Važno je zvati se Jack Dorsey

Važno je zvati se Jack Dorsey

Foto: Wikipedia

Mnogi su bili skeptični kada je Jack Dorsey odlučio obnašati funkciju generalnog direktora u čak dvije kompanije, Squareu i Twitteru. Skeptike je u međuvremenu razuvjerio, a kompanije kojima je na čelu ove godine bilježe sjajne rezultate.

I Twitter i Square ove su godine gotovo udvostručili svoju tržišnu kapitalizaciju. Tako sada te dvije kompanije zajedno na burzi vrijede više od, primjerice, Tesle, odnosno imaju zajedničku vrijednost od preko 62 milijarde američkih dolara.

Square je ove godine za 365 milijuna preuzeo servis za izradu internetskih stranica Weebly što su dioničari dočekali s odobravanjem. U rastu vrijednosti na burzi ulogu su odigrale i odluke vezane uz kriptovalute. Tako je početkom tjedna kompanija dobila dozvolu za rad s virtualnim novcem, a dva dana kasnije njezine su dionice ostvarile dosad najveću vrijednost.

Twitter se, pak, okrenuo video materijalima uživo i personaliziranom sadržaju za korisnike što je rezultiralo rastom prihoda i dobiti te korisnika i oglašivača. Investitori su to prepoznali kao dobar znak pa su i Twitterove dionice snažno rasle i od početka 2018. do danas vrijednost im je gotovo udvostručena. Analitičari su za obje kompanije tijekom proteklih mjeseci izrazili rastući entuzijazam, a Jack Dorsey u praksi je dokazao da jedan čovjek može uspješno voditi dvije tvrtke.

Još iz kategorije

Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

Nikad nije lako dati otkaz zaposleniku, a poseban je izazov s otkazom IT-evcu

21.11.2018. komentiraj

Dati otkaz zaposleniku nikad nije lak zadatak, posebno ako se to čini zbog viškova i ušteda, koji jednakim žrtvama čine one marljive i uspješne kao što čine i one manje marljive ili uspješne. A posebno se sve dodatno otežava ako bez posla ostaje netko u IT sektoru.

Najavljeno drugo izdanje konferencije The Art of Feminine Leadership

Najavljeno drugo izdanje konferencije The Art of Feminine Leadership

19.11.2018. komentiraj

Kako brojni svjetski futurolozi predviđaju, budućnost kvalitetnog vodstva i uspješnog poslovanja leži u soft vještinama kao što su empatija, fleksibilnost, transparentnost, pouzdanost, strpljenje i dugoročno razmišljanje. Korporacije i organizacije koje imaju usađene te vještine vodstva su predodređene za uspjeh zbog poticanja različitosti te usklađivanja vrijednosti i energije.

Ernest Vlačić novi je voditelj Algebrinog MBA studija

Ernest Vlačić novi je voditelj Algebrinog MBA studija

18.11.2018. komentiraj

Algebrin MBA studij e-Leadershipa, koji je pokrenut prije dvije godine u suradnji s prestižnom američkom poslovnom školom Kelley School of Business Sveučilišta u Indiani, dobio je novog voditelja. Riječ je o Ernestu Vlačiću.