U krizama su brzina i relevantnost najvažnije valute

U krizama su brzina i relevantnost najvažnije valute

Foto: DepositPhotos

Pandemija koronavirusa naučila nas je da su brzina i relevantnost glavne “valute” u poslovanju. Uspješne kompanije potvrdile su da se znaju nositi čak i s ovakvim izazovima te pretvorili tehnološki napredak u svoju prednost. Ponajprije se to odnosi na bankarski sektor...

Tijekom krize, deseci milijuna ljudi ostali su bez posla, razne manje i veće organizacije prestale su s radom i države su morale pripremiti pakete pomoći kako ne bi došlo do urušavanja sustava. Jer, da se to dopustilo, nakon krize uslijedila bi još veća, opasnija i pogubnija.

Ali, pod navalom kakva nikad nije bila zabilježena, bankarski se sektor našao na udaru jer trebalo je procesuirati sve zahtjeve za pozajmicama, povlačenjem štednji, transakcijama svih vrsta. Upravo zbog toga tehnologija se našla kao nit vodilja te "isporučila" jer nikakve krize u bankarskim sustavima nismo vidjeli.

Dapače, promovirane su neke nove tehnologije, platforme te rješenja svih vrsta. Primjerice, nCino iz Sjeverne Karoline nudi "end-to-end" cloud bazirana rješenja koja podiži razinu transparentnosti, učinkovitosti i profitabilnosti dok istovremeno osiguravaju poštivanje svih propisanih regulativa u bankarskom sektoru.

Kao partner Salesforceu, nCino nije novak u poslu kojim se bavi, no njegova inovativna rješenja svejedno su sad pronašla nove klijente, ponajprije kad se radi o manjim ili srednjim kompanijama, koje su htjele brzinu, rasterećenje i učinkovitost tijekom pritiska koji nikad prije nije zabilježen.

Nadalje, blockchain tehnologija dodatno se prometnula kao odlično sigurnosno rješenje u financijskom sektoru, kao i nikad izraženija potreba za cloud rješenjima. U konačnici, sve to sugerira da pandemija koronavirusa može ostaviti pozitivne tragove na cijeli bankarski, ali i financijski sektor...

Još iz kategorije

3 vještine vrhunskih lidera

3 vještine vrhunskih lidera

04.06.2020. komentiraj

Istinski i najsposobniji lideri prilagodili su se „novom normalnom“ tijekom pandemije koronavirusa tako što su vjerovali u svoju emocionalnu inteligenciju, ali i onu „običnu“ inteligenciju. Samim time, uspjeli su doprijeti do ljudi, bez obzira što su im fizički bili daleko.

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.