Adacta se udružuje s njemačkom kompanijom BE-terna i izlazi na globalno tržište

Adacta se udružuje s njemačkom kompanijom BE-terna i izlazi na globalno tržište

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Adacta, vodeći partner Microsoft Dynamicsa, Qlika i Cornerstona u regiji i kompanija BE-terna, jedan od vodećih partnera Microsofta i Infora za implementaciju poslovnih rješenja, postigli su sporazum o preuzimanju dijela grupe Adacta u regiji. U okviru ovog sporazuma, po završetku transakcije, BE-terna će preuzeti Adactin dio poslovanja vezan uz usluge implementacije globalnih poslovnih rješenja. Finalizacija transakcije očekuje se u četvrtom kvartalu 2019. godine.

Strateški cilj Adacte posljednjih godina jest širenje poslovanja na inozemna tržišta. S više od 400 završenih projekata u 21 zemlji, Adactin segment poslovanja implementacije globalnih poslovnih rješenja se pridružuje kompaniji BE-terna, u kojem Adacta vidi strateškog partnera koji će pomoći u daljnjem širenju međunarodnog poslovanja s naglaskom na zahtjevna tržišta Zapadne Europe.

U BE-terni je Adacta prepoznala strateškog partnera koji kompaniji može pomoći doseći novu razinu razvoja, a sinergijom obje kompanije mogu svojim klijentima diljem regije pružiti ogromno iskustvo i raznolikost specifičnih industrijskih rješenja. Udruživanjem snaga bit će stvorena snažna grupacija sa širokom ponudom specijaliziranih industrijskih rješenja za lokalne i globalne klijente obje kompanije.

„Iznimno mi je drago da smo uspjeli ostvariti i ovaj, iz više perspektiva vrlo zahtjevan, dio našeg strateškog plana te pronaći odgovarajućeg partnera za ostvarenje naše vizije. Planovi koje imamo i u kojima želimo Adactu pozicionirati - ne samo kao vodećeg i najvećeg partnera za implementaciju odabranih rješenja u našoj regiji - već i partnera koji može svoje usluge ponuditi i zahtjevnim tržištima zapadne Europe, nudeći nove alate i znanja u skladu s potrebama modernog poslovanja, pretpostavljao je pronalazak partnera koji nas može pratiti na tom putu. BE-terna se pokazala kao izvrstan izbor budući da dijelimo istu viziju, portfelj produkata i usluga, ali i sustav vrijednosti. Potencijalne sinergije koje se otvaraju su brojne – uz zajednički cilj da postanemo vodeći globalni implementator, naši zaposlenici će moći svoja iskustva prezentirati i proširivati na novim tržištima i u okviru još veće organizacije, a najbolje prakse i specijalna industrijska znanja sa zahtjevnih tržišta će biti dostupnija našim klijentima“, ističe Krešimir Mlinarić, direktor Adacta Hrvatska.

Akvizicijom dijela grupe Adacta i njezinih 300 zaposlenika, grupa BE-terna završava prvi korak u ispunjenju poslovne vizije da postane vodeća globalna tvrtka za implementaciju odabranih globalnih poslovnih rješenja.

Grupacija BE-terna u većinskom je vlasništvu njemačkog investicijskog fonda DPE (Deutsche Private Equity GmbH) koji zapošljava više od 500 stručnjaka i posluje na 12 lokacija diljem Njemačke, Austrije i Švicarske.

“Rast Adacte u posljednjih nekoliko godina zaista je impresivan. Njihovo poslovanje pokriva cjelovit ekosustav Microsoft Dynamicsa i vrlo su jak partner koji podržava srednja i velika poduzeća u njihovim nastojanjima da digitalno transformiraju svoje poslovanje. Adacta također razvija i podržava nekoliko vertikalnih industrijskih rješenja koja želimo uvesti u cijeloj DACH regiji,“ rekao je Christian Kranebitter, CEO grupacije BE-terna.

„Ova je transakcija vrlo važan korak u našim strateškim nastojanjima da postanemo vodeći globalni partner Microsoft Dynamicsa. S Adactom smo ostvarili snažan utjecaj u brzo-rastućoj regiji Istočne Europe. Ovim korakom povećavamo svoju tvrtku i dovodimo visoko obučene i motivirane savjetnike i profesionalce koji će nam pomoći u ostvarenju vizije da postanemo organizacija s najtalentiranijim zaposlenicima. U konačnici, Adacta i BE-terna dijele iste kulturne vrijednosti“, objašnjava Kranebitter.

Segment grupe Adacta usmjeren na razvoj i implementaciju rješenja specijaliziranih za sektor osiguranja i financijskih institucija (poznatiji kao AdInsure) s više od 200 zaposlenika, nastavit će svoje poslovanje pod nazivom Adacta Fintech i ostat će u vlasništvu Adacta Holdinga te neće biti dio ove akvizicije.

Još iz kategorije

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

23.09.2019. komentiraj

Kompanija Zensar je napravila zanimljivo istraživanje u kojem je bilo uključeno tisuću zaposlenika viših pozicija u IT i zdravstenom sektoru te stigla do zaključka da bi nadređeni voljeli da im podređeni rade kao strojevi, odnosno, da bi voljeli kad bi upravljali strojevima umjesto ljudima.

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

23.09.2019. komentiraj

Lemax dobiva pojačanje jer će Miroslav Keleković, vodit će tehnološku transformaciju s timom od 50 stručnjaka čime Lemax kreće u intenzivnu fazu ostvarenja „Strategije 2023“ i nastavak izvoza softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore.

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

19.09.2019. komentiraj

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.