NOVE PRILIKE

IBM pokreće Enterprise AI Venture Fund vrijedan 500 milijuna dolara

IBM pokreće Enterprise AI Venture Fund vrijedan 500 milijuna dolara
Depositphotos

IBM pokreće rizični fond vrijedan 500 milijuna dolara za ulaganje u niz tvrtki s umjetnom inteligencijom – od onih u ranoj fazi do startupova s hiperrastom. Usredotočit će se na ubrzavanje generativne AI tehnologije i istraživanja za poduzeća.

S diferenciranim modelom i strategijom koja se sastoji od domenske ekspertize iz cijelog IBM-a i posvećenog tima za razvoj portfelja, IBM Enterprise AI Venture Fund ulagat će u sadašnje i buduće lidere AI koji pomažu tvrtkama širom svijeta da ostvare potencijal AI za poslovanje. Pod vodstvom predanog tima u IBM-u s desetljećima kombiniranog iskustva kao vrlo uspješni investitori i stručnjaci za umjetnu inteligenciju u poduzeću, fond će svakom startupu pružiti prilike za razvoj značajnih partnerstava s IBM-om, dok će stjecati operativnu stručnost o proizvodima i inženjeringu te izlasku na tržište strategije.

"Predviđeno je da će AI do 2030. otključati gotovo 16 trilijuna dolara u produktivnosti. Pokretanjem IBM Enterprise AI Venture Funda, otvaramo još jedan kanal za iskorištavanje ogromnog potencijala AI revolucije u opipljive, pozitivne rezultate za IBM i tvrtke ulažemo", rekao je Rob Thomas, viši potpredsjednik za softver i glavni komercijalni direktor u IBM-u.

"Ovaj je fond još jedan način na koji udvostručujemo svoju predanost odgovornoj inovaciji umjetne inteligencije kroz watsonx i pomažemo organizacijama da ovu transformacijsku tehnologiju pokrenu“, zaključuje Thomas.