Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

Microsoft u partnerstvu sa startupima diljem svijeta

Foto: Microsoft

Microsoft je najavio dostupnost programa Microsoft for Startups. Riječ je o inicijativi koja bi trebala pomoći startup tvrtkama pridobivanju novih korisnika i prihoda.

Microsoft for Startups je izgrađen na platformi koja raste s korisnikom, istovremeno se povezujući s njegovom zajednicom i klijentima. Najavom programa započela je dvogodišnja investicija od 500 milijuna američkih dolara, koja će startup tvrtkama ponuditi mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava.

Startupi su generator inovacija, a kako bi im omogućio brži rast, Microsoft će postati partner s osnivačima kompanija i investitorima diljem svijeta. Novi program osmišljen je s ciljem da pomogne startup tvrtkama ostvariti bolju prodaju prema novim kupcima, industrijama i tržištima, omogućiti brze inovacije s pristupom pouzdanoj tehnologiji, podršci i razvojnim alatima te dati pristup pravim resursima u pravo vrijeme.

Program će pomagati startupe kroz Microsoft Reactors, fizičke prostore u kojima će se okupljati poduzetnici, developeri, investitori i ljudi iz poslovne zajednice općenito, kako bi se povezivali, učili i dijelili. Tijekom sljedećih mjeseci otvorit će se takvi prostori u Londonu, Sydneyu, Tel Avivu, Berlinu, Šangaju te Pekingu. Oni će se pridružiti postojećim lokacijama u Redmondu, Seattleu, San Franciscu i New Yorku.

Pomoć će se očitovati i kroz pristup programu Microsoft ScaleUp koji pomaže startupima u Seriji A i kasnijim fazama da postignu optimalnu tržišnu dimenziju i veličinu, poboljšaju infrastrukturu i izgrade poslovanje temeljeno na uslugama Azure i Microsoft Dynamics. Također će im ponuditi i povezivanje s investicijskim timom za strateški poduzetnički kapital čiji je zadatak biti aktivan partner u ključnim fazama rasta startup tvrtke, a koji obično ulaže između Serije A i D.

Još iz kategorije

Imaju li mladi visokoobrazovani šanse u Hrvatskoj nakon školovanja

Imaju li mladi visokoobrazovani šanse u Hrvatskoj nakon školovanja

14.06.2018. komentiraj

Posljednji ovogodišnji Maraton karijera otvorio je aktualno i važno pitanje – mogu li mladi visokoobrazovani građani RH ostati u Hrvatskoj nakon školovanja i uspješno se zaposliti u svojoj struci. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u, FFZG-u i PMF-u, jučer je održan finalni susret na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Praktičan CRM pilot projekt za bolja tehnička znanja i poziciju na tržištu rada

Praktičan CRM pilot projekt za bolja tehnička znanja i poziciju na tržištu rada

13.06.2018. komentiraj

Microsoft, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Adacta predstavili su prve rezultate zajedničkog projekta suradnje sa studentima diplomskog studija EFZG-a na smjeru Marketing u akademskoj godini 2017/2018.

FER-ov startup inkubator predstavlja drugu generaciju polaznika

FER-ov startup inkubator predstavlja drugu generaciju polaznika

12.06.2018. komentiraj

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva danas će predstaviti drugu generaciju studenata uključenih u rad startup inkubatora SPOCK. U programu sudjeluju studenti Sveučilišta u Zagrebu i oni koji su završili studij unazad dvije godine.