Važno je zvati se Jack Dorsey

Važno je zvati se Jack Dorsey

Foto: Wikipedia

Mnogi su bili skeptični kada je Jack Dorsey odlučio obnašati funkciju generalnog direktora u čak dvije kompanije, Squareu i Twitteru. Skeptike je u međuvremenu razuvjerio, a kompanije kojima je na čelu ove godine bilježe sjajne rezultate.

I Twitter i Square ove su godine gotovo udvostručili svoju tržišnu kapitalizaciju. Tako sada te dvije kompanije zajedno na burzi vrijede više od, primjerice, Tesle, odnosno imaju zajedničku vrijednost od preko 62 milijarde američkih dolara.

Square je ove godine za 365 milijuna preuzeo servis za izradu internetskih stranica Weebly što su dioničari dočekali s odobravanjem. U rastu vrijednosti na burzi ulogu su odigrale i odluke vezane uz kriptovalute. Tako je početkom tjedna kompanija dobila dozvolu za rad s virtualnim novcem, a dva dana kasnije njezine su dionice ostvarile dosad najveću vrijednost.

Twitter se, pak, okrenuo video materijalima uživo i personaliziranom sadržaju za korisnike što je rezultiralo rastom prihoda i dobiti te korisnika i oglašivača. Investitori su to prepoznali kao dobar znak pa su i Twitterove dionice snažno rasle i od početka 2018. do danas vrijednost im je gotovo udvostručena. Analitičari su za obje kompanije tijekom proteklih mjeseci izrazili rastući entuzijazam, a Jack Dorsey u praksi je dokazao da jedan čovjek može uspješno voditi dvije tvrtke.

Još iz kategorije

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

11.07.2018. komentiraj

Razgovor za posao može biti iznimno stresan, ali ukoliko osoba želi do radnog mjesta, mora biti potpuno spremna na sve. Jer, najbitnije je ostaviti sjajan prvi dojam, druge prilike najčešće nema. Stoga, da biste izbjegli probleme, nemojte napraviti deset najčešćih grešaka. Pa krenimo redom...

U Zaprešiću održani „Regionalni dani EU fondova“

U Zaprešiću održani „Regionalni dani EU fondova“

10.07.2018. komentiraj

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, a obuhvaćaju besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima, šira javnost moći će na razumljiv i pristupačan način dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

04.07.2018. komentiraj

Angažman zaposlenika pri donošenju poboljšanja po pitanju iskustva korisnika (CX) čak 86 posto direktora u Gartnerovu istraživanju vidi kao najbitniji faktor u bolje obavljanju posla. Dakle, CX je bitnija stavka i od upravljanja projektima ili vještinama koje se vežu uz podatke, odnosno, njihovu analizu.