Nova pravila privatnosti: Korisnici sada mogu „sakriti“ svoje email adrese, što to znači za digitalni marketing?

Nova pravila privatnosti: Korisnici sada mogu „sakriti“ svoje email adrese, što to znači za digitalni marketing?

Foto: Shutterstock

Salesforce partner, tvrtka LeverUP Consulting, približava nam nove izazove u marketinškoj automatizaciji. Naime, dobar dio korisnika, ili kupaca, sada može potpuno sakriti svoje osobne mail adrese kada se pretplaćuju na usluge ili kupuju online…

Treći zagrebački Trailblazer MeetUP u organizaciji Salesforce partnera, zagrebačke tvrtke LeverUP Consulting, poslužiti će za raspravu o vrlo aktualnoj temi u svijetu automatiziranog (digitalnog) marketinga. Okupljanje marketinških stručnjaka i profesionalaca održati će se u srijedu 17. studenoga, s početkom u 16 sati, u poslovnoj zgradi Spaces Matrix, Slavonska avenija 1c, Zagreb.

Biti će riječi o perspektivama i budućnosti email marketinga u svjetlu nedavno objavljenih striktnijih pravila privatnosti u okviru Appleovog operativnog sustava iOS. Govoriti će se i o općenitim trendovima na temu osnaživanja privatnosti korisnika. Biti će predstavljen i novi jesenski Salesforce Marketing Cloud release.

Otežana aktualizacija profila korisnika

Nova pravila privatnosti za Apple korisnike donose ozbiljne promjene: Naime novi Mail Privacy Policy onemogućuje praćenje otvaranja mailova te omogućava kreiranje virtualnih email adresa prilikom registracije u aplikacijama, na web stranicama i drugim online uslugama. To donosi nove izazove u način funkcioniranja marketinške automatizacije, na primjer:

  • Open Rate kao validna metrika (valid metric) postaje stvar prošlosti
  • Općenito su smanjene mogućnosti praćenja interakcije s korisnicima
  • Otežano kreiranje “Unified customer profile”

Namijenjeno svima u branši email marketinga

Salesforce Marketer Group (Marketing Cloud) MeetUP: Mail privacy policy i budućnost email marketinga, to je službeni naziv okupljanja, biti će zanimljiv ne samo postojećim i budućim korisnicima platforme Salesforce Marketing Cloud već i svima u branši email marketinga.

Više o ovoj temi: blog.leverup.io.

Treći MeetUP naše zagrebačke Trailblazer grupe biti će održan u srijedu 17. studenoga u coworking prostoru Spaces Matrix, Slavonska avenija 1c, 10000 Zagreb, s početkom u 16 h.

Događaj na mreži Linkedin: www.linkedin.com/events/salesforcemarketergroup

Prijaviti se možete su na linku: https://trailblazercommunitygroups.com/e/mjdscj/

Više o Trailblazer Community Groups: https://trailhead.salesforce.com

Još iz kategorije

Algebrin Mini MBA – znanja za junake 4. industrijske revolucije

Algebrin Mini MBA – znanja za junake 4. industrijske revolucije

07.12.2021.

Novi, dorađeni Algebrin Mini MBA 4IR program kreće uskoro i fokusira se na tehnologije digitalne transformacije poslovanja.

Budućnost je servisno orijentirana arhitektura

Budućnost je servisno orijentirana arhitektura

30.11.2021.

Dolazak u dSpace za Venessu Županović je prije svega bio izazov, zbog kojeg je na kraju i ostala raditi kao razvojna softverska inženjerka, a kako sam ističe sve je počelo diplomom sada već davne 2014. godine na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva - smjer računarska znanost.

Razvoj softvera za detaljne simulacije složenih elektromotornih pogona koji su prisutni u električnim automobilima

Razvoj softvera za detaljne simulacije složenih elektromotornih pogona koji su prisutni u električnim automobilima

29.11.2021.

Imali smo prilike razgovarati dr.sc. Tin Bariša koji u tvrtki dSpace radi kao razvojni inženjer softvera unutar Electric Drives (ED) odjela i koji ističe kako korištenjem razvijenih modela te platformi od strane tvrtke dSpace, korisnik ima mogućnost detaljne simulacije složenih elektromotornih pogona koji su prisutni u električnim automobilima, kao i sigurnog testiranja pojedinih komponenata pogona te vlastitih algoritama upravljanja (npr. upravljanje momentom ili brzinom vrtnje motora).