Vođe moraju biti spremni stalno učiti

Vođe moraju biti spremni stalno učiti

Foto: Fotolia

Živimo u konkurentnom poslovnom okruženju u kojem je tempo promjena sve brži. Zapitate li se ponekad koliko je vaš osobni razvoj u skladu s promjenjivim poslovnim vanjskim okruženjem? Možda radite po cijele dane ispunjavajući ciljeve kompanije ne nalazeći vrijeme i novac za rad na sebi i na usavršavanju svojih vještina.

No, da li ste svjesni da na taj način žrtvujete ulaganje u sebe, svoja znanja i svoj razvoj? Menadžeri i voditelji trebaju staviti imperativ na svoj razvoj i ulaganje u nove vještine, jer samo tako mogu osigurati svoju kontinuiranu poslovnu relevantnost.

Ako vam tvrtka plaća edukaciju očito je da se radi o tvrtki koja razmišlja unaprijed. Ali nemojte ovisiti samo o treninzima koje vam plaća tvrtka, a kako bi proširili svoje sposobnosti. Programi na koje vas tvrtka šalje su dobri zbog poslovnog umrežavanja. Njima dobivate širu sliku i alate koji će vam koristiti u poslu te ujedno sagledavate tvrtku i svoju poziciju u njoj iz druge perspektive. Međutim, možda vam ovi programi nisu dovoljni da ostvarite svoj puni potencijal. Odlučite za sebe na koji se način želite razvijati i u kojem pravcu usmjeravati svoju karijeru.

Ako težite višim razinama vodstva onda ćete biti izloženi i različitim dijelovima poslovnog procesa unutar tvrtke. Možda nemate znanja iz nekih područja, a znate da će vam danas-sutra trebati. Na tržištu ima jako puno programa osposobljavanja koji će vam pomoći u vašem razvoju. Napredovanje u karijeri i novčana dobit su samo rezultat osobnog razvoja. Istraživanja pokazuju da najviše u obrazovanje ulažu Japanci gdje njihove vođe trećinu svoga radnog vijeka provedu u učenju.

Niti Amerikanci nisu loši – njihovi menadžeri u prosjeku provedu 15 posto radnog vremena učeći i ulažući u svoj razvoj. Zapadna Europa također nije loša – tamošnji menadžeri u istu svrhu u prosjeku ulažu 10 posto svojeg radnog vremena. A Hrvatska? Mi smo druga priča. Naši menadžeri u prosjeku godišnje ulože samo jedan dan za rad na vlastitom razvoju.

Da li ste i vi jedan od menadžera koji teško priznaje da nešto ne zna? Imate li stav da sve znate i ne morate raditi na sebi?

Preuzmite odgovornost za svoj osobni razvoj. Nikada nije kasno za usvajanje novih vještina.

Još iz kategorije

Dugoročna ekološka održivost

Dugoročna ekološka održivost

23.10.2020. komentiraj

Ključni moment u razvoju svake zemlje je znanje upravljanja tehnološkim promjenama koje, s jedne strane, obuhvaćaju inovacije, odnosno komercijalizaciju novih tehnologija i rješenja, a s druge strane njihovu adaptaciju za vlastite potrebe.

Rad na daljinu ne ide nikuda, a s time i problem s karijerama

Rad na daljinu ne ide nikuda, a s time i problem s karijerama

19.10.2020. komentiraj

Rad na daljinu pokazao se kroz ovu godinu vrlo efektivnim, posebno u tehnološkom sektoru i zbog toga organizacije ne stvaraju pritisak zaposlenima oko povratka na radna mjesta. Jer, troškovi su se smanjili, produktivnost povećala i u tom smislu nema potrebe išta mijenjati. Ali, zaposleni su zbog toga polako u problemima...

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

12.10.2020. komentiraj

Mušterija je uvijek u pravu. Tako glasi ona stara izreka, koju zna baš svaki poslodavac, ali i zaposlenik u nekoj od djelatnosti koje ovise direktno o interakciji s mušterijama. U današnje vrijeme, ljudi su pametniji nego ikad, oprezniji i lakše se informiraju o onome na što misle trošiti novac.