Strahovi u prodaji

Strahovi u prodaji

Foto: Fotolia

Kada radimo u prodaji imamo određene strahove koji nas sputavaju da damo maksimum od sebe te često, nesvjesno, odustanemo od potencijalnih klijenata. Prvi strah je strah od odbijanja. Kada treba dogovoriti sastanak ili se naći oči u oči sa strankom, strah nas je kako ćemo biti odbijeni.

Zapamtite da niste ni zadnji niti prvi koji tako misli, a oni koji prevladaju taj strah, ti pobjeđuju. Morate shvatiti da to što su vas odbili znači sljedeće – nisu oni mene odbili jer moja ponuda ne valja, nego zato što nisu shvatili kako su dobru priliku propustili. Razumijete foru... okrenite stvar na pozitivu. Onda se okrenite drugim klijentima koji će shvatiti da pred njima stoji nešto što je korisno za njih i njihovo poslovanje.

Brojka poziva i sastanaka je vrlo važna. Koliko god više poziva i sastanaka dogovorite toliko ćete imati uspješniju prodaju. Sve je stvar količine i upornosti u prodaji. Isto tako, možete imati strahove kako niste prodali dovoljnu količinu nečega ovaj mjesec te da će se to preslikati  na idući mjesec i onda... zaboravite takvo razmišljanje. Svi mi imamo loše periode u životu – u braku, na poslu, u odnosima sa prijateljima, kolegama, pa je ista stvar i u prodaji. Jedan mjesec, eventualno dva, mogu biti loša, no onda će opet svanuti sunce i to samo onda ako ste vi sigurni u to.

Ako izgubite samopouzdanje, loše vam se piše. Prodaja je za one koji su sigurni u sebe i u ono što nude na tržištu, par loših rezultata im daje samo poticaj za dalje i ne predaju se samo tako lako. Postoji i strah od nastupa, kako ćete se prezentirati kod klijenta.

Bilo bi dobro da vježbate pred ogledalom, simulirate sastanak sa nekim klijentom te da ispred ogledala „glumite“ prodavača. Nabacite osmijeh, pružite ruku i zračite vedrinom. To vam je sasvim dovoljno da pridobijete pažnju klijenata i zapamtite kako puno puta vi prodajete samog sebe a tek onda proizvod ili uslugu. Nema strahova nego samo naprijed u osvajanje tržišta...

Još iz kategorije

Bill Gates o razlikama između Elona Muska i Stevea Jobsa

Bill Gates o razlikama između Elona Muska i Stevea Jobsa

24.09.2020. komentiraj

Dionice Tesle rastu iz tjedna u tjedan, a s njima i bogatstvo Elona Muska, što je dovelo do situacije kad se počinje tog milijardera uspoređivati s pokojnim Steveom Jobsom. Razlike između njih dvojice naveo je treći milijarder i desetljećima najbogatiji čovjek svijeta - Bill Gates.

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.