Osobni brending za profesionalnu uspješnost

Osobni brending za profesionalnu uspješnost

Foto: Fotolia

Uz vrlo kompleksno poslovno okruženje, da bi se prerasla i nadjačala poslovna konkurencija i da bi se privuklo klijente, potrebni su vrlo vješti, dobro obučeni i istaknuti stručnjaci. Poslovne vještine i tehnička stručnost jednostavno više nisu dovoljni. Današnji stručnjaci moraju razvijati određene osobnosti i aspekte kako bi privukli pozornost klijenata. Odnosno, njihov izgled i stav trebali bi projicirati i odražavati imidž tvrtke ili organizacije.

Jedni od najvećih aspekata koje stručnjak ima je njegov osobni brand, stav, osobnost, osobine i osobni imidž, te ga to čini jedinstvenim i razlikuje ga od drugih. Osobni razvitak znači poboljšanje osobnog identiteta i razvijanje određenih sposobnosti i različitih potencijala.

Razvojem osobnog brenda, profesionalac će biti u mogućnosti razvijati i širiti više poslovnih mogućnosti ne samo za svoju organizaciju, već i za sebe. Razvojem osobnosti možete uvelike povećati učinkovitost na poslu.

No, kako razviti svoj vlastiti brend ili osobnost? Najveći izazov u stvaranju vlastitog osobnog brenda je znati kako se ponašati i projicirati povjerenje u različitim vrstama situacija i na različitim prigodama, a to mogu biti društvena okupljanja, korporativni sastanci ili poslovni događaji.

Ovo su ciljani aspekti koje trebate zapamtiti u razvoju svog osobnog brenda:

1. Međuljudske vještine

Stručnjaci s dobrim međuljudskim vještinama su uspješnije u poslovnom okruženju u odnosu na one koji nemaju razvijene međuljudske vještine. Kao stručnjak, susretat će te se s različitim vrstama ljudi. To je razlog zašto da se usredotočite i razvijate svoje međuljudske vještine.

2. Profesionalizam

Osigurajte snažnu i profesionalnu sliku za sebe i tvrtku, te budite spremni suočiti se s raznim scenarijima u poslovnom svijetu. I pokažite profesionalno ponašanje u različitim okruženjima.

3. Samopouzdanje

Uspjeh je povezan sa samopouzdanjem. Takvi ljudi ne boje se poduzeti određene rizike kako bi dobili posao ili stvorili nove mogućnosti . Ali samopouzdanje nije ograničena samo na donošenje odluka. Fizički izgled je također jedan od načina za pokazivanje samopouzdanosti. Profesionalno se obucite, i svojim samopouzdanim zvučanjem i izgledom pokažite svoj utjecaj.

Osobni razvoj nije jednokratna stvar. Potrebno je vrijeme da bi se poboljšale različite vještine i talenti, te će vam biti potrebno neko vrijeme kako bi razvili vlastitu osobnost.Dobar način za razvoj i poboljšanje vlastite osobnosti je sudjelovanje na raznim obukama, seminarima i radionicama. Savjeti, strategije i tehnike koje se dijele na takvim seminarima, mogu pomoči stručnjacima pri stjecanju odgovarajućih vještina u izgradnji vlastitog brenda.

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.