Važno je zvati se Jack Dorsey

Važno je zvati se Jack Dorsey

Foto: Wikipedia

Mnogi su bili skeptični kada je Jack Dorsey odlučio obnašati funkciju generalnog direktora u čak dvije kompanije, Squareu i Twitteru. Skeptike je u međuvremenu razuvjerio, a kompanije kojima je na čelu ove godine bilježe sjajne rezultate.

I Twitter i Square ove su godine gotovo udvostručili svoju tržišnu kapitalizaciju. Tako sada te dvije kompanije zajedno na burzi vrijede više od, primjerice, Tesle, odnosno imaju zajedničku vrijednost od preko 62 milijarde američkih dolara.

Square je ove godine za 365 milijuna preuzeo servis za izradu internetskih stranica Weebly što su dioničari dočekali s odobravanjem. U rastu vrijednosti na burzi ulogu su odigrale i odluke vezane uz kriptovalute. Tako je početkom tjedna kompanija dobila dozvolu za rad s virtualnim novcem, a dva dana kasnije njezine su dionice ostvarile dosad najveću vrijednost.

Twitter se, pak, okrenuo video materijalima uživo i personaliziranom sadržaju za korisnike što je rezultiralo rastom prihoda i dobiti te korisnika i oglašivača. Investitori su to prepoznali kao dobar znak pa su i Twitterove dionice snažno rasle i od početka 2018. do danas vrijednost im je gotovo udvostručena. Analitičari su za obje kompanije tijekom proteklih mjeseci izrazili rastući entuzijazam, a Jack Dorsey u praksi je dokazao da jedan čovjek može uspješno voditi dvije tvrtke.

Još iz kategorije

Razvojni trendovi koji će donositi uspjeh

Razvojni trendovi koji će donositi uspjeh

20.02.2019. komentiraj

Pobjednici u poslovanju znatno su se promijenili u posljednjem desetljeću. Kada je počelo aktualno desetljeće, u 2010. godini, u svijetu se 10 najvećih burzovnih poduzeća po tržišnoj kapitalizaciji nalazilo u pet zemalja, samo su dvije bile iz tehnološkog sektora, a ni jedna nije vrijedila više od 400 milijardi dolara. Danas, svih 10 najboljih su u SAD-u i Kini, većinom su to tehnološke tvrtke, a neke su, barem privremeno, premašile vrijednost jednog trilijuna dolara.

4 razloga zašto je empatija dobra za poduzetništvo

4 razloga zašto je empatija dobra za poduzetništvo

13.02.2019. komentiraj

Lako je u današnje vrijeme biti ciničan, ipak nas se bombardira na sve strane 24 sata svakog dana u tjednu negativnim informacijama, ekstremnim vijestima, senzacionalističkim naslovima i prilozima... Stoga se vrlo jednostavno može pomisliti da su nasilje, seksizam, predrasude prema starijim osobama, ksenofobija i politička nekorektnost nešto čime se postiže uspjeh.

3 najgore poslovne greške koje novi poduzetnici najčešće rade

3 najgore poslovne greške koje novi poduzetnici najčešće rade

13.02.2019. komentiraj

Poduzetnici su ljudi kao i svi ostali, što znači da su skloni greškama. No, na putu prema uspjehu kakav prosječni čovjek ipak nema u svojim ambicijama, znaju činiti podosta nepotrebne pogreške, koje se lako može okarakterizirati i tupastima, dok bi “glupe” ipak bila prejaka riječ. Ipak se radi o početničkim propustima, spoticanjima... A kad se radi o tim pogreškama, tri su najčešće.