U krizama su brzina i relevantnost najvažnije valute

U krizama su brzina i relevantnost najvažnije valute

Foto: DepositPhotos

Pandemija koronavirusa naučila nas je da su brzina i relevantnost glavne “valute” u poslovanju. Uspješne kompanije potvrdile su da se znaju nositi čak i s ovakvim izazovima te pretvorili tehnološki napredak u svoju prednost. Ponajprije se to odnosi na bankarski sektor...

Tijekom krize, deseci milijuna ljudi ostali su bez posla, razne manje i veće organizacije prestale su s radom i države su morale pripremiti pakete pomoći kako ne bi došlo do urušavanja sustava. Jer, da se to dopustilo, nakon krize uslijedila bi još veća, opasnija i pogubnija.

Ali, pod navalom kakva nikad nije bila zabilježena, bankarski se sektor našao na udaru jer trebalo je procesuirati sve zahtjeve za pozajmicama, povlačenjem štednji, transakcijama svih vrsta. Upravo zbog toga tehnologija se našla kao nit vodilja te "isporučila" jer nikakve krize u bankarskim sustavima nismo vidjeli.

Dapače, promovirane su neke nove tehnologije, platforme te rješenja svih vrsta. Primjerice, nCino iz Sjeverne Karoline nudi "end-to-end" cloud bazirana rješenja koja podiži razinu transparentnosti, učinkovitosti i profitabilnosti dok istovremeno osiguravaju poštivanje svih propisanih regulativa u bankarskom sektoru.

Kao partner Salesforceu, nCino nije novak u poslu kojim se bavi, no njegova inovativna rješenja svejedno su sad pronašla nove klijente, ponajprije kad se radi o manjim ili srednjim kompanijama, koje su htjele brzinu, rasterećenje i učinkovitost tijekom pritiska koji nikad prije nije zabilježen.

Nadalje, blockchain tehnologija dodatno se prometnula kao odlično sigurnosno rješenje u financijskom sektoru, kao i nikad izraženija potreba za cloud rješenjima. U konačnici, sve to sugerira da pandemija koronavirusa može ostaviti pozitivne tragove na cijeli bankarski, ali i financijski sektor...

Još iz kategorije

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

28.07.2020. komentiraj

Oprah, Napoleon, Beethoven i Reagan nemaju zajedničko samo to što su prepoznatljivi kad se spomene jedna riječ njihovog punog imena, kao ni to što je njihov utjecaj bezvremenski i globalni, već im je zajedničko to što su pili enormne količine kave. U redu, Oprah i dalje pije jer je u ovom društvu jedina još uvijek živa.