Strateška suradnja Vipneta i matematičkog odsjeka PMF-a

Strateška suradnja Vipneta i matematičkog odsjeka PMF-a

Tvrtka Vipnet sklopila je sporazum o strateškoj suradnji s matematičkim odjelom Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ta će kooperacija omogućiti studentima upotpunjavanje teorijskog znanja s praktičnim iskustvom putem studentskih praksi, rada na projektima ili studentskih poslova.

Ostvarena suradnja ujedno obuhvaća i mogućnosti stipendiranja izvrsnih studenata smjerova koji su blisko povezani s poslovanjem Vipneta. Tvrtka je ujedno donirala fakultetu suvremeno opremljeni „Vip Lab“, koji se može pohvaliti najnovijim tabletima, velikim LED televizorom te brzim Internetom, a odsjeku je osiguran i 3D printer za potrebe digitalne produkcije prototipova u sklopu nastave.

Vip Lab će studenti moći koristiti za svoje potrebe, primjerice za druženje i odmor između predavanja, a povremeno će i Vipnetovi predstavnici za studente u njoj održavati predavanja i radionice, natjecanja poput hackathona te predstavljanja studija slučajeva i novih tehnologija. S voditeljima studija te nastavnicima odsjeka tvrtka će, između ostalog, surađivati kroz izvođenje nastave u dijelu izbornih kolegija, organizaciju terenske nastave te kroz razvoj novih studijskih programa.

„Ovdje se educiraju izvrsni kadrovi koji stječu vrlo tražene vještine za digitalno doba, a mi u Vipnetu želimo s njima surađivati još od studentskih dana. Stoga, kroz opremanje Vip Laba i partnersku suradnju s matematičkim odsjekom, želimo omogućiti mladima da dovoljno rano steknu uvid kako poslovni svijet funkcionira i koje su sve mogućnosti primjene njihovih vještina u realnom poslovnom okruženju“, istaknuo je glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije u Vipnetu Ivan Bartulović.

„Mladi stručnjaci koje izlaze s PMF-a iznimno su traženi na tržištu rada te praktički mogu birati između najboljih hrvatskih i inozemnih poslodavaca. To je činjenica na koju smo posebno ponosni i koja nam potvrđuje da svi zajedno radimo odličan posao u educiranju i formiranju kadrova koji će sutra biti pokretači hrvatskog gospodarstva. Htio bih se zahvaliti Vipnetu koji nas je prepoznao kao centar izvrsnosti te se radujemo budućim zajedničkim aktivnostima,“ rekao je pročelnik matematičkog odsjeka zagrebačkog PMF-a Eduard Marušić-Paloka.

Još iz kategorije

Algebrin Mini MBA – znanja za junake 4. industrijske revolucije

Algebrin Mini MBA – znanja za junake 4. industrijske revolucije

07.12.2021.

Novi, dorađeni Algebrin Mini MBA 4IR program kreće uskoro i fokusira se na tehnologije digitalne transformacije poslovanja.

Budućnost je servisno orijentirana arhitektura

Budućnost je servisno orijentirana arhitektura

30.11.2021.

Dolazak u dSpace za Venessu Županović je prije svega bio izazov, zbog kojeg je na kraju i ostala raditi kao razvojna softverska inženjerka, a kako sam ističe sve je počelo diplomom sada već davne 2014. godine na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva - smjer računarska znanost.

Razvoj softvera za detaljne simulacije složenih elektromotornih pogona koji su prisutni u električnim automobilima

Razvoj softvera za detaljne simulacije složenih elektromotornih pogona koji su prisutni u električnim automobilima

29.11.2021.

Imali smo prilike razgovarati dr.sc. Tin Bariša koji u tvrtki dSpace radi kao razvojni inženjer softvera unutar Electric Drives (ED) odjela i koji ističe kako korištenjem razvijenih modela te platformi od strane tvrtke dSpace, korisnik ima mogućnost detaljne simulacije složenih elektromotornih pogona koji su prisutni u električnim automobilima, kao i sigurnog testiranja pojedinih komponenata pogona te vlastitih algoritama upravljanja (npr. upravljanje momentom ili brzinom vrtnje motora).