Konstruktivnom kritikom do jačeg tima

Konstruktivnom kritikom do jačeg tima

Foto: Fotolia (ilustracija)

Svi oni koji su se našli u ulozi voditelja tima sigurno su barem jednom naišli su na situaciju u kojoj je nekom od članova tima bilo potrebno uputiti kritiku. Poznato je da nitko ne voli primati kritiku pred drugima te smo ih stoga navikli upućivati i primati nakon sastanka - "u četiri oka", iza zatvorenih vrata.

Često se vodimo tom smjernicom te pri tome dobro pazimo da se osoba koju se kritizira ne osjeća kao da napadamo nju, već njene postupke – što bi na kraju krajeva i trebalo biti tako.

No, najnovija istraživanja pokazuju da je za jedan tim daleko korisnije kada se o problemima jednog člana javno raspravlja pred cijelim timom. Na taj se način timu šalje poruka da je svatko od članova tima odgovoran ne samo voditelju, nego i svim drugim članovima. Ukoliko postoji problem zbog, primjerice, postignuća pojedinog člana, neminovno je da će se to odraziti na sve, a ne samo na člana koji iz nekog razloga nije učinkovit.

Djelujte na problem ondje gdje je i nastao - u timu. Bitno je da u tim situacijama i drugi članovi tima jedni drugima daju povratne informacije kako oni vide svojeg  kolegu i novonastalu situaciju te da iznesu svoje prijedloge za rješavanje njegovog problema. Dobro je da svaki član tima osjeti odgovornost za ostale članove te da jedni drugima daju povratne informacije kojima si međusobno pomažu. Kada su negativne povratne informacije potrebne, komentari bi trebali biti dobronamjerni i konstruktivni, a kako bi se zadržali dobri međuljudski odnosi unutar tima.

Razmišljajući o cilju potrebno je utvrditi razloge kašnjenja i neispunjenja zadanih planova te pokušati  naći rješenje kojim će se situacija poboljšati ili popraviti.

Kritika ne mora nužno biti negativna, već može biti prilika da se razvijemo, postanemo svjesniji sebe te u nečemu postanemo bolji i kvalitetniji. Ovakav način rješavanja problema je moguć u timovima koji su povezani, u kojima vlada prijateljska atmosfera, koji su usmjereni na zajednički cilj i koji svojem voditelju nisu samo "brojke". Tada i osoba koja dobiva kritiku osjeća da joj drugi članovi tima nisu suci, već kolege koji nude svoju pomoć. Nakon pozitivnog rješenja takvih situacija raste uzajamna otvorenost, povjerenje i povezanost članova tima.

I naravno, ne zaboravite pohvaliti svoj tim. Njihov uspjeh je i vaš uspjeh.

Još iz kategorije

Rad na daljinu ne ide nikuda, a s time i problem s karijerama

Rad na daljinu ne ide nikuda, a s time i problem s karijerama

19.10.2020. komentiraj

Rad na daljinu pokazao se kroz ovu godinu vrlo efektivnim, posebno u tehnološkom sektoru i zbog toga organizacije ne stvaraju pritisak zaposlenima oko povratka na radna mjesta. Jer, troškovi su se smanjili, produktivnost povećala i u tom smislu nema potrebe išta mijenjati. Ali, zaposleni su zbog toga polako u problemima...

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

3 koraka kako pridobiti ljude uz brend

12.10.2020. komentiraj

Mušterija je uvijek u pravu. Tako glasi ona stara izreka, koju zna baš svaki poslodavac, ali i zaposlenik u nekoj od djelatnosti koje ovise direktno o interakciji s mušterijama. U današnje vrijeme, ljudi su pametniji nego ikad, oprezniji i lakše se informiraju o onome na što misle trošiti novac.

Doba digitalnog obrazovanja za EU iznimno važno

Doba digitalnog obrazovanja za EU iznimno važno

07.10.2020. komentiraj

U viziji europskog prostora obrazovanja koju treba ostvariti do 2025. Europska komisija predlaže nove inicijative, veća ulaganja i više suradnje država članica kako bi se svim Europljanima, svih dobnih skupina, pomoglo da iskoriste bogatu ponudu obrazovanja i osposobljavanja u EU-u.