Kako vas vaši zaposlenici vide?

Kako vas vaši zaposlenici vide?
Fotolia

Da li ste kao direktor ikada razmišljali koliko vaša energija i vibracije koje odašiljete utječu na vaše zaposlenike? Kada ste nadređeni puno će vam se puta desiti da morate navući masku na lice tako da zaposlenici ne vide brige koje vas pritišću. Kada ulazite na vrata ureda sve oči su uprte u vas u potrazi za bilo kojim znakom da nešto „ne štima“. To stvara veliki pritisak.

Kada ste direktor vaša energija utječe na sve i svakoga. Ono što zaposlenici vole su vizionari sa energijom koja pršti iz njih, za razliku od onih direktora koji isisaju energiju iz svakoga na kojega naiđu. Vi ste stalno pod povećalom svojeg tima koji će primijetiti ako se nešto loše dešava i međusobno će razgovarati o tome.

Jedna od nepoželjnih situacija je kada direktor pod pritiskom krene galamiti na zaposlenike. No, to već pripada u sferu mobinga. Vaša nervoza i negativan stav ne može ostaviti nikoga mirnim. Ako se nešto desilo između vas i nekog zaposlenika ne dozvolite da to utječe na druge članove tima. Vaši zaposlenici i dalje rade za vas i surađuju s njim, tako da je najbolje da oni o tome ne znaju ništa.

Trebate se zamisliti i zapitati kakvima vas vaši zaposlenici vide. Vi odašiljete više nego što mislite ili govorite. Da li vas istinski raduje posao koji obavljate? Vjerujete li u usluge i proizvode koje prodajete? Što mislite o svojim klijentima? Energija i entuzijazam koji donosite u kompaniju se itekako osjeti. Ako vam nije stalo do kompanije, ni vašim zaposlenicima neće biti.

Osim toga, razmislite kakvi ste u ophođenju sa zaposlenicima. Da li ih gledate ravno u oči ili izbjegavate pogled? Da li ih pitate kako su, a da pri tome niti ne sačekavši odgovor idete dalje? Oni osjećaju ako vama nije stalo do njih. Na isti način, uzvratit će i tvrtki i vama.