Vođe moraju biti spremni stalno učiti

Vođe moraju biti spremni stalno učiti

Foto: Fotolia

Živimo u konkurentnom poslovnom okruženju u kojem je tempo promjena sve brži. Zapitate li se ponekad koliko je vaš osobni razvoj u skladu s promjenjivim poslovnim vanjskim okruženjem? Možda radite po cijele dane ispunjavajući ciljeve kompanije ne nalazeći vrijeme i novac za rad na sebi i na usavršavanju svojih vještina.

No, da li ste svjesni da na taj način žrtvujete ulaganje u sebe, svoja znanja i svoj razvoj? Menadžeri i voditelji trebaju staviti imperativ na svoj razvoj i ulaganje u nove vještine, jer samo tako mogu osigurati svoju kontinuiranu poslovnu relevantnost.

Ako vam tvrtka plaća edukaciju očito je da se radi o tvrtki koja razmišlja unaprijed. Ali nemojte ovisiti samo o treninzima koje vam plaća tvrtka, a kako bi proširili svoje sposobnosti. Programi na koje vas tvrtka šalje su dobri zbog poslovnog umrežavanja. Njima dobivate širu sliku i alate koji će vam koristiti u poslu te ujedno sagledavate tvrtku i svoju poziciju u njoj iz druge perspektive. Međutim, možda vam ovi programi nisu dovoljni da ostvarite svoj puni potencijal. Odlučite za sebe na koji se način želite razvijati i u kojem pravcu usmjeravati svoju karijeru.

Ako težite višim razinama vodstva onda ćete biti izloženi i različitim dijelovima poslovnog procesa unutar tvrtke. Možda nemate znanja iz nekih područja, a znate da će vam danas-sutra trebati. Na tržištu ima jako puno programa osposobljavanja koji će vam pomoći u vašem razvoju. Napredovanje u karijeri i novčana dobit su samo rezultat osobnog razvoja. Istraživanja pokazuju da najviše u obrazovanje ulažu Japanci gdje njihove vođe trećinu svoga radnog vijeka provedu u učenju.

Niti Amerikanci nisu loši – njihovi menadžeri u prosjeku provedu 15 posto radnog vremena učeći i ulažući u svoj razvoj. Zapadna Europa također nije loša – tamošnji menadžeri u istu svrhu u prosjeku ulažu 10 posto svojeg radnog vremena. A Hrvatska? Mi smo druga priča. Naši menadžeri u prosjeku godišnje ulože samo jedan dan za rad na vlastitom razvoju.

Da li ste i vi jedan od menadžera koji teško priznaje da nešto ne zna? Imate li stav da sve znate i ne morate raditi na sebi?

Preuzmite odgovornost za svoj osobni razvoj. Nikada nije kasno za usvajanje novih vještina.

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.