Savjeti za pokretanja startupova u Aziji

Savjeti za pokretanja startupova u Aziji

Foto: Fotolia

Thomas Clayton je čovjek koji je pokrenuo brojne startupove u Silicijskoj dolini, a trenutno je izvršni direktor Bubblya, tvrtke koja je dobila više od 60 milijuna dolara investicija od strane Sequoia Capital, Singtel Innov8 i JAFCO.

Najčešće pitanje koje mu postavljaju kolege poduzetnici je gdje početi, kako pokrenuti posao u Aziji i ostala druga važna pitanja u vezi IT poslovanja. Clayton Aziju opisuje kao raznolik kontinent s 52 osnovna jezika, 27 različitih valuta, brojnih religija i kultura, korupcije, pravnih propisa, trgovinskih zapreka, te tvrdi kako nije lagano zapožeti razvijati startup posao u Aziji.

"Bitno je da se istraži tržište, mora se odrediti regija u kojoj će startup imati svoje bazično poslovanje. Bitno je naglasiti da je puno bolje imati poslovanje u jednoj manjoj regiji i proučiti detaljno  tržište nego raširiti posao po cijelom kontinentu", izjavio je Clayton.

Clayton kaže kako su Indija, Kina i Japan vrlo privlačna tržišta, no mogu vas vrlo lako progutati druge kompanije koje tamo posluju, te savjetuje zapošljavanje najboljih profesionalaca kako bi se mogli nametnuti, a pritom izbjeći probleme zbog loše obavljenog posla od strane nekompetentnih djelatnika. Kao dobro mjesto za potražiti kvalitetan kadar Clayton savjetuje Linkedin, za kojeg smatra da donosi određenu sigurnostu osobu koju planirate zaposliti.

Poslovanje u Aziji može biti vrlo teško, no to je definitivno trenutno najbrže i najveće rastuće tržište – ako ste imalo hrabri, vrijedi pokušati.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.