Korisni savjeti za jačanje online reputacije

Korisni savjeti za jačanje online reputacije

Foto: Fotolia

Kada korisnici putem Interneta pretražuju nečije ime ili naziv tvrtke mogu se na površinu izbaciti vrlo neugodne informacije, posebice ako je bilo riječi o  kampanji koja je rezultirala objavom loših informacija od strane korisnika. Kada se na prvoj stranici od Googlea nađu informacije koje nisu ugodne za čitanje tada to postaje ozbiljan problem za nečiju online reputaciju.

Stručnjaci iz Brand.com, BrandYourself.com i Reputation.com dali su nekoliko savjeta kako graditi uspješnu online reputaciju. Prije svega potrebno je zakupiti domenu sa svojim imenom i prezimenom i napraviti svoju osobnu stranicu. Na tu osobnu stranicu treba dodati što više relevantnih informacija o sebi. Priključite se Facebooku, Twitteru, Linkedinu, napravite svoje profile, ispunite ih odgovarajućim podacima. Linkajte sve zajedno. Postavite Google Alerts za svoje ime tako da znate kada je nešto novo objavljeno o vama.

Naravno, možete prepustiti i profesionalcima da se brinu za Vaš ugled no to skupo košta. Što se tiče velikih kompanija trenutno je trend da se sve više unajmljuju popularni blogeri da pišu o njima na pozitivan način, tj. objavljuju se sponzorirani postovi.

Još iz kategorije

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

04.07.2020. komentiraj

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Komunikacija u krizi

Komunikacija u krizi

24.06.2020. komentiraj

Maksimir će se 30. lipnja i 1. srpnja pretvoriti u pravu ljetnu oazu te će na DK Pikniku by Jamnica Botanica okupiti vodeće stručnjake komunikacijske industrije – kako domaće tako i svjetske.

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

Digitalna transformacija više nije opcija, ona je postala imperativ

20.06.2020. komentiraj

Sapphire Now, globalna konferencija koja donosi značajne uvide, vizije, vodstvo i usmjerenje SAP zajednici, s obzirom na situaciju uzrokovanu COVID-19 pandemijom se ove godine nije održala u tradicionalnom „licem u lice“ obliku već je otišla korak dalje i ušla u virtualni svijet. Ovogodišnje izdanje konferencije doživjelo je uzbudljiv zaokret te se u potpunosti održalo u digitalnom obliku pod nazivom Sapphire Now Reimagined. Konferencija koja se svake godine održavala u Orlandu i za koju se tražila kotizacija više, ove godine bila je besplatna svim registriranim korisnicima.