Pustite kreativu u vašu radnu zajednicu

Pustite kreativu u vašu radnu zajednicu

Foto: Fotolia

Znamo, lakše je to reći nego izvesti. No, danas kreativa može spasiti vašu organizaciju i preokrenuti posao tako da ide u pozitivnom smjeru. Problem se pojavljuje kada nema dovoljno hrabrosti i ideja kod lidera i menadžmenta.

Mnogi se nazivaju liderima no daleko su od te pozicije jer guše kreativnost kod ljudi. Misle da je dovoljno naređivati i tjerati djelatnike da izvršavaju zadatke, a da pri tome ne izražavaju svoje mišljenje ili ideje.

Često se kreativne ideje odbacuju jer one narušavaju sustav, nisu kao „sigurne“ i dovoljno „ispitane“. I tu dolazi do izdvajanja onih uspješnih organizacija od onih kod kojih vlada kruti sustav upravljanja.

Treba napomenuti kako ne mogu svi biti kreativni, da to nije nešto što se nauči nego takvu osobinu jednostavno ili imate ili nemate. Najgore je kada se na vrhu neke organizacije nađu ljudi koji nisu dovoljni kreativni i ne puštaju blizu sebe one koji imaju neke nove ideje i zamisli.

Strogo držanje pravila i ispunjavanje zadataka bez neke kreative danas više nije u modi i opasno može ugroziti vaše poslovanje. Netko drugi može osmisliti neku ludu, kreativnu i maštovitu pizzu koja će biti puno privlačnija od vaše i vi gubite svoje klijente.

Konkurencije nikada dosta, ona je tu odmah iza ugla i pažljivo pratite što radi. Ako vidite da radi drugačije od vas i kako su im puni stolovi gostiju, možda vaša pizza treba promjenu.

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.