Usporedba Microsoft Office 365 i Google Apps cloud usluga

Usporedba Microsoft Office 365 i Google Apps cloud usluga

Foto: Fotolia

Sve više i više malih tvrtki traži način na koji bi njihovi zaposlenici sve više koristili mobilne usluge, a konkurencija između Microsoft Office 365 i Google Apps usluga se ubrzano zaoštrava. Prvo je Google svoju Google Apps uslugu učinio besplatnom za tvrtke s 10 ili manje zaposlenika, a Microsoft je iskoristio ovu priliku i tjedan dana kasnije utrostručio period trajanja Office 365 Small Business usluge s 30 na 90 dana.

Premještanje poslovanja u oblak je velika odluka za tvrtke svih dimenzija, ovakva odluka ne bi se trebala donijeti prije nego se napravi opsežna procjena IT sustava i tehnike kojom bi prelazak bio napravljen, a poslovanje bilo poboljšano te kako bi se kupci stigli prilagoditi. No, prava tehnika ne postoji. Potrebno je analizirati izbor u odnosu na potrebe vaše tvrtke i cjelokupne tehnike implementacije.

Neke mogućnosti Google Apps usluge od kojih bi male tvrtke mogle imati koristi:

  • Gmail, kalendar, diskovi, dokumenti, listovi i slajdovi
  • Inbox od 25 GB prostora za pohranu
  • Može se koristiti na imenima privatnih domena
  • Dodatne mogućnosti poput 24-satne telefonske podrške, usluge arhiviranja ili dodatni prostor za pohranu podataka, dostupne su uz određene naknade

Male tvrtke čine više od 90 posto korisnika Office 365 usluge, a ovo su neke mogućnosti od kojih bi male tvrtke mogle imati koristi:

  • Elektronička pošta bazirana na cloud tehnologiji, kalendar s mogućnošću dijeljenja sadržaja, web bazirane Office aplikacije
  • Inbox spremnik veličine 25 GB i mogućnost slanja i primanja privitaka veličine do 25 MB
  • Usluga je integrirana s desktop verzijom softvera (Microsoft Office)
  • Uz doplatu moguće je imati Exchange, SharePoint i Lync

Ako se vaši zaposlenici oslanjaju na mobilne uređaje ili ako imaju potrebu prisustvovati sastancima dok su u pokretu, trebali bi ste razmisliti o prebacivanju poslovanja svoje male tvrtke na Office 365 uslugu. Pay-as-you-go način plaćanja je također bitna pogodnost koju treba uzeti u obzir ako želite povećati svoju poslovnu fleksibilnost i učinkovitost troškova.

Male tvrtke sve više prelaze na cloud aplikacije zbog financijskih prednosti cloud tehnologije. Ako ste donijeli odluku o prebacivanju poslovanja u oblak, trebali bi ste uzeti u obzir prednosti i mane obiju solucija, i ocijeniti koja od njih može poboljšati vaše svakodnevno poslovanje te se odlučiti za onu soluciju koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Desktop migracije, kao što je nadogradnja na najnovije verzije Microsoft Officea iziskuju znatna proračunska sredstva. Zbog troškova koje iziskuje nadogradnja, tvrtke, osobito mala poduzeća odgađaju ove važne nadogradnje. Međutim većina tih nadogradnji donosi alate za povećanje produktivnosti koji će u konačnici stvoriti konkurentnu prednost za one koji su nadogradili sustav.

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.