Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

Schneider Electric pokrenuo je Go Green in the City 2019., godišnje globalno natjecanje za studente s ciljem pronalaženja smjelih zamisli i inovativnih rješenja za pametnije, energetski učinkovitije i održive gradove.

U devet godina postojanja, Go Green in the City postao je važan događaj za sve studente tehničkih i poslovnih fakulteta diljem svijeta. U 2018., na natjecanju je sudjelovalo preko 24.000 mladih inovatora s više od 3.000 sveučilišta iz 163 države, uz sudjelovanje 58% djevojaka. Ulozi za natjecatelje Go Green in the City su visoki. Ne samo da imaju priliku ostaviti svoj trag na pokretanje digitalne ekonomije, već i osvojiti putovanje na Globalni sastanak na vrhu o inovacijama kompanije Schneider Electric 2019.

Riječ je o dvodnevnom događanju koje će se održati 2-3.10.2019. u Barceloni (Španjolska) te će okupiti stručnjake iz Schneider Electrica kao i vodeće umove industrije iz cijeloga svijeta, sa svrhom razmjene uvida i smjelih zamisli o izazovima i prilikama pokretanja digitalne ekonomije. Studenti će imati mogućnost povezivanja s industrijskim stručnjacima, njihova mentoriranja te prilike za zapošljavanje u kompaniji Schneider Electric.

Suradnja održivosti i tehnologije

Očekuje se da će ovogodišnje izdanje natjecanja izazvati još veći interes, a studenti su pozvani dostaviti svoje smjele zamisli za jednu od četiri kategorije: „Zgrade budućnosti“, „Tvornice budućnosti“, „Mreže budućnosti“ i „Održivost i pristup energiji“.

Izazovi se odnose na strategiju poslovne održivosti Schneider Electrica i odraz su predanosti tvrtke Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (COR), a od studenata se očekuje da podijele svoje zamisli za preoblikovanje budućnosti i prikažu učinkovitiju stranu održivosti: spajajući društvene i ekološke utjecaje s tehnologijom i poslovnim svijetom.

Timovi se moraju sastojati od dva studenta koji pohađaju akreditirane visoke škole s područja ekonomije, inženjerstva, fizike, računarstva, matematike i druge znanstvene visoke škole. Moraju biti iz iste zemlje ili regije tijekom čitavog natjecanja. U svakom timu treba biti najmanje jedna ženska članica. Rok za predaju radova je 25.05.2019.

Za više informacija posjetite: gogreeninthecity.se.com

Još iz kategorije

Kako Jeff Bezos otkriva dobre ideje

Kako Jeff Bezos otkriva dobre ideje

25.05.2019. komentiraj

Jeff Bezos najbogatiji je čovjek na svijetu s procijenjenim ukupnim bogatstvom od jednog bilijuna američkih dolara, što nitko prije njega u povijesti čovječanstva nije uspio zabilježiti. Naravno, osnivač Amazona i Blue Origina te vlasnik Washington Posta nije mogao dogurati do takve situacije bez određenih vještina koje su ga izdvajale od drugih, brojnih konkurenata.

Algebra poziva tvrtke da prijave ekipe na MBA natjecanje „Leadership Talent Tournament“

Algebra poziva tvrtke da prijave ekipe na MBA natjecanje „Leadership Talent Tournament“

21.05.2019. komentiraj

Nakon prošlogodišnjeg, iznimno uspješnog natjecanja menadžera u organizaciji Algebrinog MBA programa, Visoko učilište Algebra najavljuje ovogodišnje izdanje u sklopu kojeg sadašnji i budući lideri imaju priliku dokazati svoje potencijale poslovnog upravljanja. Prijave su besplatne dok je vrijednost nagradnog fonda viša od 200.000 kuna, što će finalisti moći iskoristiti za e-Leadership MBA studij, Mini MBA program ili specijalizirane poslovne module koje provode Algebra i Kelley School of Business Sveučilišta u Indiani, SAD. Zainteresirane ekipe trebaju požuriti s prijavom za Leadership Talent Tournament jer je ova prilika otvorena samo do 1. lipnja.

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

10 stvari koje bogati rade da održe i povećaju bogatsvo

20.05.2019. komentiraj

Obogatiti se nije lako, a jako teško može biti i ostati bogat jer samo jedan krivi potez i ostali ste bez svega. Ali, naravno da postoje savjeti i za to kako održati bogatstvo, nisu oni koji imaju novca škrtarili na njima pa vam ovdje donosimo njih deset koji su njima omogućili da ne izgube novac, odnosno, da ga ili održavaju ili povećavaju.