Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

Schneider Electric pokrenuo natjecanje Go Green in the City 2019.

Schneider Electric pokrenuo je Go Green in the City 2019., godišnje globalno natjecanje za studente s ciljem pronalaženja smjelih zamisli i inovativnih rješenja za pametnije, energetski učinkovitije i održive gradove.

U devet godina postojanja, Go Green in the City postao je važan događaj za sve studente tehničkih i poslovnih fakulteta diljem svijeta. U 2018., na natjecanju je sudjelovalo preko 24.000 mladih inovatora s više od 3.000 sveučilišta iz 163 države, uz sudjelovanje 58% djevojaka. Ulozi za natjecatelje Go Green in the City su visoki. Ne samo da imaju priliku ostaviti svoj trag na pokretanje digitalne ekonomije, već i osvojiti putovanje na Globalni sastanak na vrhu o inovacijama kompanije Schneider Electric 2019.

Riječ je o dvodnevnom događanju koje će se održati 2-3.10.2019. u Barceloni (Španjolska) te će okupiti stručnjake iz Schneider Electrica kao i vodeće umove industrije iz cijeloga svijeta, sa svrhom razmjene uvida i smjelih zamisli o izazovima i prilikama pokretanja digitalne ekonomije. Studenti će imati mogućnost povezivanja s industrijskim stručnjacima, njihova mentoriranja te prilike za zapošljavanje u kompaniji Schneider Electric.

Suradnja održivosti i tehnologije

Očekuje se da će ovogodišnje izdanje natjecanja izazvati još veći interes, a studenti su pozvani dostaviti svoje smjele zamisli za jednu od četiri kategorije: „Zgrade budućnosti“, „Tvornice budućnosti“, „Mreže budućnosti“ i „Održivost i pristup energiji“.

Izazovi se odnose na strategiju poslovne održivosti Schneider Electrica i odraz su predanosti tvrtke Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (COR), a od studenata se očekuje da podijele svoje zamisli za preoblikovanje budućnosti i prikažu učinkovitiju stranu održivosti: spajajući društvene i ekološke utjecaje s tehnologijom i poslovnim svijetom.

Timovi se moraju sastojati od dva studenta koji pohađaju akreditirane visoke škole s područja ekonomije, inženjerstva, fizike, računarstva, matematike i druge znanstvene visoke škole. Moraju biti iz iste zemlje ili regije tijekom čitavog natjecanja. U svakom timu treba biti najmanje jedna ženska članica. Rok za predaju radova je 25.05.2019.

Za više informacija posjetite: gogreeninthecity.se.com

Još iz kategorije

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

04.07.2019. komentiraj

Renomirani predavači i stručnjaci koji su prenijeli inozemni i hrvatski know how, dinamičan panel o utjecaju učenja na poslovanje i interaktivne radionice obilježile su prvu regionalnu konferenciju o digitalnom učenju u poslovnom okruženju. Learning Disruption 2019 okupila je više od 160 sudionika, a njezin najveći doprinos jest da taj što su se na jednom mjestu uspjeli okupiti gotovo svi ključni profesionalci koji se u organizacijama bave učenjem i razvojem.

Kako se nositi sa stresom

Kako se nositi sa stresom

28.06.2019. komentiraj

Savjeta o tome kako se nositi sa stresom nikad dosta, zato što je izvora koji su odgovorni za stresno stanje sve više u današnje vrijeme. Zato je dobro informirati se, raditi na sebi i u konačnici naučiti kako jedan od najvećih problema modernog doba svesti pod kontrolu ili u potpunosti anulirati.

Kupci na prvom mjestu

Kupci na prvom mjestu

16.06.2019. komentiraj

U studenom ove godine održat će se 10. konferencija SUPERPRODAVAČ te se dodijeliti nagrade najboljima, B2B Superprodavač godine, o čemu smo razgovarali sa Sandrom Mihelčić koja je i pokrenula ovu nagradu i konferenciju.