Vesna Ramljak iz Sancta Domenice proglašena menadžericom godine

Vesna Ramljak iz Sancta Domenice proglašena menadžericom godine

Udruga MBA Croatia dodijelila je nagradu za najbolju menadžericu Vesni Ramljak, vlasnici i direktorici tvrtke Sancta Domenica, a Sabina Škrtić, članica uprave Energia Naturalis Grupe dobila je nagradu kao najuspješnija poslovna žena 2019. godine u Hrvatskoj.

Na MBA Croatia Gali istaknuto je da lideri stalno trebaju nadograđivati svoje znanje. Zato je priznanje za najbolje predavanje članovima udruge ove godine dodijeljeno W. Robertu Kohorstu, veleposlaniku Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj.

MBA Croatia Award za društveni doprinos 2019. godine ide u ruke Ante Vlahovića, predsjednika uprave Adris grupe, a priznanje za povezivanje znanosti i poslovanja dobiva Gordan Lauc, osnivač biotehnološke tvrtke Genos.

„Ovu godinu tvrtka je iskoristila za velika ulaganja u razvoj maloprodaje i proširenje ponude na kućanske uređaje i niz drugih atraktivnih gadgeta kako bismo dodatno ojačali svoju poziciju na tržištu i iduću godinu dočekali spremniji. Naime, 2020. godine izlazi PlayStation 5 čiji smo distributer za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu, održat će se Europsko nogometno prvenstvo, a televizija prelazi na novi HD signal. Uz sve to i ovogodišnja ulaganja očekujemo nove pozitivne pomake u poslovanju iduće godine“, kazala je Vesna Ramljak čija tvrtka Sancta Domenica je jedna od najbrže rastućih hrvatskih tvrtki s prihodom od gotovo milijardu kuna.

„Kada ste posvećeni cilju, puni strasti za ono što radite, imate viziju i promičete izvrsnost, rezultati ne mogu izostati. Drago mi je da su ove godine dvije od pet nagrada udruge MBA Croatia ponijele žene jer u društvu u prvi plan treba staviti najbolje bez obzira na spol. Znanje treba biti pokretač razvoja. Nadam se da ćemo svi zajedno postići da se muškarci i žene utrkuju u istoj traci“, kazala je Sabina Škrtić iza koje je uspješno vođenje niza velikih sustava.

Promicanje raznolikosti, uz izvrsnost, etičnost i odgovornost, jedna je od glavnih vrijednosti udruge MBA Croatia. Aco Momčilović, predsjednik udruge, zbog toga je izrazio zadovoljstvo da čak 40 posto članova udruge trenutačno čine žene. Ta udruga koja okuplja poslovne ljude s diplomom MBA-a te druge lidere, u posljednjih je godinu dana udvostručila članstvo. Njezina je misija, naglasio je Momčilović, nadahnjivati u stvaranju boljeg i naprednog društva.

Kako bi uspješni hrvatski poslovni ljudi i poduzetnici dobili nov pogled na vođenje, predavanje im je održao Miha Pogačnik, violinski virtuoz, veleposlanik kulture Slovenije i stručnjak za razvoj vodstva. Poslovni ga svijet Europe naziva i vizionarom. On zagovara implementaciju umjetnosti u biznis.

„Biznis ima novac, a umjetnost mnogo više. Zato volim reći da umjetnost danas sponzorira biznis. Za uspješno vođenje poduzeća nije dovoljna digitalna transformacija. Nužna je i kulturna transformacija. Umjetnici u stvaranje remek-djela ulaze emocijom i potpuno posvećeni. Oni su egoisti, ali kada zajedno rade, osjećaju i druge te im se prilagođavaju. Tako nastaje remek-djelo. U glazbi nije u fokusu što, nego kako. Kapital nije novac, nego su sposobnosti. Trebamo imati na umu da ispred sebe imamo živi organizam“, kazao je Miha Pogačnik pojašnjavajući što iz umjetnosti menadžeri trebaju implementirati u svoj rad, pogotovo vođenje drugih.

Još iz kategorije

Rad na daljinu u 3 koraka

Rad na daljinu u 3 koraka

04.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa čini svoje i organizacije su se morale prilagoditi kako god znaju, što podrazumijeva rad od kuće za sve one koji to mogu. U tehnološkom sektoru rijetki ne mogu, barem u teoriji, no u praksi postoje određeni problemi jer organizacije nisu unaprijed postavile temelje za rad na daljinu.

Novi direktor korporativnih komunikacija HT-a Igor Vukasović

Novi direktor korporativnih komunikacija HT-a Igor Vukasović

01.04.2020. komentiraj

Dosadašnji direktor korporativnih komunikacija Addiko banke dolazi u najjači domaći telekom Hrvatski Telekom na mjesto direktora korporativnih komunikacija. Iz HT-a je otišla dosadašnja direktorica korporativnih komunikacija Nina Išek Međugorac. Igor Vukasović od 1. travnja preuzima funkciju direktora Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma u sklopu koje će biti odgovoran za internu i eksternu komunikaciju vodeće telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj.

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

28.03.2020. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies u veljaču je proglašena liderom u Gartnerovom Peer Insights istraživanju među korisnicima na području rješenja za stvaranje sigurnosnih kopija podatkovnih centara i povrat podataka. Gartner definira ovu kategoriju rješenja izradu sigurnosnih kopija i povrat podataka u podatkovnim centrima kao rješenja koja omogućavaju backup u većim i vrlo velikim poslovnim okruženjima. Ovo priznanje zasniva se na povratnim informacijama od krajnjih korisnika, profesionalaca koji imaju iskustva s kupovinom, implementacijom i korištenjem proizvoda ili usluge.