Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

Huawei pokrenuo „2021 APPSUP“ natjecanje za inovacije s fondom nagrada od milijun dolara

Foto: DepositPhotos

Huawei pokreće svoje godišnje natjecanje za inovacije aplikacija Huawei Mobile Services (HMS) - AppsUP. Cilj programa je nadahnuti nadarene programere širom svijeta za stvaranje revolucionarnih aplikacija i digitalnih iskustava te im pruža jedinstvenu priliku za istraživanje i promicanje digitalnih inovacija.

Na godišnjem AppsUP natjecanju sudionici će razviti inovativne, lokalizirane aplikacije koristeći Huaweijev namjenski HMS ekosustav kako bi korisnicima Huaweijevih uređaja ponudili besprijekorna iskustva. Natječaj je otvoren za pet regija - Europu, azijsko-pacifičku regiju, Latinsku Ameriku, Bliski Istok i Afriku i Kinu - a ovogodišnja tema je „HMS Inovacija za sve“.

Natječaj pruža nadarenim programerima priliku da steknu globalno priznanje i osvoje novčane nagrade u iznosu do 15.000 USD, s ukupnim nagradnim fondom od milijun USD, kao i sveobuhvatnu tehničku podršku inovacijama aplikacija. Natječaj je otvoren za sve, od studenata, pa sve do budućih programera, do afirmiranih profesionalaca.

„Mi u Huaweiju predano pružamo TECH4ALL, osiguravajući da nitko ne zaostaje u našem digitalnom svijetu. Našim AppsUP natječajem nadamo se da ćemo izazvati sljedeću generaciju programera aplikacija da stvore besprijekorna iskustva koja će potrošačima pomoći u navigaciji u sve većem digitalnom svijetu u kojem živimo. Inovacija je u središtu ovog natjecanja i radujemo se budući da će rješenja koja će programeri širom svijeta stvoriti pomoću Huawei Mobile Services“, ističe dr. Jaime Gonzalo, potpredsjednik Huaweijevih mobilnih usluga u Europi

Natjecanje se pokazalo izuzetno popularnim prošle godine, s prijavama više od 3.000 timova iz preko 170 zemalja. Predane su tisuće inovativnih HMS aplikacija koje pokrivaju svaki aspekt svakodnevnog života i nadahnjuju pametna iskustva u zdravlju i kondiciji, obrazovanju, poljoprivredi, zaštiti okoliša, prijevozu i javnoj sigurnosti. Među prošlogodišnjim pobjednicima bili su Catrobat, neprofitni projekt nagrađen „Najboljom aplikacijom“ za Pocket Code (on je svoju aplikaciju razvio kako bi nadahnuo tinejdžere i odrasle na učenje kodiranja), te švedski Runbit koji izaziva korisnike da hodaju, trče dok to iskustvo pretvara u zabavnu igru.

Natjecatelji na ovogodišnjem AppsUP natječaju moći će se natjecati za više drugih priznanja kao što su Tech Women’s Award (uvedena prvi put ove godine), nagrada za izvrsne studente i najbolja HMS Core Innovation Award. Osim novčanih nagrada, finalisti će svoju aplikaciju promovirati i na HUAWEI AppGallery, dostupnoj globalnoj publici od 700 milijuna korisnika Huawei mobilnih uređaja. Pobjednici će također imati koristi od dodatnih nagrada, kao što su promotivni resursi AppGallery, Huawei resursi i ekskluzivni poticaji za plaćene HMS Core mogućnosti.

HMS je treći po veličini ekosustav mobilnih aplikacija na svijetu koji doseže više od 700 milijuna globalnih korisnika uređaja i pruža globalnim programerima jedinstvenu hardversku i softversku sinergiju koja pomaže energetski učinkovitom razvoju i učinkovitim rješenjima za potrošače, dok HMS Core osigurava da Huawei uređaji pružaju izuzetno korisničko iskustvo.

Mehanizam prijave

Da bi se sudjelovali, sudionici se moraju prijaviti za natjecanje i prijaviti svoje radove putem službene web stranice između 10. lipnja i 20. kolovoza 2021. Sudionici se mogu prijaviti ili kao pojedinac ili kao tim od najviše tri člana.

Sve aplikacije moraju se razviti pomoću odabranih mogućnosti HMS Core-a i poslati na pregled putem web stranice natjecanja prije 18:00 (GMT +2) 20. kolovoza 2021. Ocjenjivačka komisija, sastavljena od stručnjaka iz tehnološkog, financijskog i igraćeg sektora, kao i Huaweijevi teškaši tada će bodovati svaki unos na temelju njegove funkcionalnosti, inovativnosti, društvene vrijednosti i korisničkog iskustva.

Odatle će prvih 20 aplikacija u uži izbor iz svake regije biti dostupno za javno glasanje putem web stranice natječaja i HUAWEI AppGallery. Odabiri će se temeljiti na broju glasova i preuzimanja koja svako djelo u najužem izboru dobije od javnosti.

U listopadu će finalisti predstaviti svoje aplikacije na regionalnim događanjima stručnim žirijima koji će rangirati 20 djela koja su ušla u uži izbor prema sveobuhvatnoj formuli za bodovanje kako bi odredili pobjednike.

Za više informacija o natječaju AppsUP posjetite Huawei AppsUP stranicu.

Još iz kategorije

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

Konferencija LeaderSHE promiče žensko vodstvo

17.06.2022.

Konferencija LeaderSHE održat će se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Zagrebu. Riječ je o konferenciji koja okuplja liderice iz poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora kako bi se istaknuli njihovi uspjesi te potaknule druge žene da streme liderskim pozicijama.

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

Rad na daljinu ne utječe na pad produktivnosti

14.06.2022.

Rad na daljinu postao je nužnost s pandemijom koronavirusa, ali poslodavci konstantno provjeravaju produktivnost radnika koje nemaju konstantno na oku, iako im brojke sugeriraju da je ona bolja nego u vremenima prije globalne krize. Potvrđuje to kroz istraživanje i A&M, zdravstveno sveučilište iz Teksasa temeljem analize 265 zaposlenih u kompaniji Hurricane Harvey iz Houstona.

Zlatna pravila kod traženja posla

Zlatna pravila kod traženja posla

12.06.2022.

Postoji nekoliko zlatnih pravila kod traženja novog posla, a ona osnovna su provjera životopisa da u njemu ne bi bilo tipfelera ili sličnih grešaka, provjera točne adrese kompanije unutar motivacijskog pisma i dolazak na zakazani razgovor točno na vrijeme. Ali, neke greške teže se izbjegnu i primijete, a mogu učiniti razliku.