Iskustvo nikad ne zastarijeva, predstavljen program mentorstva SENTOR

Iskustvo nikad ne zastarijeva, predstavljen program mentorstva SENTOR

HUP - Udruga malih i srednjih poduzetnika predstavila je zajednički projekt mentorstva za poduzetnika u partnerstvu s Klubom poduzetnika seniora SENTOR i CEPOR-om i uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Nizozemske u Zagrebu.

Cilj Kluba poduzetnika seniora SENTOR je okupiti predstavnike iskusne, mahom umirovljene poduzetnike koji žele pružiti podršku drugim poduzetnicima u suočavanju s izazovima u poslovanju. Klub poduzetnika seniora SENTOR je svog partnera pronašao u nizozemskom udruženju Soundboard.

U svom uvodnom govoru glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca, Irena Weber istaknula je “U projekt smo se uključili jer shvaćamo koliko je važno da poduzetnici imaju mjesto gdje mogu pronaći korisne savjete i pomoć, posebice kada naiđu na određene izazove ili nedoumice oko svog poslovanja. U HUP-u želimo biti mjesto takve jake poduzetničke snage koja će djelovati partnerski i stvarati dodanu vrijednost u društvu.“

“Mentori okupljeni u SENTOR-u pružaju pragmatične savjete prilagođene potrebama poduzetnika i njihovih poduzeća, a mentorska podrška temelji se na principima empatije, poštovanja, profesionalnosti, integriteta i želje za učenjem i razvojem“ ‒ objasnila je Mirela Alpeza, direktorica CEPOR-a i redovna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Tijekom okruglog stola  kojeg je moderirao Miodrag Šajatović ,glavni urednik Lidera poduzetnici su iznijeli svoja iskustva sudjelovanja u mentorskom programu.

Pero Vidović, direktor tvrtke Ambijenti i Porin Dedić, osnivač tvrtke Division OOH među prvima su ušli u program mentorstva kako bi se obratili za pomoć, pitali i tražili iz prve ruke savjete za rješavanje vlastitih poslovnih problema, a upravo u tome su im pomogli mentori ovog programa Blaženka Urbanke iz tvrtke HSM informatika te Boris Popović iz tvrtke Alarm automatika.

„Poduzetnici se u suštini najviše vole obratiti drugim poduzetnicima jer najviše vjeruju ljudima koji imaju iskustvo u praksi. Poduzetnici su kreativni i probitačni ljudi, veoma važni za razvoj društva, slobode, slobodnog tržišta i demokracije,“ istaknuo Boris Popović iz tvrtke Alarm automatika.

Predstavnici nizozemske Udruge Soundboard-a udruženja umirovljenih poduzetnika koje djeluje već 42 godine, a okuplja oko 300 volontera umirovljenih poduzetnika mentora u programu. Frank van Santen i Floris Oskamp u svojim izlaganjima pokazali su i objasnili kako surađuju ne samo sa svojim ‘učenicima‘ nego i lokalnom zajednicom, fakultetom, vladom, bankama.