Jeste li menadžer ili lider?

Jeste li menadžer ili lider?

Foto: Fotolia

Napisane su tisuće knjiga i održano mnoštvo seminara na temu vodstva, ali još uvijek brojni menadžeri u praksi ne razlikuju vodstvo od rutinskog obavljanja posla menadžera i puke birokracije.

Margaret Thatcher je jednom sjajno izjavila: „biti lider isto je kao biti dama. Morate li drugima objašnjavati da to jeste, onda to niste“.

Ako nemate snagu i ovlasti za mijenjanje situacije ili ako koristite uhodane metode gradeći stabilne strukture, vi niste lider – vi samo birokratski obavljate posao. Ako možete pokrenuti druge i ostvariti nevjerojatne stvari potičući svoje suradnike da s entuzijazmom odrade posao, onda ste lider. Kada je situacija u ekonomiji stabilna onda su dovoljni menadžeri koji rutinski obavljaju posao. No, kada su prisutni izazovi i potreba za okretanjem prema novom smjeru razvoja, potrebni su nam vizionari – lideri.

Uzmimo na primjer Jimmyja Walesa, osnivača Wikipedije, a koja slovi za najveću svjetsku akumulaciju znanja. Nitko od tisuća ljudi koji su doprinijeli Wikipediji Walesu nije podnio neki izvještaj, a on je opet, kao društveni arhitekt, pokrenuo mase i izgradio platformu koja energijom i organizacijom iziskuje iznimne količine ljudskoga napora. Fascinantno, zar ne?

Koje su to osobine pojedinca koje inspiriraju druge? Tko su istinski lideri našeg doba?

Oni su vizionari, pojedinci koji žive u budućnosti imajući uvjerljivu viziju o tome „što bi moglo biti“. Posjeduju slobodni duh mislilaca koji i naše umove oslobađaju za nove mogućnosti od statusa quo. Oni su mentori, vođe kojima je primarni cilj stvoriti još više lidera. U tom smislu oni su učitelji, treneri koji svoje djelatnike potiču. Pomažu drugima ostvariti svoje snove povezujući ih sa ulagačima, istomišljenicima i komplementarnim resursima. Vole ratovati s birokracijom. Njihova nepokolebljiva energija i predanost višem cilju inspirira i potiče druge da stoje iza svojih uvjerenja.

Posjeduju strast, radoznalost, suosjećanje, smionost, nesebičnost, odgovornosti i borbenost. Imaju karizmu, moć da pokrenu i motiviraju svoje djelatnike. To su osobine koje privlače ljude oko njih i pojačavaju njihova postignuća. To je genetski materijal vođe 21. stoljeća. Samo njihovim jačanjem možemo u potpunosti osloboditi latentne talente vodstva koje se nalaze u svakoj organizaciji.

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.