Unaprijeđivanje IT infrastrukture u tvrtkama

Unaprijeđivanje IT infrastrukture u tvrtkama

Foto: Fotolia

Velike korporacije ili poslovna poduzeća, bez obzira na sektor, trebaju pouzdanu IT infrastrukturu. To jednako važno kao i fizička infrastruktura, poput zgrada ili strojeva. Moderna organizacija poslovanja ne može se nositi s konkurencijom i s brzim tempom tržišta ako nema pouzdanu podršku informacijske tehnologije.

Zalihe, logistika, nadzor zaposlenika i ostale stvari biti će vrlo teško pratiti ako nisu kompjuterizirane. Čak i naizgled jednostavno praćenje posjećenosti će biti vrlo zahtjevno i sklono pogreškama ako se radi ručno. A daleko složenije bi bilo kad je riječ o transakcijskim aspektima koji uključuju logistiku i računovodstvo.

Čimbenici koje treba razmotriti

Specifičnost IT infrastrukture ovisit će o vrsti poslovanja ili o ciljanom području kojem pripada. Postoje specijalizirani aspekti poslovanja koji su određeni za neku vrstu poslovanja. Tu su i čimbenici poput unutarnje politike, protokola ili prakse koji mogu zahtijevati prilagođivanje IT infrastrukture.

U prilagodbi infrastrukture potrebno je uzeti u obzir tri glavna aspekta, tip poslovanja, određeno poslovno područje na koje se cilja i interna praksa poslovanja.

Vrsta poslovanja

Vrsta poslovanja usko je povezana s ciljanjem određenog dijela tržišta. Međutim, to se generalno može gledati kao uslužno orijentirano ili proizvodno orijentirano poslovanje. Uslužno orijentirano poslovanje je obično radno intenzivno, što znači da tvrtke koje pripadaju toj kategoriji su vrlo ovisne o   uspješnosti zaposlenika koji su u izravnoj interakciji s klijentima. Kao primjer mogu poslužiti hoteli, restorani i spa centri. Zahtjevi IT infrastrukture u ovoj kategoriji poslovanja se obično više fokusiraju na uspješnost radnika i na pomoć kupcima.

Kod proizvodno orijentiranih tvrtki poput proizvodnih tvrtki i distributera, zahtjevi IT infrastrukture biti će fokusirani na zalihe i logistiku. Proizvodno orijentirano poslovanje zahtijevat će i skladišta koja imaju dobar sigurnosni sustav koji će osigurati skladišni prostor od provala i požara. IT infrastruktura može biti integrirana sa sigurnosnim sustavima radi automatizacije poslovanja.

Ciljano poslovanje

Ciljano poslovanje   se odnosi na određenu kategoriju tržišta na koju tvrtka cilja. To je vrlo specifično poslovanje koje se čak može svesti samo na imena brendova. Glavni čimbenik koji treba uzeti u obzir je dinamika tržišta potrošačke potražnje. Na primjer, vodite posao proizvodnje piva za tržište koje zahtjeva jedinstvene okuse vaših proizvoda. Zahtjevi IT infrastrukture u ovom slučaju standardizacije proizvodnje piva mogu biti specifični. Te će vam možda biti potrebna softverska aplikacija za kontrolu različitih aspekata proizvodnje piva poput temperature, šećera ili destilacije.

Ciljani dio tržišta prvenstveno određuje vrstu poslovanja u smislu infrastrukture, organizacije i prakse. Uspjeh tvrtke izravno ovisi o konkurentnosti na ciljanom dijelu tržišta. Prilagođavanje IT infrastrukture je jedan od ključnih faktora za poboljšanje konkurentnosti.

Interna praksa

Projektiranje IT podrške za tvrtku, također ovisi o internoj praksi , politici i protokolima. Postoje proizvodni procesi koji su vrlo jedinstveni. Na primjer, tvrtka za proizvodnju odjeće ima posebne klijente koji imaju redovite narudžbe za proizvodnju potpisanog ili limitiranog izdanja odjeće. Zbog takvih klijenata tvrtkin računalni sustav mora biti u stanju razlikovati popis tih odjevnih proizvoda od redovnih proizvoda.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.