Tvrtka 360 Lab pokrenula akceleratorski program

Tvrtka 360 Lab pokrenula akceleratorski program

„360° u 360 dana“ naziv je novog međunarodnog akceleratorskog programa za europske tehnološke start-up tvrtke. Sudionici programa dobit će kapital za rast i razvoj u iznosu od 100.000 eura, a mentori i ulagači podržat će ih u stjecanju uporišta u Europi i SAD-u te privlačenju poduzetničkog kapitala. Program, koji će se provoditi u Grazu i San Franciscu, sastoji se od tri faze i započet će u siječnju 2019. Najvažnija prilika koja će se nuditi je preseljenje u CoLab44 u Silicijskoj dolini.

"U Europi postoji mnogo startup tvrtki koje uspješno razvijaju nove tehnologije ili poslovne modele, ali im nedostaje potreban know-how i infrastruktura za probijanje na međunarodno tržište. Iako postoje programi inkubatorskog i akceleratorskog tipa, većina ih nije usmjerena na pružanje potpore u prijelazu iz faze ulaska na tržište u fazu rasta, što zahtijeva mnogo kapitala. Stoga nam je cilj bio razviti program koji pokriva upravo to područje“, izjavio je predsjednik Uprave tvrtke 360 Lab Christian Vancea.

Program je otvoren za tehnološke startupe u okviru područja trgovine, FinTecha, blockchain tehnologije, umjetne inteligencije, modela Softver kao usluga, e-trgovine i drugih segmenata. Proces selekcije sastoji se od nekoliko faza. Prijave se mogu slati od do 18. studenog. Na događaju, koji će se održati 12. prosinca, bit će izabrano pet startup tvrtki s najvećim potencijalom te će u siječnju 2019. započeti program u Grazu.

Tijekom prva četiri mjeseca proizvodi i usluge bit će prilagođeni zahtjevima tržišta i odabrat će se najučinkovitija metoda prodaje. Na kraju prve faze, startup tvrtke predstavit će svoj napredak zainteresiranim investitorima na demo danu. Ako ih uspiju zainteresirati moći će osigurati ulaganja, ali i dobiti jedinstvenu priliku za dokazivanje u Silicijskoj dolini. Slijedit će tri mjeseca intenzivnog rada u CoLab44 u San Franciscu kako bi se pripremili za međunarodno lansiranje. Prijave za 360 Lab Accelerator zainteresirani startupi mogu poslati do 18. studenog na www.360-lab.com.

Još iz kategorije

Može li pametni ured povećati i produktivnost vaših zaposlenika?

Može li pametni ured povećati i produktivnost vaših zaposlenika?

10.12.2018. komentiraj

Lideri IT odjela u manjim, srednjim i većim kompanijama morali bi se koristiti upravo dostupnom tehnologijom, uz dodatak ljudskih vještina, kako bi poboljšali produktivnost te brže i efikasnije postigli zacrtane ciljeve. Kako to ostvariti savjetuje pet svjetskih stručnjaka na IT području, odnosno, rukovodećim pozicija neke od kompanija.

Digitalni projekti za školarce u Algebri

Digitalni projekti za školarce u Algebri

30.11.2018. komentiraj

Algebrina Digitalna akademija, program digitalnog obrazovanja djece koji je ove školske godine ušao u treću godinu provedbe, uvodi mogućnost projektnog pohađanja nastave. Na svih 50 lokacija na kojima se provodi djeca mogu sudjelovati u programu po projektnom principu.

Budućnost je u paralelnom razvoju digitalne i kreativne inteligencije

Budućnost je u paralelnom razvoju digitalne i kreativne inteligencije

28.11.2018. komentiraj

Budućnost je digitalna, no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.a