Kad se poznati zaigraju s Twitterom

Kad se poznati zaigraju s Twitterom

Društvene mreže nisu rezervirane samo za nepoznate ljude, jer poznati ih vole jer to im je najjeftiniji način promocije, a njihovi profili iz raznih razloga privlače tisuće posjetitelja i pratitelja.

I dok se mnogo poznate i manje poznate manekene prate na društvenim mrežama i pratitelje privlače novi fotkicama koje objavljuju na Internetu, dok poznati pjevači i estradne zvijezde i sportaši društvene mreže koriste malo drugačije. Održavanja profila na društvenim mrežama nije lako niti jednostavno i zahtjeva dosta posla, stoga mnogi poznati umjesto da sami objavljuju koriste ili usluge pojedinaca ili agencija koje to rade za njih.

Iako se možda ne bi očekivalo, jedan od najboljih i svakako najopuštenijih okruglih stolova na regionalnoj konferenciji o društvenim mrežama Tvitomanija u Novom Vinodolskom bio je onaj s poznatim osobama na kojem su se našli pjevačica Nina Badrić, srpska tv-zvijezda Ivan Zeljković i poznati srpski DJ Marko J. Kon. I dok su oni pokušavali biti ozbiljni publika se zabavljala dok su tvitovi iza njih na platnu komentirali što govornici upravo komentiraju.

Naša poznata pjevačica Nina Badrić priznala je kako se na samom početku žestoko borila protiv društvenih mreža i odbijala bilo kakve pomisli na otvaranje profila, ali sada se kako sama tvrdi na njih bacila kao hobotnica. Prema njezinim riječima presudan trenutak bio kad je otkrila da na Facebooku postoje deseci lažnih „njezinih“ profila koje komuniciraju s njenim obožavateljima.

Ivan Zeljković dodao je kako je zapravo svaki tvit kao 'mikrokonferencija' za novinare, jer se njime dijele neke informacije. Iako je to moža malo iz perspektive novinara suluda i glupa informacija, ono što je tvit jest dijeljenje svojeg razmišljanja s masama i ništa mnogo više od toga.

„Cijelu Twitter zajednicu doživljavam kao prijatelje“, složio se poznati srpski DJ  Marko J. Kon i dodao kako su ljudi prije zbog nedostatka tog osobnog dodira, imali lažni sliku o poznatima. „To danas više ne prolazi. Iskrenost i čvrsti stav je jedino što prolazi“, ističe Kon.

Kao poklon na kraju konferencije Nina Badrić 'tvitnula' svoju novu pjesmu direktno s Tvitomanije.