Pustite kreativu u vašu radnu zajednicu

Pustite kreativu u vašu radnu zajednicu

Foto: Fotolia

Znamo, lakše je to reći nego izvesti. No, danas kreativa može spasiti vašu organizaciju i preokrenuti posao tako da ide u pozitivnom smjeru. Problem se pojavljuje kada nema dovoljno hrabrosti i ideja kod lidera i menadžmenta.

Mnogi se nazivaju liderima no daleko su od te pozicije jer guše kreativnost kod ljudi. Misle da je dovoljno naređivati i tjerati djelatnike da izvršavaju zadatke, a da pri tome ne izražavaju svoje mišljenje ili ideje.

Često se kreativne ideje odbacuju jer one narušavaju sustav, nisu kao „sigurne“ i dovoljno „ispitane“. I tu dolazi do izdvajanja onih uspješnih organizacija od onih kod kojih vlada kruti sustav upravljanja.

Treba napomenuti kako ne mogu svi biti kreativni, da to nije nešto što se nauči nego takvu osobinu jednostavno ili imate ili nemate. Najgore je kada se na vrhu neke organizacije nađu ljudi koji nisu dovoljni kreativni i ne puštaju blizu sebe one koji imaju neke nove ideje i zamisli.

Strogo držanje pravila i ispunjavanje zadataka bez neke kreative danas više nije u modi i opasno može ugroziti vaše poslovanje. Netko drugi može osmisliti neku ludu, kreativnu i maštovitu pizzu koja će biti puno privlačnija od vaše i vi gubite svoje klijente.

Konkurencije nikada dosta, ona je tu odmah iza ugla i pažljivo pratite što radi. Ako vidite da radi drugačije od vas i kako su im puni stolovi gostiju, možda vaša pizza treba promjenu.

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.