Tvrtka 360 Lab pokrenula akceleratorski program

Tvrtka 360 Lab pokrenula akceleratorski program

„360° u 360 dana“ naziv je novog međunarodnog akceleratorskog programa za europske tehnološke start-up tvrtke. Sudionici programa dobit će kapital za rast i razvoj u iznosu od 100.000 eura, a mentori i ulagači podržat će ih u stjecanju uporišta u Europi i SAD-u te privlačenju poduzetničkog kapitala. Program, koji će se provoditi u Grazu i San Franciscu, sastoji se od tri faze i započet će u siječnju 2019. Najvažnija prilika koja će se nuditi je preseljenje u CoLab44 u Silicijskoj dolini.

"U Europi postoji mnogo startup tvrtki koje uspješno razvijaju nove tehnologije ili poslovne modele, ali im nedostaje potreban know-how i infrastruktura za probijanje na međunarodno tržište. Iako postoje programi inkubatorskog i akceleratorskog tipa, većina ih nije usmjerena na pružanje potpore u prijelazu iz faze ulaska na tržište u fazu rasta, što zahtijeva mnogo kapitala. Stoga nam je cilj bio razviti program koji pokriva upravo to područje“, izjavio je predsjednik Uprave tvrtke 360 Lab Christian Vancea.

Program je otvoren za tehnološke startupe u okviru područja trgovine, FinTecha, blockchain tehnologije, umjetne inteligencije, modela Softver kao usluga, e-trgovine i drugih segmenata. Proces selekcije sastoji se od nekoliko faza. Prijave se mogu slati od do 18. studenog. Na događaju, koji će se održati 12. prosinca, bit će izabrano pet startup tvrtki s najvećim potencijalom te će u siječnju 2019. započeti program u Grazu.

Tijekom prva četiri mjeseca proizvodi i usluge bit će prilagođeni zahtjevima tržišta i odabrat će se najučinkovitija metoda prodaje. Na kraju prve faze, startup tvrtke predstavit će svoj napredak zainteresiranim investitorima na demo danu. Ako ih uspiju zainteresirati moći će osigurati ulaganja, ali i dobiti jedinstvenu priliku za dokazivanje u Silicijskoj dolini. Slijedit će tri mjeseca intenzivnog rada u CoLab44 u San Franciscu kako bi se pripremili za međunarodno lansiranje. Prijave za 360 Lab Accelerator zainteresirani startupi mogu poslati do 18. studenog na www.360-lab.com.

Još iz kategorije

Kako znati je li poduzetništvo pravi korak za vašu karijeru

Kako znati je li poduzetništvo pravi korak za vašu karijeru

21.08.2019. komentiraj

Ako već niste, prije ili kasnije naći ćete se u situaciji kad odlučujete o tome hoćete li ostati kod aktualnog poslodavca, hoćete li tražiti novog ili ćete pokušati pokrenuti svoj posao. Ukoliko je ovo posljednje izbor za vas, tad trebate odgovoriti na tri bitna pitanja i na temelju njih zaključiti da ste uistinu spremni za tako nešto.

Što nove generacije traže na radnom mjestu

Što nove generacije traže na radnom mjestu

14.08.2019. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

23.07.2019. komentiraj

Stručnjakinje iz poslovnog sveučilišta WU Executive Academy identificirale su četiri razloga zašto svaka tvrtka treba imati otvorenu kulturu sukoba.  Jedan od razloga je što se nove ideje ne mogu pojaviti ako ne postoji otvoreno okruženje u kojem je svima dopušteno govoriti ono što misle. Astrid Kleinhanns-Rollé i Helga Pattart-Drexler pronašle su način da raspravljaju na otvoren i pristupačan način.