacta vidi strateškog partnera koji će pomoći u daljnjem širenju međunarodnog poslovanja s naglaskom na zahtjevna tržišta Zapadne Europe.

U BE-terni je Adacta prepoznala strateškog partnera koji kompaniji može pomoći doseći novu razinu razvoja, a sinergijom obje kompanije mogu svojim klijentima diljem regije pružiti ogromno iskustvo i raznolikost specifičnih industrijskih rješenja. Udruživanjem snaga bit će stvorena snažna grupacija sa širokom ponudom specijaliziranih industrijskih rješenja za lokalne i globalne klijente obje kompanije.

„Iznimno mi je drago da smo uspjeli ostvariti i ovaj, iz više perspektiva vrlo zahtjevan, dio našeg strateškog plana te pronaći odgovarajućeg partnera za ostvarenje naše vizije. Planovi koje imamo i u kojima želimo Adactu pozicionirati - ne samo kao vodećeg i najvećeg partnera za implementaciju odabranih rješenja u našoj regiji - već i partnera koji može svoje usluge ponuditi i zahtjevnim tržištima zapadne Europe, nudeći nove alate i znanja u skladu s potrebama modernog poslovanja, pretpostavljao je pronalazak partnera koji nas može pratiti na tom putu. BE-terna se pokazala kao izvrstan izbor budući da dijelimo istu viziju, portfelj produkata i usluga, ali i sustav vrijednosti. Potencijalne sinergije koje se otvaraju su brojne – uz zajednički cilj da postanemo vodeći globalni implementator, naši zaposlenici će moći svoja iskustva prezentirati i proširivati na novim tržištima i u okviru još veće organizacije, a najbolje prakse i specijalna industrijska znanja sa zahtjevnih tržišta će biti dostupnija našim klijentima“, ističe Krešimir Mlinarić, direktor Adacta Hrvatska.

Akvizicijom dijela grupe Adacta i njezinih 300 zaposlenika, grupa BE-terna završava prvi korak u ispunjenju poslovne vizije da postane vodeća globalna tvrtka za implementaciju odabranih globalnih poslovnih rješenja.

Grupacija BE-terna u većinskom je vlasništvu njemačkog investicijskog fonda DPE (Deutsche Private Equity GmbH) koji zapošljava više od 500 stručnjaka i posluje na 12 lokacija diljem Njemačke, Austrije i Švicarske.

“Rast Adacte u posljednjih nekoliko godina zaista je impresivan. Njihovo poslovanje pokriva cjelovit ekosustav Microsoft Dynamicsa i vrlo su jak partner koji podržava srednja i velika poduzeća u njihovim nastojanjima da digitalno transformiraju svoje poslovanje. Adacta također razvija i podržava nekoliko vertikalnih industrijskih rješenja koja želimo uvesti u cijeloj DACH regiji,“ rekao je Christian Kranebitter, CEO grupacije BE-terna.

„Ova je transakcija vrlo važan korak u našim strateškim nastojanjima da postanemo vodeći globalni partner Microsoft Dynamicsa. S Adactom smo ostvarili snažan utjecaj u brzo-rastućoj regiji Istočne Europe. Ovim korakom povećavamo svoju tvrtku i dovodimo visoko obučene i motivirane savjetnike i profesionalce koji će nam pomoći u ostvarenju vizije da postanemo organizacija s najtalentiranijim zaposlenicima. U konačnici, Adacta i BE-terna dijele iste kulturne vrijednosti“, objašnjava Kranebitter.

Segment grupe Adacta usmjeren na razvoj i implementaciju rješenja specijaliziranih za sektor osiguranja i financijskih institucija (poznatiji kao AdInsure) s više od 200 zaposlenika, nastavit će svoje poslovanje pod nazivom Adacta Fintech i ostat će u vlasništvu Adacta Holdinga te neće biti dio ove akvizicije.

Još iz kategorije

Kriza je ukazala na slabosti

Kriza je ukazala na slabosti

09.07.2020. komentiraj

Pandemija COVID-19 testira snage i otkriva slabosti državne uprave, obrane, sigurnosnih snaga i privatnog sektora u njihovoj spremnosti i reakciji na krizu. Kako bi buduće reakcije bile snažnije i otpornije, vlade će morati razumjeti na koji način ti čimbenici surađuju i mapiraju prioritete vodstva.

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

07.07.2020. komentiraj

Novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe postaje Neven Kaić koji je bogato menadžersko iskustvo stekao tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke kuće Corellia gdje je proteklih šest godina na poziciji partnera vodio složene projekte u segmentima zdravstva, telekom industrije, turizma, urbanog i ruralnog razvoja.

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Bosch završio je 2019. fiskalnu godinu s oko 442 milijuna HRK (58.9 milijuna EUR) u konsolidiranoj prodaji te time zabilježio stabilan rast od tri posto u odnosu na prethodnu godinu. „Povećanje prodaje u 2019. godini uglavnom je rezultat našeg širokog portfelja inovativnih proizvoda, usredotočenosti na kupce i snažne timske suradnje među odjelima“, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju. Broj zaposlenih na dan 31. prosinca 2019. godine u tvrtki Bosch u Hrvatskoj bio je 65.