Strateška suradnja Vipneta i matematičkog odsjeka PMF-a

Strateška suradnja Vipneta i matematičkog odsjeka PMF-a

Tvrtka Vipnet sklopila je sporazum o strateškoj suradnji s matematičkim odjelom Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ta će kooperacija omogućiti studentima upotpunjavanje teorijskog znanja s praktičnim iskustvom putem studentskih praksi, rada na projektima ili studentskih poslova.

Ostvarena suradnja ujedno obuhvaća i mogućnosti stipendiranja izvrsnih studenata smjerova koji su blisko povezani s poslovanjem Vipneta. Tvrtka je ujedno donirala fakultetu suvremeno opremljeni „Vip Lab“, koji se može pohvaliti najnovijim tabletima, velikim LED televizorom te brzim Internetom, a odsjeku je osiguran i 3D printer za potrebe digitalne produkcije prototipova u sklopu nastave.

Vip Lab će studenti moći koristiti za svoje potrebe, primjerice za druženje i odmor između predavanja, a povremeno će i Vipnetovi predstavnici za studente u njoj održavati predavanja i radionice, natjecanja poput hackathona te predstavljanja studija slučajeva i novih tehnologija. S voditeljima studija te nastavnicima odsjeka tvrtka će, između ostalog, surađivati kroz izvođenje nastave u dijelu izbornih kolegija, organizaciju terenske nastave te kroz razvoj novih studijskih programa.

„Ovdje se educiraju izvrsni kadrovi koji stječu vrlo tražene vještine za digitalno doba, a mi u Vipnetu želimo s njima surađivati još od studentskih dana. Stoga, kroz opremanje Vip Laba i partnersku suradnju s matematičkim odsjekom, želimo omogućiti mladima da dovoljno rano steknu uvid kako poslovni svijet funkcionira i koje su sve mogućnosti primjene njihovih vještina u realnom poslovnom okruženju“, istaknuo je glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije u Vipnetu Ivan Bartulović.

„Mladi stručnjaci koje izlaze s PMF-a iznimno su traženi na tržištu rada te praktički mogu birati između najboljih hrvatskih i inozemnih poslodavaca. To je činjenica na koju smo posebno ponosni i koja nam potvrđuje da svi zajedno radimo odličan posao u educiranju i formiranju kadrova koji će sutra biti pokretači hrvatskog gospodarstva. Htio bih se zahvaliti Vipnetu koji nas je prepoznao kao centar izvrsnosti te se radujemo budućim zajedničkim aktivnostima,“ rekao je pročelnik matematičkog odsjeka zagrebačkog PMF-a Eduard Marušić-Paloka.

Još iz kategorije

Prosječan investitor u startupe ima 43 godine, više od 2/3 su muškarci

Prosječan investitor u startupe ima 43 godine, više od 2/3 su muškarci

26.03.2019. komentiraj

Početak rada prve Akademije za poslovne anđele u Hrvatskoj obilježen je na Veleučilištu VERN inauguracijom programa koji je pokrenula organizacija Keymont Ventures uz partnersku podršku Impact Huba Zagreb, PricewaterhouseCoopersa Hrvatska i Veleučilišta VERN.

Dva predavanja za studente o razvoju softvera

Dva predavanja za studente o razvoju softvera

26.03.2019. komentiraj

Krajem ovog i početkom sljedećeg mjeseca u Zagrebu će se održati dva predavanja za studente o ulasku u svijet razvoja softvera. Edukacije će se održati u sklopu najvećeg studentskog natjecanja u izradi web i mobilnih aplikacija App Start Contest.

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

Otvorene prijave za program Social Impact Award Hrvatska

13.03.2019. komentiraj

ACT Grupa je u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER javnosti predstavila program Social Impact Award Hrvatska i otvorila prijave za sudjelovanje. Social Impact Award program pokrenut je 2009. godine od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Zakladom Erste i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima od 14-30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog poduzetništva u svijetu. Program se danas provodi u više od 20 zemalja Europe, Azije i Afrike te obuhvaća više od 8.000 studenata i mladih godišnje.