Strateška suradnja Vipneta i matematičkog odsjeka PMF-a

Strateška suradnja Vipneta i matematičkog odsjeka PMF-a

Tvrtka Vipnet sklopila je sporazum o strateškoj suradnji s matematičkim odjelom Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ta će kooperacija omogućiti studentima upotpunjavanje teorijskog znanja s praktičnim iskustvom putem studentskih praksi, rada na projektima ili studentskih poslova.

Ostvarena suradnja ujedno obuhvaća i mogućnosti stipendiranja izvrsnih studenata smjerova koji su blisko povezani s poslovanjem Vipneta. Tvrtka je ujedno donirala fakultetu suvremeno opremljeni „Vip Lab“, koji se može pohvaliti najnovijim tabletima, velikim LED televizorom te brzim Internetom, a odsjeku je osiguran i 3D printer za potrebe digitalne produkcije prototipova u sklopu nastave.

Vip Lab će studenti moći koristiti za svoje potrebe, primjerice za druženje i odmor između predavanja, a povremeno će i Vipnetovi predstavnici za studente u njoj održavati predavanja i radionice, natjecanja poput hackathona te predstavljanja studija slučajeva i novih tehnologija. S voditeljima studija te nastavnicima odsjeka tvrtka će, između ostalog, surađivati kroz izvođenje nastave u dijelu izbornih kolegija, organizaciju terenske nastave te kroz razvoj novih studijskih programa.

„Ovdje se educiraju izvrsni kadrovi koji stječu vrlo tražene vještine za digitalno doba, a mi u Vipnetu želimo s njima surađivati još od studentskih dana. Stoga, kroz opremanje Vip Laba i partnersku suradnju s matematičkim odsjekom, želimo omogućiti mladima da dovoljno rano steknu uvid kako poslovni svijet funkcionira i koje su sve mogućnosti primjene njihovih vještina u realnom poslovnom okruženju“, istaknuo je glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije u Vipnetu Ivan Bartulović.

„Mladi stručnjaci koje izlaze s PMF-a iznimno su traženi na tržištu rada te praktički mogu birati između najboljih hrvatskih i inozemnih poslodavaca. To je činjenica na koju smo posebno ponosni i koja nam potvrđuje da svi zajedno radimo odličan posao u educiranju i formiranju kadrova koji će sutra biti pokretači hrvatskog gospodarstva. Htio bih se zahvaliti Vipnetu koji nas je prepoznao kao centar izvrsnosti te se radujemo budućim zajedničkim aktivnostima,“ rekao je pročelnik matematičkog odsjeka zagrebačkog PMF-a Eduard Marušić-Paloka.

Još iz kategorije

Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

16.06.2019. komentiraj

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

12.06.2019. komentiraj

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

5 podmuklih načina na koji vas dizajn ureda čini manje produktivnim

11.06.2019. komentiraj

Nedostatak koncentracije na poslu česta je pojava i pojavljuje se iz vrlo jednostavnih razloga, koji se mogu riješiti bez previše stresa te na taj način zapravo poboljšati produktivnost. Stoga, nastavku ovog teksta donijet ćemo pet najčešćih razloga za dekoncentraciju i kako ih se riješiti.