Tvrtka 360 Lab pokrenula akceleratorski program

Tvrtka 360 Lab pokrenula akceleratorski program

„360° u 360 dana“ naziv je novog međunarodnog akceleratorskog programa za europske tehnološke start-up tvrtke. Sudionici programa dobit će kapital za rast i razvoj u iznosu od 100.000 eura, a mentori i ulagači podržat će ih u stjecanju uporišta u Europi i SAD-u te privlačenju poduzetničkog kapitala. Program, koji će se provoditi u Grazu i San Franciscu, sastoji se od tri faze i započet će u siječnju 2019. Najvažnija prilika koja će se nuditi je preseljenje u CoLab44 u Silicijskoj dolini.

"U Europi postoji mnogo startup tvrtki koje uspješno razvijaju nove tehnologije ili poslovne modele, ali im nedostaje potreban know-how i infrastruktura za probijanje na međunarodno tržište. Iako postoje programi inkubatorskog i akceleratorskog tipa, većina ih nije usmjerena na pružanje potpore u prijelazu iz faze ulaska na tržište u fazu rasta, što zahtijeva mnogo kapitala. Stoga nam je cilj bio razviti program koji pokriva upravo to područje“, izjavio je predsjednik Uprave tvrtke 360 Lab Christian Vancea.

Program je otvoren za tehnološke startupe u okviru područja trgovine, FinTecha, blockchain tehnologije, umjetne inteligencije, modela Softver kao usluga, e-trgovine i drugih segmenata. Proces selekcije sastoji se od nekoliko faza. Prijave se mogu slati od do 18. studenog. Na događaju, koji će se održati 12. prosinca, bit će izabrano pet startup tvrtki s najvećim potencijalom te će u siječnju 2019. započeti program u Grazu.

Tijekom prva četiri mjeseca proizvodi i usluge bit će prilagođeni zahtjevima tržišta i odabrat će se najučinkovitija metoda prodaje. Na kraju prve faze, startup tvrtke predstavit će svoj napredak zainteresiranim investitorima na demo danu. Ako ih uspiju zainteresirati moći će osigurati ulaganja, ali i dobiti jedinstvenu priliku za dokazivanje u Silicijskoj dolini. Slijedit će tri mjeseca intenzivnog rada u CoLab44 u San Franciscu kako bi se pripremili za međunarodno lansiranje. Prijave za 360 Lab Accelerator zainteresirani startupi mogu poslati do 18. studenog na www.360-lab.com.

Još iz kategorije

Novi startupovi na hrvatskoj sceni

Novi startupovi na hrvatskoj sceni

15.04.2019. komentiraj

U organizaciji Algebra LAB-a održano predstavljanje 11. generacije startupa koji su prošli kroz inkubatorski program Algebra LAB-a. 19 domaćih i regionalnih tehnoloških startupa predstavilo je svoje projekte pred žirijem u kojem su sjedili predstavnici najznačajnijih investicijskih fondova i drugih institucija koje pomažu u razvoju poslovnih projekata.

Održana posljednja postaja Maratona karijera

Održana posljednja postaja Maratona karijera

13.04.2019. komentiraj

Šesta i posljednja postaja Maratona karijera održana je na Filozofskom fakultetu u Osijeku 11. travnja 2019. godine, s početkom u 17:00 sati. Predavanje na temu Od studenta društvenih znanosti do posla u IT-u održao je Antun Matanović, magistar informatologije te mentor u tvrtki Inchoo i nekadašnji atletičar.

5 najčešćih navika loših lidera

5 najčešćih navika loših lidera

08.04.2019. komentiraj

Novoosnovane kompanije onoliko su dobre koliko i ljudi koji ih vode, što je za snažne i sposobne lidere odlično, ali za one ostale baš i ne. Naravno, „oni ostali“ ne moraju ostati takvi jer loše se navike i način vođenja poslovanja mogu promijeniti ukoliko se riješe navika koje ih koče. A ovdje ćemo spomenuti pet najčešćih u loših lidera.