Kako vas vaši zaposlenici vide?

Kako vas vaši zaposlenici vide?

Foto: Fotolia

Da li ste kao direktor ikada razmišljali koliko vaša energija i vibracije koje odašiljete utječu na vaše zaposlenike? Kada ste nadređeni puno će vam se puta desiti da morate navući masku na lice tako da zaposlenici ne vide brige koje vas pritišću. Kada ulazite na vrata ureda sve oči su uprte u vas u potrazi za bilo kojim znakom da nešto „ne štima“. To stvara veliki pritisak.

Kada ste direktor vaša energija utječe na sve i svakoga. Ono što zaposlenici vole su vizionari sa energijom koja pršti iz njih, za razliku od onih direktora koji isisaju energiju iz svakoga na kojega naiđu. Vi ste stalno pod povećalom svojeg tima koji će primijetiti ako se nešto loše dešava i međusobno će razgovarati o tome.

Jedna od nepoželjnih situacija je kada direktor pod pritiskom krene galamiti na zaposlenike. No, to već pripada u sferu mobinga. Vaša nervoza i negativan stav ne može ostaviti nikoga mirnim. Ako se nešto desilo između vas i nekog zaposlenika ne dozvolite da to utječe na druge članove tima. Vaši zaposlenici i dalje rade za vas i surađuju s njim, tako da je najbolje da oni o tome ne znaju ništa.

Trebate se zamisliti i zapitati kakvima vas vaši zaposlenici vide. Vi odašiljete više nego što mislite ili govorite. Da li vas istinski raduje posao koji obavljate? Vjerujete li u usluge i proizvode koje prodajete? Što mislite o svojim klijentima? Energija i entuzijazam koji donosite u kompaniju se itekako osjeti. Ako vam nije stalo do kompanije, ni vašim zaposlenicima neće biti.

Osim toga, razmislite kakvi ste u ophođenju sa zaposlenicima. Da li ih gledate ravno u oči ili izbjegavate pogled? Da li ih pitate kako su, a da pri tome niti ne sačekavši odgovor idete dalje? Oni osjećaju ako vama nije stalo do njih. Na isti način, uzvratit će i tvrtki i vama.

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.