Otvoren program Startup Factory Zagreb

Otvoren program Startup Factory Zagreb

Svečano je otvoren program Startup Factory Zagreb 2017. kojeg organizira zagrebački Tehnološki park. Kroz taj će program 16 inovativnih timova razvijati svoja pametna gradska rješenja usmjerena rastu kvalitete života u gradu Zagrebu, ali i mnogo šire.

Startupima koji su ušli u program osigurani su odlični uvjeti za poslovanje u fazi razvoja te širenje njihova poslovanja na postojeća i nova tržišta. Izabranim timovima kroz program je omogućena sveobuhvatna podrška u kreiranju kvalitetnih i inovativnih rješenja.

„Naši mladi, inovativni i obrazovani ljudi imaju mnogo briljantnih poduzetničkih ideja s potencijalom stvaranja velikih uspjeha. Kada mlad čovjek ima ideju, znanje i obrazovanje potrebno ga je uputiti i pomoći mu da tu ideju pretvori u projekt od kojeg će moći stvoriti svoju egzistenciju. Za razvoj dobre ideje startup poduzetnicima potrebna je infrastruktura te lakši i jednostavniji pristup znanjima kroz edukaciju, savjetovanje i mentoriranje te financijsku pomoć. Svi ovi parametri osigurani su kroz ovaj predakceleracijski program“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Timovi su raspoređeni prema tematskim područjima. Tako će Advene i Smart Energy Aquaponics Applications razvijati u sferi pametne energije, dok će se pametnom mobilnošću baviti startupi Flow, WePark, Hubbig i Smart Parking System Zagreb. U kategoriji pametnog življenja rješenja će raditi My Rent, Medinel, Modulos, Technically Advanced Biomedicine i Pickup Solutions, a Trakbar, Basetrip, Bok Bot, VR Pole i Divan ponudit će svoju viziju pametnog turizma.

„Svaki uspješan poduzetnički pothvat započinje dobrom idejom. Kroz Startup Factory Zagreb program ovdje smo kako bi izabranim timovima pomogli pri konverziji ideja u održive poduzetničke pothvate. Uz mentore, edukaciju, infrastrukturnu, financijsku i ostalu pomoć vjerujemo kako ćemo zajedničkim snagama i angažmanom u tome i uspjeti“, rekao je na svečanosti direktor Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić.

Još iz kategorije

Imaju li mladi visokoobrazovani šanse u Hrvatskoj nakon školovanja

Imaju li mladi visokoobrazovani šanse u Hrvatskoj nakon školovanja

14.06.2018. komentiraj

Posljednji ovogodišnji Maraton karijera otvorio je aktualno i važno pitanje – mogu li mladi visokoobrazovani građani RH ostati u Hrvatskoj nakon školovanja i uspješno se zaposliti u svojoj struci. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u, FFZG-u i PMF-u, jučer je održan finalni susret na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Praktičan CRM pilot projekt za bolja tehnička znanja i poziciju na tržištu rada

Praktičan CRM pilot projekt za bolja tehnička znanja i poziciju na tržištu rada

13.06.2018. komentiraj

Microsoft, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Adacta predstavili su prve rezultate zajedničkog projekta suradnje sa studentima diplomskog studija EFZG-a na smjeru Marketing u akademskoj godini 2017/2018.

FER-ov startup inkubator predstavlja drugu generaciju polaznika

FER-ov startup inkubator predstavlja drugu generaciju polaznika

12.06.2018. komentiraj

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva danas će predstaviti drugu generaciju studenata uključenih u rad startup inkubatora SPOCK. U programu sudjeluju studenti Sveučilišta u Zagrebu i oni koji su završili studij unazad dvije godine.