Activision Blizzard je sada sam sebi vlasnik

Activision Blizzard je sada sam sebi vlasnik

Foto: Fotolia

Activision Blizzard objavio je kako je završio svoj ​​posao otkupa dionica od tvrtke Vivendi. Sama tvrtka kupila je 429 milijuna dionica od tvrtke Vivendi za 5,83 milijarde dolara, dok jeo dvojena investicijska grupa, na čelu s predsjednikom Uprave Bobby Kotickom, kupila je još 172 milijuna dionica za 2,34 milijarde dolara, čime je Activision Blizzard sa 61 posto većinskim udjelom praktički postao sam sebi vlasnik.

„Sa završetkom ove transakcije otvorili smo novo poglavlje u povijesti Activision Blizzarda. Naša publika i  nevjerojatno talentirani zaposlenici širom svijeta  imat će koristi od ove transakcije koja vraća vjeru u bolje sutra. Duboko predani menadžment radit će na tome da se ostvare sve naše vizije u smislu kreiranja novih zanimljivih projekata. Hvala svima na podršci, posebno našoj vjernoj publici.„ – izjavio je Bobby Kotick, predsjednik Uprave Activision Blizzarda.

Bilo je nekih problema oko ove transakcije, jer je jedan manjinski dioničar, Douglas Hayers, podnio tužbu smatrajući kako u glasovanje o otkupu dionica treba uključiti i manjinske dioničare. Vrhovni sud Delaware odbacio je njegove optužbe smatrajući ih neutemeljenima.

Još iz kategorije

Citus osvojio je dvije nagrade na sajmu inovacija u Londonu

Citus osvojio je dvije nagrade na sajmu inovacija u Londonu

21.09.2020. komentiraj

Na međunarodnoj izložbi inovacija u Londonu hrvatska tvrtka CITUS osvojila je dva najviša priznanja za rješenje Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije i to Gold Award i Platinum Award.

Uspjeh Nanobita nije došao preko noći

Uspjeh Nanobita nije došao preko noći

21.09.2020. komentiraj

I dok pripremamo nastavak velike ICT Analize jedna se tvrtka nametnula da ju analiziramo zasebno jer Nanobit je prodan za skoro milijardu kuna što dokazuje da se u softverskoj industriju u segmentu gaminga može uspjeti. Treba imati upornosti, malo i sreće, no uspjeh nije došao preko noći, a rezultat je i to i više od 20 izdanih igara.

TikTok ulazi u partnerstvo s Oracleom

TikTok ulazi u partnerstvo s Oracleom

21.09.2020. komentiraj

Sapunica oko TikToka u Sjedinjenim Američkim Državama završila je u nedjelju 13. rujna, samo dva dana prije isteka konačnog roka, a umjesto Microsofta će “pouzdani tehnološki partner” biti Oracle. Odlučila je tako TikTokova matična kompanija ByteDance.