Što napraviti kada vas uhvati panika pred intervju za posao?

Što napraviti kada vas uhvati panika pred intervju za posao?
Fotolia

Panika je zavladala u vašoj glavi jer su vas pozvali na intervju za posao koji ste godinama čekali. Ušli ste u uži izbor i prilika života je pred vama. Kao prvo, smirite se, duboko udahnite i napravite sljedeće:

  1. Vježbajte osmijeh pred ogledalom - neka bude iskreni od srca. On otvara sva vrata i vaše je glavno oružje kada ćete se predstaviti potencijalnim poslodavcima.
  2. Sredite si styling - nabacite na sebe nešto casual i elegantno, bez previše šminke i gela, ali budite oku ugodni.
  3. Gledajte u oči i budite konkretni - kada ćete razgovarati s potencijalnim poslodavcem, gledajte ga u oči, nemojte biti nervozni. Budite usredotočeni na razgovor i pustite da poslodavac priča, nemojte mu upadati u riječ. Također, odgovarajte iskreno, precizno i bez previše lutanja u razne priče koje nemaju smisla niti veze.
  4. Operite se i budite mirišljavi - kakva je to glupost, možda se pitate - pa to svatko zna. Ne, dragi moji, ne zna. Ne bi vjerovali koliko ljudi danas malo pažnje posvećuje svojim higijenskim navikama. Zato, budite čisti i uredni.
  5. Zračite optimizmom - nemojte samo „pljuvati“ prilikom razgovora, budite optimistični, vodite pozitivan ton razgovora. Poslodavci ne vole one koji se stalno žale i prigovaraju. Tražite rješenja, a ne probleme.

Budite uvjereni u uspješan ishod razgovora - prije nego što krenete odvrnite neku svoju stvar koja će vas „nabrijati“ - npr. „Eye of the tiger“ od Survivora...