Što napraviti kada vas uhvati panika pred intervju za posao?

Što napraviti kada vas uhvati panika pred intervju za posao?

Foto: Fotolia

Panika je zavladala u vašoj glavi jer su vas pozvali na intervju za posao koji ste godinama čekali. Ušli ste u uži izbor i prilika života je pred vama. Kao prvo, smirite se, duboko udahnite i napravite sljedeće:

  1. Vježbajte osmijeh pred ogledalom – neka bude iskreni od srca. On otvara sva vrata i vaše je glavno oružje kada ćete se predstaviti potencijalnim poslodavcima.
  2. Sredite si styling – nabacite na sebe nešto casual i elegantno, bez previše šminke i gela, ali budite oku ugodni.
  3. Gledajte u oči i budite konkretni – kada ćete razgovarati s potencijalnim poslodavcem, gledajte ga u oči, nemojte biti nervozni. Budite usredotočeni na razgovor i pustite da poslodavac priča, nemojte mu upadati u riječ. Također, odgovarajte iskreno, precizno i bez previše lutanja u razne priče koje nemaju smisla niti veze.
  4. Operite se i budite mirišljavi – kakva je to glupost, možda se pitate – pa to svatko zna. Ne, dragi moji, ne zna. Ne bi vjerovali koliko ljudi danas malo pažnje posvećuje svojim higijenskim navikama. Zato, budite čisti i uredni.
  5. Zračite optimizmom – nemojte samo „pljuvati“ prilikom razgovora, budite optimistični, vodite pozitivan ton razgovora. Poslodavci ne vole one koji se stalno žale i prigovaraju. Tražite rješenja, a ne probleme.

Budite uvjereni u uspješan ishod razgovora - prije nego što krenete odvrnite neku svoju stvar koja će vas „nabrijati“ – npr. „Eye of the tiger“ od Survivora...

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.