SEE Growth Bootcamp: Zagreb okuplja startupe desetak zemalja

SEE Growth Bootcamp: Zagreb okuplja startupe desetak zemalja

Foto: Microsoft

Microsoft for Startups i akcelerator Startup Wise Guys pozivaju sve zainteresirane tehnološke startupove u ranoj fazi da se prijave na njihov SEE Growth Camp koji će se održati od 17. do 19. travnja u Zagrebu. Riječ je o trodnevnom kampu za do deset odabranih timova, a fokus će biti na pomoći startupima u rastu i uspješnom skaliranju svog proizvoda na europskom i svjetskom tržištu.

Program će uključivati upoznavanje s tehnološkim trikovima, savjetovanje s mentorima, prezentiranju projekta i rad na opipljivim ključnim idejama poput strategije razvoja proizvoda i regionalnog plana ekspanzije. Na Architecture Design Sessions stručnjaci iz Microsofta radit će sa svakim od startupa kako bi poboljšali njihov trenutni ili budući proizvod. Uvjet za prijavu startupa je da njihov proizvod mora biti u MVP ili beta fazi, imati barem pilot korisnike, plan za skaliranje u inozemstvu, a, ističu iz Microsofta, "osnivači moraju imati strast i odlučnost potrebnu za uspjeh".

Sredinom veljače započeo je program Microsoft for Startups, s kojim kreće dvogodišnji ciklus globalne investicije od 500 milijuna američkih dolara. Tim će putem startupima biti ponuđena mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup njihovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava. Startupi su nezaobilazan generator inovacija, a kako bi im omogućio brži rast, Microsoft će postati partner s osnivačima kompanija i investitorima diljem svijeta.

SEE Growth Bootcamp: Zagreb je prvenstveno namijenjen startupima iz država jugoistočne Europe, odnosno Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Albanije, a u navedenu skupinu uključena je i Moldavija. Prijave su otvorene do 5. travnja, a zainteresirani se startup mogu prijaviti putem linka https://www.microsoft.com/en-us/growth-bootcamp/.

Još iz kategorije

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

TOP 10 najčešćih grešaka na razgovoru za posao

11.07.2018. komentiraj

Razgovor za posao može biti iznimno stresan, ali ukoliko osoba želi do radnog mjesta, mora biti potpuno spremna na sve. Jer, najbitnije je ostaviti sjajan prvi dojam, druge prilike najčešće nema. Stoga, da biste izbjegli probleme, nemojte napraviti deset najčešćih grešaka. Pa krenimo redom...

U Zaprešiću održani „Regionalni dani EU fondova“

U Zaprešiću održani „Regionalni dani EU fondova“

10.07.2018. komentiraj

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, a obuhvaćaju besplatne edukacije, sajmove EU fondova i posjete uspješnim EU projektima, šira javnost moći će na razumljiv i pristupačan način dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

Direktori angažman zaposlenika vide kao najbitniji faktor za poboljšanja iskustva korisnika

04.07.2018. komentiraj

Angažman zaposlenika pri donošenju poboljšanja po pitanju iskustva korisnika (CX) čak 86 posto direktora u Gartnerovu istraživanju vidi kao najbitniji faktor u bolje obavljanju posla. Dakle, CX je bitnija stavka i od upravljanja projektima ili vještinama koje se vežu uz podatke, odnosno, njihovu analizu.