Ovako Jeff Bezos održava balans između privatnog i poslovnog života

Ovako Jeff Bezos održava balans između privatnog i poslovnog života

Jeff Bezos je kao lider Amazona potvrdio da zna kako voditi kompaniju i zato je poželjno saslušati ga što ima za reći iz svog kuta. Svakako se iz toga može mnogo naučiti pa zato, pomno pratite u nastavku savjete koje Bezos daje svima onima koji žele napraviti ravnotežu između poslovnom i privatnog života.

1. Mjerite posao i privatni život kroz energiju, a ne vrijeme

Nije do toga koliko sati provedete na poslu ili kod kuće već koliko energije posvećujete tome. Primjerice, ako vas ispunjava provoditi što više vremena na poslu i zbog toga ste „prisutniji“ dok ste kod kuće, tad nastavite u istom ritmu i ne mijenjajte se. Tako se dobiva unutarnja ravnoteža, bitna za funkcionalniji život.

2. Izgradite fleksibilan raspored

Isto kako će neki ljudi pronaći energiju za posao i privatni život na različite načine, tako će i svatko davati svoj maksimum u različitim periodima. Nekima odgovara raditi od 9 od 17 sati, nekima od 5 do 13 sati, a nekim od 16 do ponoći. Pronađite najbolje za vas i držite se toga, bit ćete produktivniji i zadovoljniji.

3. Znajte reći ne

Mnogi od nas uzmu više no što mogu podnijeti, to je prirodno. Ali, poslovno sazrijevamo kad naučimo kad je dosta, kad stati na loptu i preskočiti neku od ponuda. Dok to ne naučimo, ne možemo biti potpuno zadovoljni, a zbog toga pati sve oko nas, prvenstveno jer smo konstantno preforsirani.

4. Komunikacija

Ponekad je potrebno mnogo raditi, a pod time se misli ne samo na količinu posla već i vremena. S najbližima popričajte o tome, dajte im do znanja unaprijed da vam to mnogo znači i da u narednom periodu nećete biti prisutni u jednakoj mjeri. Naravno, to vratite prvom prilikom.

5. Prilagodite se promjenama

Posao više nije samo preko tjedna ili od 8 do 16 sati. Radi se i subotom, nedjeljom, radi se poslije posla, prije posla, tijekom godišnjeg odmora... Naučite se na to i stvorite ravnotežu kako biste davali jednaku energiju na oba polja. Nije lako ganjati karijeru i imati privatan život, za to je potrebno mnogo odricanja...

Još iz kategorije

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

28.07.2020. komentiraj

Oprah, Napoleon, Beethoven i Reagan nemaju zajedničko samo to što su prepoznatljivi kad se spomene jedna riječ njihovog punog imena, kao ni to što je njihov utjecaj bezvremenski i globalni, već im je zajedničko to što su pili enormne količine kave. U redu, Oprah i dalje pije jer je u ovom društvu jedina još uvijek živa.