Postoji li pozitivan poduzetnik u Hrvatskoj?

Postoji li pozitivan poduzetnik u Hrvatskoj?

Foto: Fotolia

Kada ste to, molim vas lijepo, vidjeli pozitivnog poduzetnika u Hrvatskoj? Nikada, odmah će se javiti dežurni negativci. Pa, ima u tome istine. Teško je danas vidjeti nasmiješenog poduzetnika koji se bori s birokracijom, poreznom represijom, teškom naplatom dugova i konkurencijom.

No, u tome i je bit svega. Treba razumjeti da svi mi imamo probleme koji se bavimo poduzetništvom, no isto tako treba znati kako je bitan i stav s kojim ćemo se suočiti protiv pesimizma i lošeg raspoloženja. Ako već u početku negativno mislimo kako možemo očekivati da će se nešto pozitivno dogoditi. Bilo bi dobro da svaki poduzetnik u sebi ugradi neki čip pozitive i da prestane jaukati kako je sve loše.

Koliko puta vam se dogodilo da nema izlaza iz neke teške situacije, a na kraju se sve preokrenulo na nabolje. Vi predstavljate svoje poduzeće i ako ste prema kupcima namrgođeni onda ćete dobiti i takvu povratnu informaciju od njih. Ako jednom zeznete stvar i ne ispričate se kupcima, imat ćete velike probleme da ponovno vratite povjerenje.

Osmijeh ponekada čuda radi, pristojan i veseo glas preko telefona otvara sva vrata. Je li baš uvijek država za sve kriva ? Je, javiti će se opet dežurni negativci. Država će uvijek biti kriva, samo mi nikada nećemo biti krivi i odgovorni za ono što nudimo i kako se ponašamo prema kupcima.

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.