Što za vas znači uspjeh?

Što za vas znači uspjeh?

Foto: DepositPhotos

Autorica, mentor za bolje poslovanje i govornica Debbie Allen godinama prati poslovni svijet, pomaže poduzetnicima ostvariti uspjeh te je svjesna nekih grešaka, kao i kvalitetnih poteza, potrebnih za ostvarenje ciljeva.

Stoga, odlučila je na jednom mjestu u tri koraka objasniti zašto je važno odrediti što uopće želimo prije nego se posvetimo određenom cilju. Jer, ako ne znamo što konkretno želimo, teško da možemo uopće ostvariti cilj koji smo zacrtali. Također, treba znati i da je uspjeh za svaku osobu drugačiji, nema identično značenje, pa je zato teško ugledati se na nekog drugog. Prvenstveno treba biti okrenut sebi samom.

1. Odredite zašto vam je uspjeh uopće važan

Želite li uspjeti jer želite ponuditi svijetu nešto novo, bolje i originalno? Ili želite uspjeh kako biste bili bogati i cijenjeni? Ili želite ostvariti uspjeh da biste se dokazali nekom drugom više no sebi samome? Svaki odgovor nudi drugačiji način za ostvarenje cilja i kao što je jasno već na prvu, ako ne želite ostvariti uspjeh zbog sebe samih i potom ga njegovati, teže ćete se motivirati i lakše ćete odustati. Odredite zašto je uspjeh važan za vas i što mislite učiniti kad ga ostvarite.

2. Razotkrijte što vas pokreće i uklonite prepreke iz prošlosti

Svi smo odustali jednom ili više puta kad bismo se našli pred preprekama koje su izgledale nesavladivo. No, život daje potrebno iskustvo za naučiti ponešto, prvenstveno zahvaljujući greškama koje smo postigli. Stoga, umjesto da se gurate prema nečemu što vas teško može motivirati, otkrijte što vas uistinu zanima pa se okrenite tome.

3. Započnite s prvim korakom

Jasno, bitno je znati što je vaš cilj, ali nema smisla razmišljati o konačnom ishodu, posljednjem koraku. Bitno je načiniti prvi jer nakon njega ide drugi, a nakon toga i oni koji su potrebni da biste stigli do željenog cilja.

Još iz kategorije

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.

Kako pozicionirati proizvod na tržište

Kako pozicionirati proizvod na tržište

13.01.2020. komentiraj

Kad proizvodom pogađate tržišnu nišu, svejedno je teško naći konkretnu poziciju na tržištu i svejedno imate konkurenciju, što znači da morate pronaći način kako se postaviti i plasirati proizvod na adekvatan način. U nastavku teksta donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti na najbolji mogući način.