Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

Organizatori su već najavili nekoliko zanimljivih govornika i tema, a predavanje Ranka Rajovića o odgoju djece u doba kada su okružena raznim digitalnim uslugama, uz koje i odrastaju, zasigurno će privući veći broj zainteresiranih. Rajović je specijalist interne medicine i dugogodišnji UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece te je jedan od autoriteta na ovim prostorima u odgoju i obrazovanju.

Istraživanja koja je proveo pokazala su da su djeca danas slabija u odnosu na djecu prije 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rječnik i opće znanje. Na Weekendu će održati predavanje pod nazivom "Djeca i digitalno doba: Kako igrom razvijati djetetov IQ" tijekom kojeg će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru djeci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Kada je riječ o zasićenosti tehnologijom, ni odrasli se ne nalaze u puno boljoj situaciji. Ekrani su stalno uz nas te smo sve svjesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi velik broj mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ih ne znamo kvalitetno konzumirati. O tomu kako preživjeti vikend bez mobitela, organizirati nedigitalni život i napraviti digitalni detox, govorit će se na panelu "Digitalni Wellbeing".

Pripreme za 12. Weekend Media Festival u punom su jeku, ističu organizatori. Ove godine novost je Weekend paket koji omogućava rezervaciju smještaja i kotizaciju. Organizatori ujedno pozivaju marketingaše da svoje radove prijave na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstavit će najvažnija regionalna digitalna nagrada SoMo Borac.

Još iz kategorije

Otvoren laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici

Otvoren laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici

16.10.2019. komentiraj

Na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FPZ) svečano je otvoren novi zajednički Laboratorij za znanost o podatcima u prometu i logistici kojim Ericsson Nikola Tesla i FPZ nastavljaju uspješnu dugogodišnju znanstveno-istraživačku, razvojnu i obrazovnu suradnju. Događanju na fakultetu koji ove godine slavi 35. godišnjicu postojanja, uz podpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davora Božinovića, prisustvovao je i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te tim vodećih stučnjaka za ovo područje iz Ericssona Nikole Tesle.

Bill Gates: Jedna jednostavna navika razdvaja uspješne lidere od svih ostalih

Bill Gates: Jedna jednostavna navika razdvaja uspješne lidere od svih ostalih

15.10.2019. komentiraj

Najuspješniji lideri potpuna su suprotnost onome za što ih većina smatra kad razmišlja o njima. Jer, nisu to iznimno karizmatične persone u skupim odijelima, sposobni donositi prave poslovne odluke u svakom trenutku. Ne, upravo suprotno.

Poduzetnici koji spavaju više su bolji u primjećivanju dobrih ideja

Poduzetnici koji spavaju više su bolji u primjećivanju dobrih ideja

11.10.2019. komentiraj

Vrijeme je ono što u jednakoj mjeri imaju Bill Gates i svaka osoba koja ovo čita. Jer, dan nam svima im 24 sata, što znači da će neki žrtvovati pokoji sat sna da bi ispunili što ih zanima. Samo, to nije dobro jer se odražava na naše psihofizičko stanje.