Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

Tko je turist budućnosti i kako ga privući na odmor baš u Hrvatsku?

Godišnji odmor u Svemiru danas još uvijek zvuči kao znanstvena fantastika za sve one koji nisu super bogati. No, velika je vjerojatnost da će takva putovanja postati sve učestalija i uobičajenija. Tko su turisti budućnosti, kako će birati lokacije za odmor i što možemo već danas učiniti kako bismo postali poželjna destinacija u budućnosti? Na ta, i mnoga druga pitanja, na konferenciji Future Tense 8. i 9. lipnja u Zagrebu odgovorit će dr. sc. Ian Yeoman. Jedini je futurolog na svijetu koji se specijalizirao za turizam i putovanja.

“Za 25 godina, prava avanturistička destinacija bit će Svemir. Do tada će tvrtke nuditi suborbitalna jednodnevna putovanja, a pogled na zakrivljenost Zemlje bit će ultimativna prilika za jednodnevna putovanja. I dalje će biti vrlo skupo, ali neće biti samo za super bogate. Zbog supersoničnih, a možda čak i hipersoničnih aviona, Novi Zeland postat će vikend-destinacija za stanovnike Velike Britanije i Europe. Osim toga, klimatske promjene učinit će hladnije klime privlačnijom, a ljudi će više tražiti turistička putovanja čiji je naglasak na prirodi i njezinim ljepotama. Tražit će se autentičnost lokacije, što znači da će razvikana, mainstream turistička mjesta morati osmisliti inovativne metode privlačenja gostiju”, kaže Ian Yeoman.

Ovaj profesor sa Sveučilišta Victoria u Wellingtonu svoj zanat je naučio kao planer budućih scenarija za škotsku nacionalnu turističku organizaciju Visit Scotland. Tijekom višegodišnjeg rada i istraživanja turističkog sektora, napisao je i uredio više od 20 knjiga te je urednik nekoliko vodećih znanstvenih časopisa, uključujući Journal of Tourism Futures. Ian Yeoman čest je govornik na međunarodnim konferencijama organizatora putovanja, poput Travel and Tourism Research Association i UNWTO-a, a ove godine ga je International Hospitality Institute je proglasio jednim od 25 najboljih svjetskih promicatelja turizma.

U raspravi o budućnosti turizma, jedne od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj, sudjelovat će i kompanija Visa.

„Nesigurnost i nepredvidljivost sada su već očekivane, ali ono što je jasno jest da je budućnost novca i poslovanja digitalna. Pandemija je ubrzala promjene, a uočili smo da se radi o  trajnoj i dugoročnoj promjeni ponašanja potrošača u smjeru digitalnog.

U skladu s time, Visa je pokrenula inicijativu Digitalna Hrvatska, gdje u suradnji s partnerima osiguravamo POS terminale besplatno na šest mjeseci hrvatskim malim i srednjim poduzećima i obrtnicima. To je jedan od načina da pridonesemo osiguravanju budućnosti njihovog poslovanja“, rekla je Renata Vujasinović, direktorica Vise za Hrvatsku.

Svoje mjesto na konferenciji Future Tense osigurajte već danas jer broj ulaznica je ograničen. Iskoristite ponudu 3+1 u sklopu koje za tri plaćene ulaznice četvrtu dobivate besplatno. Svoje kotizacije osigurajte ovdje.

Osim Iana Yeomana, zagrebačka Lauba  8. i 9. lipnja ugostit će još pet renomiranih svjetskih futurologa koji će iznijeti svoja predviđanja o budućnosti poslovanja. To su Daria Krivonos, Mike Bechtel, Daniel Susskind, Anne Lise Kjaer i Mike Walsh, koji će održati predavanja na teme: A Sustainable Future, The Future of Technology, The Future of Work and Education, The Future of Governance te The Future of Independent Thinking and Leadership.

Konferencija će trajati dva dana, 8. i 9. lipnja, a svaki dan će biti predstavljene tri tematske jedinice koje će sadržavati predavanje futurologa, panel diskusiju s futurologom, donositeljima odluka u javnom sektoru te relevantnim sugovornicima iz poslovne zajednice.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu

TED govor Iana Yeomana u kojem govori o sadašnjosti i budućnosti turističke industrije pogledajte OVDJE.

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.