Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Foto: DepositPhotos

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs.

Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc. Konkretno, developer koji je suočio Jobsa s pitanjima i argumentima, od 1992. je radio na softveru i nije mu bilo jasno što se dogodilo, zašto se Apple odlučio na tako nešto.

Osnivač Applea je zastao na 20 sekundi i na kraju odgovorio:

"Jedna od najtežih odluka, kad pokušavate izvesti promjenu, jest da su ljudi kao ovaj gospodin u pravu! ... U nekim dijelovima."

Ukratko, Jobs nije osporavao argumente, niti je nudio konkretan odgovor za promjene uvedene od strane njegove kompanije, ali je dao kredit developeru i njegovim naporima da dokaže kako Apple nije napravio što je trebao. U konačnici, Apple je opstao, iako je te 1997. bio u velikim problemima i nanovo se tražio, što je potvrdio povratak Jobsa u kompaniju.

Dok će neki njegov odgovor iz današmnje perspektive nazivati genijalnim, drugi će ga kritizirati i nazivati bezobraznim. Jer, od 1997. do 1999. više od 50 posto developera napustilo je Macintosh platformu i dionice Applea ubrzano su padale. Sreća za kompaniju jest što se Jobs sjajno snalazio na drugim poljima pa brojne "Macintosh greške" nisu uništile do kraja Apple.

Kako god, tehnika kojom se služio itekako je uspješna kod lidera organizacija, većih i manjih. Riječ je o tehnici čija skraćenica znači Stop (Stani), Take (Uzmi), Observe (Promatraj), Proceed (Nastavi).

Poanta je zastati u potpunost sa svime što radite, potom uzeti nekoliko dubokih udisaja za koncentraciju, promotriti što se događa s vašim fizičkim senzacijama, emocijama i pretpostavkama vaših osjećaja, da bi se na kraju nastavilo s tim što ste radili. Tako se čine bolje odluke.

Ali i dobiva na vremenu kako bi se promotrilo osobu s kojom se razgovara. Ono što se potom vidi, može pomoći u daljnjem djelovanju. Primjerice, jedan jednostavniji i češći primjer kako upotrijebiti "tehniku tišine" na sugovornika jest pri sklapanju posla. Kad dobijete ponudu na stol, umjesto eventualnog neslaganja, bolje je postaviti pitanje čiji odgovor daje mnoga saznanja - "Zašto je u mom najboljem interesu prihvatiti vaše uvjete?"

Ukratko, zastanite u ključnim trenucima u životu, udahnite i sigurno ćete doći do boljih zaključaka no da se prepustite prvotnim instinktima i porivima.

Još iz kategorije

Generacija Z i budućnost rada i zabave

Generacija Z i budućnost rada i zabave

15.09.2020. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

Kako startupi vide budućnost s radom na daljinu

09.09.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa kreirala je novu stvarnost na svim razinama, pa i onima koje se tiču poslovanja. Dok se već na našem portalu naveliko spominjalo kako raditi na daljinu, kojim se alatima služiti i kako ostati mentalno jak za tako nešto, vrijeme je da se spomene i kakvu budućnost imaju startupi u jeku ove krize.

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

Da bi postali što efektivniji lider, ponovite ove 3 fraze svaki dan

05.09.2020. komentiraj

Rezultati su važni jer najčešće su jedina relevantna mjerna jedinica uspjeha neke organizacije. I upravo zato je ključna stavka, ili bolje rečeno osoba, ona na samom vrhu - lider.