Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Renomirani predavači i stručnjaci koji su prenijeli inozemni i hrvatski know how, dinamičan panel o utjecaju učenja na poslovanje i interaktivne radionice obilježile su prvu regionalnu konferenciju o digitalnom učenju u poslovnom okruženju. Learning Disruption 2019 okupila je više od 160 sudionika, a njezin najveći doprinos jest da taj što su se na jednom mjestu uspjeli okupiti gotovo svi ključni profesionalci koji se u organizacijama bave učenjem i razvojem.

Konferencija Learning Disruption 2019 ukazala je na važnost prilagodbe poslovanja suvremenim trendovima, novim izazovima na tržištu i digitalnim generacijama zaposlenika. Sve to uvjetovale su nove tehnologije čiji strateški pristup podržava proces učenja, a koji mora korespondirati aktivnostima kompanije. Učenje i razvoj danas više nego ikad dolaze do izražaja kad je riječ o uspjehu kompanija i njezinih pojedinaca.

„Potrebno je koristiti tehnologiju kako bismo pružili podršku ljudima u procesu usvajanje novih znanja, ali novim je vještinama potrebno pristupiti iz šireg aspekta. Dok smo u prošlosti naglasak stavljali na stvaranje i dijeljenje sadržaja, danas set potrebnih vještina uključuje konzalting, analitiku i marketing“, naglasio je jedan od ključnih govornika konferencije Donald H Taylor, globalni lider u području učenja i razvoja koji je na konferenciju došao uz potporu britanskog veleposlanstva.

Budućnost tvrtki komentirao je i Claus Kjeldsen, donedavni izvršni direktor Instituta za istraživanje budućnosti iz Kopenhagena, koji je naglasio kako tvrtke moraju razbiti hijerarhijske barijere i započeti stvarati nova rješenja u crossfuntional timovima. „Ono što uzrokuje disrupciju u tvrtkama je nedostatak sposobnosti da se dovoljno brzo transformiraju u globalne sile koje oblikuju društvo“, dodao je Kjeldsen.

Predavanja ključnih govornika zapečatio je Bassam Nammour, voditelj treninga i razvoja u Credit Libanaisu, koji je istaknuo kako je za uspješno učenje potrebno uskladiti mindset kompanije s inicijativama vezanim za poslovne rezultate.

Dinamičnosti Learning Disruption konferencije pridonijela je i panel rasprava koju je moderirao Alan Žepec, osnivač i izvršni direktor konzultantske tvrtke LQ koja je zaslužna za pokretanje ovog projekta. Sudionici panela posvećenog načinima učenja unutra organizacija – Irena Bašić Štefanić (RBA banka), Boris Trupčević (24sata), Tomislav Dominiković (Algebra), Ivan Skender (A1 Hrvatska) – suprotstavljali su tradicionalni način usvajanju znanja digitalnom modelu te raspravljali o važnosti ulaganja u usvajanje novih znanja među zaposlenicima. U nastojanju da pruže jedinstven odgovor na pitanje hoće li za 15 godina vladati tradicionalne ili digitalne metode učenja, mišljenja panelista bila su podijeljena. Složili su se da na tržište dolaze nove generacije zaposlenika koje su digitalno znatno pismenije od postojećih, a u čiji je soft skill, koji je orijentiran prema klasičnom, potrebno investirati. Također, panelisti su se složili i da će dugoročno dominirati digitalne metode učenja jer budući kadrovi usvajaju nova znanja na digitalnim platformama. Posebno su istaknuli kako je za upoznavanje tržišta, ali i zaposlenika, potrebno napustiti administraciju i izaći na teren gdje se biznis događa. „Upoznajte ljude, upoznajte posao i upoznajte operativu jer ljudski resursi ne mogu biti odvojeni od ljudi“, dodali su.

„Vjerujem da smo ovom konferencijom podigli svjesnost o tome da je učenje ključ uspjeha svake kompanije, da nove generacije i nove tehnologije traže od svih nas adaptaciju u njegovoj što bržoj i učinkovitijoj implementaciji. Tome ide u prilog i istraživanje Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola posebno napravljeno za potrebe Learning Distruption konferencije prema kojem 70 posto studenata danas regularno uči koristeći digitalne platforme i, što je nevjerojatno, da 80 posto njih očekuje da će organizacija  u koju dođu osigurati digitalnu platformu za učenje“, rekao je Žepec.

Osim razmjene znanja i iskustva o najnovijim trendovima, dodatan benefit konferencije je i dodjela posebne Learning Disruption nagrade organizacijama koje su u proteklih dvije godine provele projekt iz područja inovativnog ili digitalnog učenja te time doprinijele razvoju vlastite organizacije. Nagrada je pripala dm-u s kojim su u finalu bili i NIS Novi Sad te Atlantic Grupa, dok je počasnu nagradu dobio A1 Hrvatska.

Još iz kategorije

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

7 pitanja koje si trebate postaviti prije ulaska u poduzetništvo

09.12.2019. komentiraj

Postati poduzetnik zvuči lako, ali svi koji su se okušali u toj avanturi znaju koliko je teško. Ponekad se pitaju što im je to uopće trebalo, ali kad to pitanje stigne - stiglo je prekasno! Da bismo vam donekle pomogli, u nastavku donosimo sedam pitanja koja si trebate postaviti prije no što odlučiti postati poduzetnik.

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

Mate Rimac tajnu svog uspjeha otkriva na Digital Takeoveru

09.12.2019. komentiraj

U svom je poslovanju Mate Rimac uvijek bio korak ispred konkurencije, a više o svom uspjehu i poslovanju otkrit će na predavanju najvećeg regionalnog inovacijskog i transformacijskog summita i expoa.

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

Kako koristiti glazbu za podizanje produktivnosti i kreativnosti

04.12.2019. komentiraj

Glazba uistinu može biti pokretač na raznim razinama, od podizanja raspoloženja, borbe s teškim trenucima u životu, tijekom rekreacije, tijekom opuštanja, ali i tijekom posla. Iako mnoge organizacije, posebno u Hrvatskoj, još uvijek zaziru od glazbe, ona itekako pomaže za produktivnost.