Najčešće greške prilikom prezentacije

Najčešće greške prilikom prezentacije

Foto: Fotolia

Prilikom prezentacije ljudi često čine greške kao što je ulizivanje publici ili ispričavanje u vezi nečega. To su najlakši načini da izgubite publiku već u prvim minutama. Ovo je popis nekih od stvari koje nemojte činiti tijekom prezentacije.

  • Jako sam umoran od putovanja – publika ne želi čuti nikakav izgovor. Ako ste umorni popijte kavu ili tabletu.
  • Ako netko želi nešto pitati dajte mu priliku – nemojte ignorirati pitanja iz publike. Nemojte ih stavljati u podređeni položaj, neka i oni sudjeluju u raspravi.
  • Možete li me čuti ? – nemojte nikako počinjati prezentaciju s tim pitanjem – za to su zaduženi stručnjaci koji se bave zvukom i mikrofonima. Vi ste tu da odradite prezentaciju.
  • Ne mogu ništa vidjeti jer su svjetla previše jaka –uđite među publiku, pogledajte ih u oči i slobodno napomenite da su svjetla prejaka.
  • Jasni fontovi na prezentaciji – potrudite se da je veličina i jasnoća fonta zadovoljavajuća.
  • Nemojte imati previše teksta na slajdu – ako imate previše teksta onda će publika početi čitati što piše na slajdu i zaboravit će na vas.
  • Isključite mobitel – ne bi baš bilo pametno da vam usred prezentacije zazvoni mobitel.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.