Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

Organizatori su već najavili nekoliko zanimljivih govornika i tema, a predavanje Ranka Rajovića o odgoju djece u doba kada su okružena raznim digitalnim uslugama, uz koje i odrastaju, zasigurno će privući veći broj zainteresiranih. Rajović je specijalist interne medicine i dugogodišnji UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece te je jedan od autoriteta na ovim prostorima u odgoju i obrazovanju.

Istraživanja koja je proveo pokazala su da su djeca danas slabija u odnosu na djecu prije 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rječnik i opće znanje. Na Weekendu će održati predavanje pod nazivom "Djeca i digitalno doba: Kako igrom razvijati djetetov IQ" tijekom kojeg će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru djeci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Kada je riječ o zasićenosti tehnologijom, ni odrasli se ne nalaze u puno boljoj situaciji. Ekrani su stalno uz nas te smo sve svjesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi velik broj mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ih ne znamo kvalitetno konzumirati. O tomu kako preživjeti vikend bez mobitela, organizirati nedigitalni život i napraviti digitalni detox, govorit će se na panelu "Digitalni Wellbeing".

Pripreme za 12. Weekend Media Festival u punom su jeku, ističu organizatori. Ove godine novost je Weekend paket koji omogućava rezervaciju smještaja i kotizaciju. Organizatori ujedno pozivaju marketingaše da svoje radove prijave na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstavit će najvažnija regionalna digitalna nagrada SoMo Borac.

Još iz kategorije

Što nove generacije traže na radnom mjestu

Što nove generacije traže na radnom mjestu

14.08.2019. komentiraj

Vremena se mijenjaju brže nego ikad prije, a s njima i potrebe zaposlenika. Traže bolje uvjete, ali glasnije i odlučnije, a ako ih ne dobiju otići će od poslodavca, što se nekad činilo nezamislivo i kontraproduktivno, no posljednjih je godina iznimno uspješan alat u stvaranju okruženja koje je adekvatno radnom mjestu i atmosferi.

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

Umjetnost raspravljanja – neka frcaju iskre

23.07.2019. komentiraj

Stručnjakinje iz poslovnog sveučilišta WU Executive Academy identificirale su četiri razloga zašto svaka tvrtka treba imati otvorenu kulturu sukoba.  Jedan od razloga je što se nove ideje ne mogu pojaviti ako ne postoji otvoreno okruženje u kojem je svima dopušteno govoriti ono što misle. Astrid Kleinhanns-Rollé i Helga Pattart-Drexler pronašle su način da raspravljaju na otvoren i pristupačan način.

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

Learning Disruption naglasio važnost kontinuirane edukacije zaposlenika svih razina i ulaganje u soft skills

04.07.2019. komentiraj

Renomirani predavači i stručnjaci koji su prenijeli inozemni i hrvatski know how, dinamičan panel o utjecaju učenja na poslovanje i interaktivne radionice obilježile su prvu regionalnu konferenciju o digitalnom učenju u poslovnom okruženju. Learning Disruption 2019 okupila je više od 160 sudionika, a njezin najveći doprinos jest da taj što su se na jednom mjestu uspjeli okupiti gotovo svi ključni profesionalci koji se u organizacijama bave učenjem i razvojem.