Što za vas znači uspjeh?

Što za vas znači uspjeh?

Foto: DepositPhotos

Autorica, mentor za bolje poslovanje i govornica Debbie Allen godinama prati poslovni svijet, pomaže poduzetnicima ostvariti uspjeh te je svjesna nekih grešaka, kao i kvalitetnih poteza, potrebnih za ostvarenje ciljeva.

Stoga, odlučila je na jednom mjestu u tri koraka objasniti zašto je važno odrediti što uopće želimo prije nego se posvetimo određenom cilju. Jer, ako ne znamo što konkretno želimo, teško da možemo uopće ostvariti cilj koji smo zacrtali. Također, treba znati i da je uspjeh za svaku osobu drugačiji, nema identično značenje, pa je zato teško ugledati se na nekog drugog. Prvenstveno treba biti okrenut sebi samom.

1. Odredite zašto vam je uspjeh uopće važan

Želite li uspjeti jer želite ponuditi svijetu nešto novo, bolje i originalno? Ili želite uspjeh kako biste bili bogati i cijenjeni? Ili želite ostvariti uspjeh da biste se dokazali nekom drugom više no sebi samome? Svaki odgovor nudi drugačiji način za ostvarenje cilja i kao što je jasno već na prvu, ako ne želite ostvariti uspjeh zbog sebe samih i potom ga njegovati, teže ćete se motivirati i lakše ćete odustati. Odredite zašto je uspjeh važan za vas i što mislite učiniti kad ga ostvarite.

2. Razotkrijte što vas pokreće i uklonite prepreke iz prošlosti

Svi smo odustali jednom ili više puta kad bismo se našli pred preprekama koje su izgledale nesavladivo. No, život daje potrebno iskustvo za naučiti ponešto, prvenstveno zahvaljujući greškama koje smo postigli. Stoga, umjesto da se gurate prema nečemu što vas teško može motivirati, otkrijte što vas uistinu zanima pa se okrenite tome.

3. Započnite s prvim korakom

Jasno, bitno je znati što je vaš cilj, ali nema smisla razmišljati o konačnom ishodu, posljednjem koraku. Bitno je načiniti prvi jer nakon njega ide drugi, a nakon toga i oni koji su potrebni da biste stigli do željenog cilja.

Još iz kategorije

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

Veritas proglašen liderom temeljem Gartnerovog Peer Insights izbora samih korisnika

28.03.2020. komentiraj

Tvrtka Veritas Technologies u veljaču je proglašena liderom u Gartnerovom Peer Insights istraživanju među korisnicima na području rješenja za stvaranje sigurnosnih kopija podatkovnih centara i povrat podataka. Gartner definira ovu kategoriju rješenja izradu sigurnosnih kopija i povrat podataka u podatkovnim centrima kao rješenja koja omogućavaju backup u većim i vrlo velikim poslovnim okruženjima. Ovo priznanje zasniva se na povratnim informacijama od krajnjih korisnika, profesionalaca koji imaju iskustva s kupovinom, implementacijom i korištenjem proizvoda ili usluge.

Kako raditi od doma i ne izgubiti glavu

Kako raditi od doma i ne izgubiti glavu

19.03.2020. komentiraj

Koronavirus poharao je svijet i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila pandemiju, što izaziva brojne posljedice, među kojima je i potreba za rad od kuće. Na to se podosta kompanija odlučilo i davno prije epidemija ili pandemija, no one koje nisu sad moraju i tranzicija neće proći tako glatko.

Laganje samom sebi zbog kojeg si možete uništiti karijeru

Laganje samom sebi zbog kojeg si možete uništiti karijeru

16.03.2020. komentiraj

Laži koje govorimo sebi samima mogu biti najopasnije jer postavljaju nas u komfornu zonu i uvjereni smo kako ne radimo apsolutno ništa loše, ali ustvari itekako činimo. Pobijediti laganje sebi samima znači napraviti izniman iskorak u životu, na svakom polju. Samo, to nije ni najmanje lako...