Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Kako odgajati djecu u digitalnom dobu?

Dolaskom ljetnih vrućina bliži se i kratka stanka po pitanju raznih događaja iz ICT svijeta. Nakon godišnjih odmora, u rujnu slijedi novi val zanimljivih konferencija i srodnih događanja, a među njima se ističe Weekend Media Festival. Ovogodišnje izdanje WMF-a održat će od 19. do 22. rujna u Rovinju.

Organizatori su već najavili nekoliko zanimljivih govornika i tema, a predavanje Ranka Rajovića o odgoju djece u doba kada su okružena raznim digitalnim uslugama, uz koje i odrastaju, zasigurno će privući veći broj zainteresiranih. Rajović je specijalist interne medicine i dugogodišnji UNICEF-ov suradnik na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece te je jedan od autoriteta na ovim prostorima u odgoju i obrazovanju.

Istraživanja koja je proveo pokazala su da su djeca danas slabija u odnosu na djecu prije 10 godina u četiri područja: motorika, matematika-logika, rječnik i opće znanje. Na Weekendu će održati predavanje pod nazivom "Djeca i digitalno doba: Kako igrom razvijati djetetov IQ" tijekom kojeg će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru djeci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Kada je riječ o zasićenosti tehnologijom, ni odrasli se ne nalaze u puno boljoj situaciji. Ekrani su stalno uz nas te smo sve svjesniji koliko nas zapravo opterećuju. Medijsko i tehnološko doba nudi velik broj mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ih ne znamo kvalitetno konzumirati. O tomu kako preživjeti vikend bez mobitela, organizirati nedigitalni život i napraviti digitalni detox, govorit će se na panelu "Digitalni Wellbeing".

Pripreme za 12. Weekend Media Festival u punom su jeku, ističu organizatori. Ove godine novost je Weekend paket koji omogućava rezervaciju smještaja i kotizaciju. Organizatori ujedno pozivaju marketingaše da svoje radove prijave na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstavit će najvažnija regionalna digitalna nagrada SoMo Borac.

Još iz kategorije

3 vještine vrhunskih lidera

3 vještine vrhunskih lidera

04.06.2020. komentiraj

Istinski i najsposobniji lideri prilagodili su se „novom normalnom“ tijekom pandemije koronavirusa tako što su vjerovali u svoju emocionalnu inteligenciju, ali i onu „običnu“ inteligenciju. Samim time, uspjeli su doprijeti do ljudi, bez obzira što su im fizički bili daleko.

Tko su agilni lideri?

Tko su agilni lideri?

28.05.2020. komentiraj

Pojam “agilni lider” sve je češći u današnje vrijeme kad su poduzetnici sve mlađi u prosjeku i kad se tržište ubrzano mijenja pa su kao nikad potrebne i fizičke te mentalne sposobnosti lidera da bi opstajali i nosili se sa svim izazovima koje donosi moderno i nikad povezanije doba.

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

Važnost komunikacije kod preuzimanja i spajanja kompanija

24.05.2020. komentiraj

Komunikacija brenda mora imati strategiju i smjer, ona oblikuje brend i kreira njegovu reputaciju. Zato će Louise Tingström, savjetnica za strateške i financijske komunikacije na najvišim razinama te glasnogovornica CEO-a UniCredit Grupe, biti gošća novog izdanja DK Talksa u srijedu, 27. svibnja u 15 sati na Facebook stranici Dana komunikacija.