Adacta se udružuje s njemačkom kompanijom BE-terna i izlazi na globalno tržište

Adacta se udružuje s njemačkom kompanijom BE-terna i izlazi na globalno tržište

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Adacta, vodeći partner Microsoft Dynamicsa, Qlika i Cornerstona u regiji i kompanija BE-terna, jedan od vodećih partnera Microsofta i Infora za implementaciju poslovnih rješenja, postigli su sporazum o preuzimanju dijela grupe Adacta u regiji. U okviru ovog sporazuma, po završetku transakcije, BE-terna će preuzeti Adactin dio poslovanja vezan uz usluge implementacije globalnih poslovnih rješenja. Finalizacija transakcije očekuje se u četvrtom kvartalu 2019. godine.

Strateški cilj Adacte posljednjih godina jest širenje poslovanja na inozemna tržišta. S više od 400 završenih projekata u 21 zemlji, Adactin segment poslovanja implementacije globalnih poslovnih rješenja se pridružuje kompaniji BE-terna, u kojem Adacta vidi strateškog partnera koji će pomoći u daljnjem širenju međunarodnog poslovanja s naglaskom na zahtjevna tržišta Zapadne Europe.

U BE-terni je Adacta prepoznala strateškog partnera koji kompaniji može pomoći doseći novu razinu razvoja, a sinergijom obje kompanije mogu svojim klijentima diljem regije pružiti ogromno iskustvo i raznolikost specifičnih industrijskih rješenja. Udruživanjem snaga bit će stvorena snažna grupacija sa širokom ponudom specijaliziranih industrijskih rješenja za lokalne i globalne klijente obje kompanije.

„Iznimno mi je drago da smo uspjeli ostvariti i ovaj, iz više perspektiva vrlo zahtjevan, dio našeg strateškog plana te pronaći odgovarajućeg partnera za ostvarenje naše vizije. Planovi koje imamo i u kojima želimo Adactu pozicionirati - ne samo kao vodećeg i najvećeg partnera za implementaciju odabranih rješenja u našoj regiji - već i partnera koji može svoje usluge ponuditi i zahtjevnim tržištima zapadne Europe, nudeći nove alate i znanja u skladu s potrebama modernog poslovanja, pretpostavljao je pronalazak partnera koji nas može pratiti na tom putu. BE-terna se pokazala kao izvrstan izbor budući da dijelimo istu viziju, portfelj produkata i usluga, ali i sustav vrijednosti. Potencijalne sinergije koje se otvaraju su brojne – uz zajednički cilj da postanemo vodeći globalni implementator, naši zaposlenici će moći svoja iskustva prezentirati i proširivati na novim tržištima i u okviru još veće organizacije, a najbolje prakse i specijalna industrijska znanja sa zahtjevnih tržišta će biti dostupnija našim klijentima“, ističe Krešimir Mlinarić, direktor Adacta Hrvatska.

Akvizicijom dijela grupe Adacta i njezinih 300 zaposlenika, grupa BE-terna završava prvi korak u ispunjenju poslovne vizije da postane vodeća globalna tvrtka za implementaciju odabranih globalnih poslovnih rješenja.

Grupacija BE-terna u većinskom je vlasništvu njemačkog investicijskog fonda DPE (Deutsche Private Equity GmbH) koji zapošljava više od 500 stručnjaka i posluje na 12 lokacija diljem Njemačke, Austrije i Švicarske.

“Rast Adacte u posljednjih nekoliko godina zaista je impresivan. Njihovo poslovanje pokriva cjelovit ekosustav Microsoft Dynamicsa i vrlo su jak partner koji podržava srednja i velika poduzeća u njihovim nastojanjima da digitalno transformiraju svoje poslovanje. Adacta također razvija i podržava nekoliko vertikalnih industrijskih rješenja koja želimo uvesti u cijeloj DACH regiji,“ rekao je Christian Kranebitter, CEO grupacije BE-terna.

„Ova je transakcija vrlo važan korak u našim strateškim nastojanjima da postanemo vodeći globalni partner Microsoft Dynamicsa. S Adactom smo ostvarili snažan utjecaj u brzo-rastućoj regiji Istočne Europe. Ovim korakom povećavamo svoju tvrtku i dovodimo visoko obučene i motivirane savjetnike i profesionalce koji će nam pomoći u ostvarenju vizije da postanemo organizacija s najtalentiranijim zaposlenicima. U konačnici, Adacta i BE-terna dijele iste kulturne vrijednosti“, objašnjava Kranebitter.

Segment grupe Adacta usmjeren na razvoj i implementaciju rješenja specijaliziranih za sektor osiguranja i financijskih institucija (poznatiji kao AdInsure) s više od 200 zaposlenika, nastavit će svoje poslovanje pod nazivom Adacta Fintech i ostat će u vlasništvu Adacta Holdinga te neće biti dio ove akvizicije.

Još iz kategorije

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

06.12.2019. komentiraj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT – faza II)“, ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 54 milijuna kuna. Do sada su u sklopu IKT 2 Poziva donesene 679 Odluke o financiranju ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 256 milijuna kuna.

Tri četvrtine građana očekuje božićnicu, nadamo se iznosu od 2 tisuće kuna

Tri četvrtine građana očekuje božićnicu, nadamo se iznosu od 2 tisuće kuna

05.12.2019. komentiraj

S obzirom na to da su nam blagdani pred vratima, portal MojPosao je odlučio istražiti u kojoj mjeri se naši sugrađani u ovo 'vrijeme darivanja' nadaju isplati tradicionalne godišnje nagrade – božićnice. U istraživanju je sudjelovalo više od 400 ispitanika, ali i 11 poslodavaca.

Digitalne kompetencije ključ uspjeha

Digitalne kompetencije ključ uspjeha

05.12.2019. komentiraj

Hrvatsko gospodarstvo danas se, kao uostalom i sva europska gospodarstva, oslanja na svoj najveći po broju, a najmanji po veličini tvrtki segment gospodarstva a to su mikro, mali i srednji poduzetnici. Oni čine okosnicu svakog gospodarstva, njegov najžilaviji dio koji se brzo prilagođava, odgovara na potrebe tržišta, no istovremeno treba i snažan poticaj kako bi brže ulagao u korištenje novih tehnologija, digitalizaciju i digitalnu transformaciju.