Postoji li pozitivan poduzetnik u Hrvatskoj?

Postoji li pozitivan poduzetnik u Hrvatskoj?

Foto: Fotolia

Kada ste to, molim vas lijepo, vidjeli pozitivnog poduzetnika u Hrvatskoj? Nikada, odmah će se javiti dežurni negativci. Pa, ima u tome istine. Teško je danas vidjeti nasmiješenog poduzetnika koji se bori s birokracijom, poreznom represijom, teškom naplatom dugova i konkurencijom.

No, u tome i je bit svega. Treba razumjeti da svi mi imamo probleme koji se bavimo poduzetništvom, no isto tako treba znati kako je bitan i stav s kojim ćemo se suočiti protiv pesimizma i lošeg raspoloženja. Ako već u početku negativno mislimo kako možemo očekivati da će se nešto pozitivno dogoditi. Bilo bi dobro da svaki poduzetnik u sebi ugradi neki čip pozitive i da prestane jaukati kako je sve loše.

Koliko puta vam se dogodilo da nema izlaza iz neke teške situacije, a na kraju se sve preokrenulo na nabolje. Vi predstavljate svoje poduzeće i ako ste prema kupcima namrgođeni onda ćete dobiti i takvu povratnu informaciju od njih. Ako jednom zeznete stvar i ne ispričate se kupcima, imat ćete velike probleme da ponovno vratite povjerenje.

Osmijeh ponekada čuda radi, pristojan i veseo glas preko telefona otvara sva vrata. Je li baš uvijek država za sve kriva ? Je, javiti će se opet dežurni negativci. Država će uvijek biti kriva, samo mi nikada nećemo biti krivi i odgovorni za ono što nudimo i kako se ponašamo prema kupcima.

Još iz kategorije

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

Poduzetnici konstantno moraju raditi na vlastitom redizajnu

24.01.2020. komentiraj

Poduzetnici konstantno moraju biti u pokretu i konstantno se moraju nanovo izgrađivati jer status quo može označiti njihov krah. Takav pritisak nešto je s čime se samo najbolji mogu nositi jer nikad ne prestaje, posebno u današnjem ubrzanom vremenu. Zato, treba osluškivati tržište, tražiti načine kako se pozicionirati i napraviti iskorak.

Kultura poslovanja u radnoj okolini

Kultura poslovanja u radnoj okolini

20.01.2020. komentiraj

Promjena posla nikad nije laka, ali kad se na nju odlučite, izrazito je bitno biti svjestan u kakvo radno okruženje dolazite. U suprotnom biste mogli vrlo brzo otići ili tražiti novu poziciju unutar kolektiva. Srećom, tako nešto moguće je promijeniti. Ne uvijek, ali moguće je.

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

Vrijeme je da prilagodite marketing strategije

17.01.2020. komentiraj

Kompanije su dugi niz godina demografske informacije tretirale kao najrelevantnije pri oglašavanju i oslanjali su se na njih kad god je trebalo “targetirati” određenu skupinu ljudi. No, to više ne vrijedi i vrijeme je da se kompanije prilagode takvoj stvarnosti jer će u suprotnom bacati novac u vjetar.