Što za vas znači uspjeh?

Što za vas znači uspjeh?

Foto: DepositPhotos

Autorica, mentor za bolje poslovanje i govornica Debbie Allen godinama prati poslovni svijet, pomaže poduzetnicima ostvariti uspjeh te je svjesna nekih grešaka, kao i kvalitetnih poteza, potrebnih za ostvarenje ciljeva.

Stoga, odlučila je na jednom mjestu u tri koraka objasniti zašto je važno odrediti što uopće želimo prije nego se posvetimo određenom cilju. Jer, ako ne znamo što konkretno želimo, teško da možemo uopće ostvariti cilj koji smo zacrtali. Također, treba znati i da je uspjeh za svaku osobu drugačiji, nema identično značenje, pa je zato teško ugledati se na nekog drugog. Prvenstveno treba biti okrenut sebi samom.

1. Odredite zašto vam je uspjeh uopće važan

Želite li uspjeti jer želite ponuditi svijetu nešto novo, bolje i originalno? Ili želite uspjeh kako biste bili bogati i cijenjeni? Ili želite ostvariti uspjeh da biste se dokazali nekom drugom više no sebi samome? Svaki odgovor nudi drugačiji način za ostvarenje cilja i kao što je jasno već na prvu, ako ne želite ostvariti uspjeh zbog sebe samih i potom ga njegovati, teže ćete se motivirati i lakše ćete odustati. Odredite zašto je uspjeh važan za vas i što mislite učiniti kad ga ostvarite.

2. Razotkrijte što vas pokreće i uklonite prepreke iz prošlosti

Svi smo odustali jednom ili više puta kad bismo se našli pred preprekama koje su izgledale nesavladivo. No, život daje potrebno iskustvo za naučiti ponešto, prvenstveno zahvaljujući greškama koje smo postigli. Stoga, umjesto da se gurate prema nečemu što vas teško može motivirati, otkrijte što vas uistinu zanima pa se okrenite tome.

3. Započnite s prvim korakom

Jasno, bitno je znati što je vaš cilj, ali nema smisla razmišljati o konačnom ishodu, posljednjem koraku. Bitno je načiniti prvi jer nakon njega ide drugi, a nakon toga i oni koji su potrebni da biste stigli do željenog cilja.

Još iz kategorije

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

09.12.2019. komentiraj

Postati poduzetnik zvuči lako, ali svi koji su se okušali u toj avanturi znaju koliko je teško. Ponekad se pitaju što im je to uopće trebalo, ali kad to pitanje stigne - stiglo je prekasno! Da bismo vam donekle pomogli, u nastavku donosimo sedam pitanja koja si trebate postaviti prije no što odlučiti postati poduzetnik.

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

09.12.2019. komentiraj

U svom je poslovanju Mate Rimac uvijek bio korak ispred konkurencije, a više o svom uspjehu i poslovanju otkrit će na predavanju najvećeg regionalnog inovacijskog i transformacijskog summita i expoa.

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

04.12.2019. komentiraj

Glazba uistinu može biti pokretač na raznim razinama, od podizanja raspoloženja, borbe s teškim trenucima u životu, tijekom rekreacije, tijekom opuštanja, ali i tijekom posla. Iako mnoge organizacije, posebno u Hrvatskoj, još uvijek zaziru od glazbe, ona itekako pomaže za produktivnost.