Startup Factory Zagreb dodjeljuje 100 000 eura za najbolja smart city rješenja

Startup Factory Zagreb dodjeljuje 100 000 eura za najbolja smart city rješenja

Uz podršku Grada Zagreba, Razvojna agencija Zagreb u listopadu je po drugi put pokrenula Startup Factory Zagreb, prvi no equity (bez ulaska u vlasničku strukturu) predakceleracijski program u Hrvatskoj. Cilj Programa je osnaživanje ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva i izgradnju održivog te uključivog razvoja grada kroz pametna rješenja fokusirana na četiri glavna tematska područja, Smart Energy, Smart Mobility, Smart Tourism i Smart Living – Silver Economy.

Nakon održanog intenzivnog desetotjednog programa, kroz koji su razvojni timovi i startup tvrtke, ukupno njih 16, uz edukacijsku, mentorsku, tehničku, infrastrukturnu i promocijsku pomoć razvijali svoje inovativne poduzetničke ideje,  došlo je vrijeme za finalnu ocjenu projekata.

Tako će 16. prosinca 2017. pred evaluacijskim žirijem sastavljenim od renomiranih domaćih i međunarodnih stručnjaka Startup Factory Zagreb timovi  predstaviti svoje inovativne projekte. Četiri do osam najbolje ocijenjenih finalista osvojit će sredstva novčanog fond vrijednog EUR 100 000 kao i nagrade partnera Programa, s kojima vrijednost Programa kumulativno iznosi iznad EUR 200 000.

Kako bi se pobjednički timovi što bolje prezentirali javnosti, ali i kako bi pokazali da se uz dobru ideju i marljiv rad i u Hrvatskoj može doći do sredstava, edukacije i mentoriranja, 18.  prosinca 2017. bit će održana konferencija za novinare. Na konferenciji ćete iz prve ruke moći saznati sve važne informacije o Programu i pobjedničkim timovima.

Startupi prve generacije Programa već sada nižu brojne poslovne uspjehe te grade svoju prepoznatljivost na tržištu čime dokazuju kvalitetu i svrsishodnost ovog jedinstvenog programa. Programom Startup Factory Zagreb Grad Zagreb pruža sustavnu podršku održivom inovativnom poduzetništvu te postaje regionalni centar za razvoj smart city rješenja.

Još iz kategorije

Najveća greška koju radimo u karijeri je zanemarivanje obrazovanja i edukacije

Najveća greška koju radimo u karijeri je zanemarivanje obrazovanja i edukacije

19.07.2018. komentiraj

Na greškama se uči, ako ih znamo prepoznati i priznati. A koja je najveća greška koju ljudi naprave u karijeri? Za gotovo polovicu ispitanika (43%) najveća greška u karijeri vezana je uz sam razvoj karijere. Tako ispitanici žale radi odluka vezanih uz studiranje, bilo da je u pitanju izbor pogrešnog fakulteta ili predugo studiranje. Neki pak žale što su upisali fakultet, a drugi zato jer nisu studirali.

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

11.07.2018. komentiraj

Razgovor za posao može biti iznimno stresan, ali ukoliko osoba želi do radnog mjesta, mora biti potpuno spremna na sve. Jer, najbitnije je ostaviti sjajan prvi dojam, druge prilike najčešće nema. Stoga, da biste izbjegli probleme, nemojte napraviti deset najčešćih grešaka. Pa krenimo redom...

U Zaprešiću održani „Regionalni dani EU fondova“

U Zaprešiću održani „Regionalni dani EU fondova“

10.07.2018. komentiraj

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, a obuhvaćaju besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima, šira javnost moći će na razumljiv i pristupačan način dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.