Zdravim razmišljanjem do boljeg poduzetništva

Zdravim razmišljanjem do boljeg poduzetništva

Foto: Fotolia

Biti zdrav je nešto što bi svakome trebao biti prioritet. Svuda se susrećemo s poruka koje nam govore koliko je zdravlje bitno. A svi znamo koje nam pogodnosti donosi dobar odmor, smanjenje stresa i umjerenost u hrani. No, jeste li znali da je zdravo razmišljanje još važnije? To je osobito bitno u poslu i kao poduzetnik trebali bi ste obratiti posebnu pozornost na svoje razmišljanje kako bi bili još uspješniji.

Imati pozitivno razmišljanje, samopouzdanje, proaktivnost i hrabrost je apsolutno potrebno ako želite učiniti više nego samo opstati kao poduzetnik. Biti poduzetnik nije uvijek lako i zabavno. No ono što puno pridonosi tome hoće li vam posao biti lagan ili ne, zabavan ili turoban, hoće li biti isplativ ili ne, zapravo može proizlaziti iz vašeg razmišljanja. Za one koji se odluče na poduzetništvo i posvete se zdravom razmišljanju, to može biti nevjerojatno ispunjavajuće iskustvo.

Baš kao što je i sve drugo u životu, kada uložite svoje vrijeme, trud, novac i sve ostale stvari koje su potrebne da bi bili uspješan poduzetnik, počet ćete se zabavljati i bit ćete financijski nagrađeni za vaš trud.

No, da bi ste došli na taj put, potrebno je nekoliko stvari. Jedan od sigurnih načina za poduzetnički uspjeh je da posjedujete snažno i pozitivno razmišljanje. Neizbježno je da ćete biti suočeni s preprekama i izazovima, a one svakako mogu biti alat za učenje koji će vam pomoći da rastete osobno i profesionalno, ali učiti se može samo ako se zdravo razmišlja.

Zdravo razmišljanje se može opisati kao osjećaj samopouzdanja, hrabrost, pozitivno razmišljanje, proaktivan pristup i održavanje dobrog stava.

Radom na razvijanju zdravog razmišljanja stvorit ćete promjene u vašem stavu, koje će pozitivno utjecati na vaš poduzetnički duh. Zdravo razmišljanje je potrebno razvijati na način koji će potaknuti vaše samopouzdanje kada počnete sumnjati u sebe, to će vam pomoći da budete hrabri kada dođe vrijeme da izađete iz svoje zone udobnosti i poduzmete neke rizike. To će vam pomoći u održavanju pozitivnog stava i tjerati vas da budete proaktivni u vašem poslovanju.

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.