Važno je zvati se Jack Dorsey

Važno je zvati se Jack Dorsey

Foto: Wikipedia

Mnogi su bili skeptični kada je Jack Dorsey odlučio obnašati funkciju generalnog direktora u čak dvije kompanije, Squareu i Twitteru. Skeptike je u međuvremenu razuvjerio, a kompanije kojima je na čelu ove godine bilježe sjajne rezultate.

I Twitter i Square ove su godine gotovo udvostručili svoju tržišnu kapitalizaciju. Tako sada te dvije kompanije zajedno na burzi vrijede više od, primjerice, Tesle, odnosno imaju zajedničku vrijednost od preko 62 milijarde američkih dolara.

Square je ove godine za 365 milijuna preuzeo servis za izradu internetskih stranica Weebly što su dioničari dočekali s odobravanjem. U rastu vrijednosti na burzi ulogu su odigrale i odluke vezane uz kriptovalute. Tako je početkom tjedna kompanija dobila dozvolu za rad s virtualnim novcem, a dva dana kasnije njezine su dionice ostvarile dosad najveću vrijednost.

Twitter se, pak, okrenuo video materijalima uživo i personaliziranom sadržaju za korisnike što je rezultiralo rastom prihoda i dobiti te korisnika i oglašivača. Investitori su to prepoznali kao dobar znak pa su i Twitterove dionice snažno rasle i od početka 2018. do danas vrijednost im je gotovo udvostručena. Analitičari su za obje kompanije tijekom proteklih mjeseci izrazili rastući entuzijazam, a Jack Dorsey u praksi je dokazao da jedan čovjek može uspješno voditi dvije tvrtke.

Još iz kategorije

Microsoft domaćin regionalnog Virtualnog summita o maloprodajnoj inteligenciji

Microsoft domaćin regionalnog Virtualnog summita o maloprodajnoj inteligenciji

20.09.2018. komentiraj

Microsoft će održati Virtualni summit o maloprodajnoj inteligenciji, koji će okupiti većinu istočnoeuropskih zemalja. Fokus događaja bit će trendovska tema digitalna transformacija kroz koju će tvrtke dobiti uvid kako zadovoljiti očekivanja kupaca, pojačati njihov angažman i afinitete putem diskretnog, personaliziranog pristupa u svim kanalima.

TOP 10 najinovativnijih država na svijetu

TOP 10 najinovativnijih država na svijetu

17.09.2018. komentiraj

Patenti su skup ekskluzivnih prava dobivenih od strane suverene države ili nadležnih vladinih tijela u zamjenu za javnu objavu izuma. Na taj se način već više od stoljeća i pol štiti poduzetnike i njihove ideje. Dapače, u lipnju je dodijeljen jubilarni deset milijunti patent, a tim povodm je Kempler Industries odlučio vidjeti koje zemlje i američke države imaju najviše patenata.

14. Advanced Technology Days okupit će brojne IT stručnjake

14. Advanced Technology Days okupit će brojne IT stručnjake

12.09.2018. komentiraj

Otvorene su prijave za najveću tehnološku konferenciju u Zagrebu, Advanced Technology Days, a do 24. rujna moguće je iskoristiti early bird cijenu. Ujedno su započele i nominacije predavanja, a najuspješniji će se naći u prestižnom društvu vrhunskih IT stručnjaka koji će biti predavači na 14. izdanju te konferencije.