Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

Schneider Electric pokrenuo je Go Green in the City 2019., godišnje globalno natjecanje za studente s ciljem pronalaženja smjelih zamisli i inovativnih rješenja za pametnije, energetski učinkovitije i održive gradove.

U devet godina postojanja, Go Green in the City postao je važan događaj za sve studente tehničkih i poslovnih fakulteta diljem svijeta. U 2018., na natjecanju je sudjelovalo preko 24.000 mladih inovatora s više od 3.000 sveučilišta iz 163 države, uz sudjelovanje 58% djevojaka. Ulozi za natjecatelje Go Green in the City su visoki. Ne samo da imaju priliku ostaviti svoj trag na pokretanje digitalne ekonomije, već i osvojiti putovanje na Globalni sastanak na vrhu o inovacijama kompanije Schneider Electric 2019.

Riječ je o dvodnevnom događanju koje će se održati 2-3.10.2019. u Barceloni (Španjolska) te će okupiti stručnjake iz Schneider Electrica kao i vodeće umove industrije iz cijeloga svijeta, sa svrhom razmjene uvida i smjelih zamisli o izazovima i prilikama pokretanja digitalne ekonomije. Studenti će imati mogućnost povezivanja s industrijskim stručnjacima, njihova mentoriranja te prilike za zapošljavanje u kompaniji Schneider Electric.

Suradnja održivosti i tehnologije

Očekuje se da će ovogodišnje izdanje natjecanja izazvati još veći interes, a studenti su pozvani dostaviti svoje smjele zamisli za jednu od četiri kategorije: „Zgrade budućnosti“, „Tvornice budućnosti“, „Mreže budućnosti“ i „Održivost i pristup energiji“.

Izazovi se odnose na strategiju poslovne održivosti Schneider Electrica i odraz su predanosti tvrtke Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (COR), a od studenata se očekuje da podijele svoje zamisli za preoblikovanje budućnosti i prikažu učinkovitiju stranu održivosti: spajajući društvene i ekološke utjecaje s tehnologijom i poslovnim svijetom.

Timovi se moraju sastojati od dva studenta koji pohađaju akreditirane visoke škole s područja ekonomije, inženjerstva, fizike, računarstva, matematike i druge znanstvene visoke škole. Moraju biti iz iste zemlje ili regije tijekom čitavog natjecanja. U svakom timu treba biti najmanje jedna ženska članica. Rok za predaju radova je 25.05.2019.

Za više informacija posjetite: gogreeninthecity.se.com

Još iz kategorije

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

Bez dobrog upravljanja rad na daljinu može biti vrlo problematičan za tvrtke

13.02.2020. komentiraj

Prednosti rada na daljinu već su poznata stvar, kako za poslodavce tako i za zaposlenike, no neke kompanije još uvijek mu se odbijaju prikloniti. Ponajprije zbog nekih tradicionalnih postavki, koje su nelogične i nepraktične, što zaposleniku sugerira da možda sreću ipak mora potražiti drugdje.

Grayling predstavio pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova u 2020.

Grayling predstavio pet ključnih marketinških i komunikacijskih trendova u 2020.

12.02.2020. komentiraj

Tim komunikacijskih stručnjaka, kreativaca i analitičara međunarodne agencije za komunikacije Grayling predstavio je pet marketinških i komunikacijskih trendova za koje vjeruje da će brendovima, organizacijama i stručnjacima za komunikacije pomoći u ostvarivanju planiranih rezultata u 2020. godini.

HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene hrvatske

HUP pokreće program mentorstva za poslovne žene hrvatske

11.02.2020. komentiraj

Hrvatska udruga poslodavaca na platformi Baze poslovnih žena, pokreće mentorski program za poslovne žene koje imaju potencijal i ambiciju napredovati u profesionalnoj karijeri te preuzeti seniorske i vodeće pozicije u tvrtkama, i za poduzetnice koje žele obogatiti svoja dosad stečena znanja. Mentorski ciklusi trajat će 6 mjeseci, a mentorice i mentori su uspješne žene i muškarci iz različitih područja, na pozicijama predsjednika ili članova Uprava vodećih kompanija i dio su vodstva HUP-ovih udruga.