Stvaranje uspjeha iznutra prema van

Stvaranje uspjeha iznutra prema van

Foto: Fotolia

„Uspjeh se mora osjetiti iznutra prije nego što može biti vidljiv izvana“. Istinita izjava o kojoj bi se trebalo razmišljati. Ono vidljive stvari izvana koje se događaju u vašem životu su odraz onoga što se događa unutar vas. Čak i male stvari su dokaz za to. Niste se dobro naspavali, rezultat toga su podočnjaci ispod očiju. Ne hranite se pravilno, to je vidljivo po količini energije koju imate i po tome kako vam pristaje odjeća. Niste odvojili dovoljno vremena da se opustite i usredotočite na blagodati opuštanja, zbog toga ste pod stresom i umorni.

Poznavanje vlastitih motivirajućih čimbenika je važan aspekt u postavljanju ciljeva i stvaranju dobrog razmišljanja kako bi ostvarili uspjeh. Morate biti u skladu s onim što vas motivira da bi ste mogli raditi ono što radite. Zašto? Zato što samo kada ste svjesni onoga što se događa unutar vas,što vas motivira   na dubljoj razni, ste u mogućnosti postaviti jasne i ostvarive ciljeve. Jednom kada to učinite provjerite svoje misli i osjećaje , i naravno ispravite svoje postupke, ako je to potrebno, kako bi vidjeli rezultate postignutih ciljeva koje ste si sami zadali.

Svoje motivirajuće čimbenike može identificirati uz pomoć ovih pitanja:

 

  • Zašto ste izabrali raditi ono što sada radite?
  • Što želite ostvariti u svom životu i zašto?
  • Što vas potiče na rad?
  • Zašto želite stvoriti utjecaj ili napraviti razliku?
  • U čemu ste strastveni?

Kada odgovorite na ova pitanja, izbrišite sve „ako“ ili „možda“ odgovore ili one odgovore koji stvaraju ograničenje vašem umu. Nemojte se iznenaditi ako ne možete lako odgovoriti na ova pitanja. Ponekad je potrebno neko vrijeme kako bi ste ostvarili vezu sa svojim unutrašnjim ja, pogotovo ako ste imali naviku živjeti život izvana, umjesto iznutra prema van. Mnogi poduzetnici su zauzeti radom na svom poslu i zaborave raditi na sebi .

Još iz kategorije

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

17.06.2021.

Huawei pokreće svoje godišnje natjecanje za inovacije aplikacija Huawei Mobile Services (HMS) - AppsUP. Cilj programa je nadahnuti nadarene programere širom svijeta za stvaranje revolucionarnih aplikacija i digitalnih iskustava te im pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i promicanje digitalnih inovacija.

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

16.06.2021.

Lider ne može biti bilo tko, ali bilo tko se može potruditi biti lider, ako to istinski želi. Neke osobe to jednostavno imaju u sebi, ali neki nemaju i željele bi imati.

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

10.06.2021.

Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća svjetska kemijska kompanija BASF pokreće projekt BASF Innovation Hub koji će okupiti startupove i inovatore u 11 zemalja srednje i južne Europe među kojima je i Hrvatska. Ove godine natjecanje je usredotočeno na rješenja koja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana - čista energija, održiva poljoprivreda i kružna ekonomija. Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2500 eura, a najbolja ideja regionalnog kruga nagrađuje se s 5000 eura.