Razlozi zašto vaše internet poslovanje pati

Razlozi zašto vaše internet poslovanje pati

Foto: Fotolia

Pokretanje poslovanja na internetu čini se, samo po sebi, kao dobra ideja. Međutim, niste očekivali da će vaše poslovanje patiti zbog velikog broja razloga o kojima prethodno niste razmišljali. No, zašto se to događa?

Najčešći razlog koji navode poduzetnici jest onaj u kojemu je samo poslovanje od početka bilo osuđeno na propast. Ukoliko ste započeli vlastiti posao jer ste pretpostavljali da će to biti lako odrađen posao koji ćete obavljati bez mnogo truda, prevarili ste se.

Istina je da bilo koji posao u svojoj početnoj fazi zahtjeva pregršt uloženog truda i vremena. Baš kao i u bilo kojem drugom poslovnom pothvatu, morat ćete investirati vlastito vrijeme i, naravno, nešto kapitala kako biste uopće dobili priliku za uspjeh.

Očigledno, ukoliko vaš blog ili web stranica nemaju posjećenost, to će vam biti odmah u startu velika mana. Bilo da se usredotočite na optimizaciju za tražilice, oglašavanje, udruženo poslovanje ili kupovanje prometa - bez dobre posjećenosti vaš će posao patiti. Promet koji se odvija na vašoj platformi žila je kucavica vašeg internet poslovanja.

Sljedeći učestali uzrok pada internet poslovanja jest nedostatak znanja. Nema dileme kako vam je za takvu vrstu posla potrebno računalo, pristup internetu i web stranica kako biste uopće započeli. Ali, isto tako, potrebno vam je znanje kako biste upravljali svojim poslovanjem i iz istoga iskoristili maksimum.

Najbolje je za početak naučiti kako kreirati i pokrenuti vaše novo internet poslovanje. Probajte naučiti sami. Istina, to bi vam moglo oduzeti mnogo vremena ili jednostavno investirajte u trenera, odnosno mentora koji je uspješan u online poslovanju i može vam pripomoći kako biste postigli svoje ciljeve u kraćem vremenskom roku.

Činjenica je da ljudi vole raditi s ljudima. To možete postići komuniciranjem sa svojom publikom koristeći audio i video sadržaje, te organizirati interaktivne online seminare, tzv. webinare.

Neuspjeh u privlačenju potencijalnih konzumenata vašeg sadržaja samo je još jedan problem s kojime biste se mogli suočiti. Održavajte komunikaciju sa svojim posjetiteljima umjesto da im se samo načelno obraćate putem svog bloga ili web stranice, jer vaše online poslovanje će zbog toga patiti. Što prije shvatite da je ključ uspjeha vašeg internet poslovanja suradnja s vašom publikom, time ste si uvelike olakšali cjelokupan proces.

Isto tako, ponuda pogrešnih proizvoda ili usluga vašoj publici još je jedan od razloga zašto vaš online posao vjerojatno pati. Ukoliko vaša web stranica ili blog raspolaže statističkim podacima o godištu, spolu ili regiji korisnika koji vas posjećuju, proizvodi i usluge koje im nudite trebale bi odgovarati profilu vaših korisnika, odnosno publike.

Vaša web stranica mogla bi patiti ukoliko je dizajn vaše stranice krivo postavljen. Komplicirana navigacija na web stranici može doslovce biti ta koja će otjerati posjetitelje. Web stranica koja sadrži previše šarenila i kojoj je tekst teško čitljiv, definitivno nije stranica na kojoj će se posjetitelj zadržati dulje vremena. Neka vaša web stranica bude što jednostavnija, i sjetite se da je ponekad manje – više, odnosno crna slova na bijeloj pozadini već su dobar početak.

Sama činjenica da posjedujete web stranicu nije dovoljna. Ta stranica mora biti mjesto prodaje, a to znači da je vaša politika prodaje ujedno i vaša najbitnija stavka na stranici. Čak i da pogriješite, to je u redu, promislite samo koliko ste toga naučili svaki put kada pogriješite. Bitno je da započnete ponovno gdje ste stali i nikada ne odustajete.

Započinjanje i pokretanje online poslovanja može postati vašom najuzbudljivijom pustolovinom. Krenite naprijed otvorena uma i spremni na pogreške koje ćete pri tom učiniti. Jer, putem tih istih grešaka učite i rastete. Najbitnije je, prije svega, da se dobro zabavite i uživate u svom cyber putovanju.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.