Što napraviti kada vas uhvati panika pred intervju za posao?

Što napraviti kada vas uhvati panika pred intervju za posao?

Foto: Fotolia

Panika je zavladala u vašoj glavi jer su vas pozvali na intervju za posao koji ste godinama čekali. Ušli ste u uži izbor i prilika života je pred vama. Kao prvo, smirite se, duboko udahnite i napravite sljedeće:

  1. Vježbajte osmijeh pred ogledalom – neka bude iskreni od srca. On otvara sva vrata i vaše je glavno oružje kada ćete se predstaviti potencijalnim poslodavcima.
  2. Sredite si styling – nabacite na sebe nešto casual i elegantno, bez previše šminke i gela, ali budite oku ugodni.
  3. Gledajte u oči i budite konkretni – kada ćete razgovarati s potencijalnim poslodavcem, gledajte ga u oči, nemojte biti nervozni. Budite usredotočeni na razgovor i pustite da poslodavac priča, nemojte mu upadati u riječ. Također, odgovarajte iskreno, precizno i bez previše lutanja u razne priče koje nemaju smisla niti veze.
  4. Operite se i budite mirišljavi – kakva je to glupost, možda se pitate – pa to svatko zna. Ne, dragi moji, ne zna. Ne bi vjerovali koliko ljudi danas malo pažnje posvećuje svojim higijenskim navikama. Zato, budite čisti i uredni.
  5. Zračite optimizmom – nemojte samo „pljuvati“ prilikom razgovora, budite optimistični, vodite pozitivan ton razgovora. Poslodavci ne vole one koji se stalno žale i prigovaraju. Tražite rješenja, a ne probleme.

Budite uvjereni u uspješan ishod razgovora - prije nego što krenete odvrnite neku svoju stvar koja će vas „nabrijati“ – npr. „Eye of the tiger“ od Survivora...

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.