Lideri hrvatskog i svjetskog biznisa okupljeni u programskom savjetu ZŠEM-a

Lideri hrvatskog i svjetskog biznisa okupljeni u programskom savjetu ZŠEM-a

Foto: DepositPhotos

Nastavljajući s uvođenjem najboljih svjetskih praksi na hrvatsko tržište i u hrvatski obrazovni sustav, Zagrebačka škola ekonomije i managementa osnovala je Programski savjet u kojem je okupila vodeće stručnjake i menadžere priznate i prepoznate ne samo u domaćoj, već i međunarodnoj poslovnoj zajednici. Na taj način ZŠEM želi osigurati još čvršću poveznicu svojih obrazovnih programa sa stvarnim potrebama poslovne zajednice i globalnim gospodarskim trendovima.

Programski savjet ZŠEM-a čine osamnaest uspješnih lidera, menadžera i poduzetnika iz različitih sektora -  financijske industrije, ICT-a,  turizma, FMCG-a, auto i modne industrije s međunarodnim iskustvom.

„Želja nam je da razmjena znanja i informacija sa Savjetom bude na takvoj razini da svoju podršku ne daju samo ZŠEM-u kao instituciji u upravljanju programskim sadržajem, već da svojim savjetima u konačnici pomognu i našim studentima koji će po završetku našeg obrazovnog programa biti još konkurentniji na tržištu rada. ZŠEM je zasad jedina institucija u Hrvatskoj s tako postavljenim konceptom međunarodnog Programskog savjeta, a njegovo formiranje samo je nastavak poslovanja i razvoja u skladu s najboljim praksama vodećih svjetskih sveučilišta i poslovnih škola.“ – komentirao je dekan ZŠEM-a dr.sc. Mato Njavro.

Kako ističe da je Još kao prodekan za međunarodne odnose aktivno radio na pripremi ovog sastava Programskog savjeta i ponosan je  što su u istom timu uspjeli okupiti sve ove ljude s idejom da zajedno doprinesemo daljnjem podizanju konkurentnosti hrvatskog obrazovanja na globalnoj razini. „ZŠEM od samih početaka razmišlja globalno – pratimo što rade najbolji u obrazovanju u svijetu i slijedimo ono što se kod njih pokazalo uspješnim.

S članovima Programskog savjeta povezuje nas uvjerenje da se konkurentnost gospodarstva svake zemlje pa i Hrvatske temelji na konkurentnosti obrazovanja. Obrazovanje daje temelje na kojima se može razvijati uspješno gospodarstvo. Naše kompanije se danas i ovdje u Hrvatskoj i na drugim tržištima nadmeću s globalnom konkurencijom. Zato i obrazovne institucije moraju biti međunarodno relevantne i konkurentne.

Upravo je to razlog zašto ZŠEM ima akreditaciju kakvu posjeduje samo 5% najboljih sveučilišta i poslovnih škola u svijetu. Osnivanje ovog Savjeta samo je jedan od koraka kojima želimo osigurati još snažniju međunarodnu poziciju ZŠEM-a“, poručuje Njavro.

Još iz kategorije

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

17.06.2021.

Huawei pokreće svoje godišnje natjecanje za inovacije aplikacija Huawei Mobile Services (HMS) - AppsUP. Cilj programa je nadahnuti nadarene programere širom svijeta za stvaranje revolucionarnih aplikacija i digitalnih iskustava te im pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i promicanje digitalnih inovacija.

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

Kako biti siguran da netko posjeduje prave liderske vještine?

16.06.2021.

Lider ne može biti bilo tko, ali bilo tko se može potruditi biti lider, ako to istinski želi. Neke osobe to jednostavno imaju u sebi, ali neki nemaju i željele bi imati.

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

BASF otvara prijave za financiranje startupova i inovatorskih rješenja u Hrvatskoj

10.06.2021.

Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća svjetska kemijska kompanija BASF pokreće projekt BASF Innovation Hub koji će okupiti startupove i inovatore u 11 zemalja srednje i južne Europe među kojima je i Hrvatska. Ove godine natjecanje je usredotočeno na rješenja koja izravno ili neizravno doprinose stupovima Zelenog plana - čista energija, održiva poljoprivreda i kružna ekonomija. Pobjednik lokalnog natjecanja bit će nagrađen s 2500 eura, a najbolja ideja regionalnog kruga nagrađuje se s 5000 eura.