Kako će naši životi i poslovi izgledati 2030.?

Kako će naši životi i poslovi izgledati 2030.?

Poslovi koje danas radimo za 10 godina možda neće ni postojati, a možda će ih obavljati – roboti. Napredna i ponekad invazivna tehnologija nad kojom se mi zgražamo našoj će djeci biti dio svakodnevice, a važne odluke unutar Vlade možda će se donositi bez ljudske intervencije. Ovo su samo neke teme koje će se pokrenuti na Future Tenseu, konferenciji s temom budućnosti poslovanja koja se u zagrebačkoj Laubi održava u srijedu i četvrtak, 8. i 9. lipnja.

Dva dana, šest svjetski cijenjenih futurologa, šest tema i više od 20 stručnjaka s domaće i europske biznis scene u Laubi će raspravljati o budućnosti tehnologije, rada i obrazovanja, upravljanja, turizma, održivosti i liderstva. Svoja će predavanja imati Mike Bechtel, Daniel Susskind, Anne Lise Kjaer, Ian Yeoman, Daria Krivonos i Mike Walsh, a sve u organizaciji Komunikacijskog laboratorija.

„Za nas održivo upravljanje nije trend koji dolazi i odlazi. Ona čini kamen temeljac naše tvrtke. Ovakve konferencije su inkubator ideja  i motivator pozitivne energije gdje vidimo da nismo jedini koji prepoznaju nužnost promišljanja i ulaganja vremena i resursa za kvalitetniju budućnost“, rekao je Vlado Mandić, direktor EVN Croatia Plina koji će sudjelovati u raspravi o održivoj budućnosti na konferenciji.

Cijeli program konferencije dostupan je na službenoj web stranici konferencije: https://futuretense.eu/

„Na pitanje: 'Smijemo li očekivati liderske karateristike od brandova?', moj odgovor je jasno: 'Da!' Brandovi moraju nuditi smjer, inspiraciju i pomagati nam da postanemo najbolja verzija samih sebe“, rekao je Marko Vičič, osnivač i viši partner u Futura Grupi, koji će svoje viđenje kreativnog vođe budućnosti predstaviti na panel diskusiji unutar teme The Future of Independent Thinking and Leadership.

Sve do samog početka konferencije vrijedi akcija 3+1: kupite 3 kotizacije i dobijete jednu besplatno. Broj mjesta je ograničen pa požurite po svoje ulaznice OVDJE.

Ako nam se ne možete pridružiti uživo, u ponudi su i streaming ulaznice, i to po cijeni od samo 550 kuna. Ulaznice za streaming Future Tensea pronađite OVDJE.

Pridružite nam se u raspravi o budućnosti poslovanja i vidimo se na konferenciji Future Tense 8. i 9. lipnja!

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.