Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Fil Rouge Capital treći Akceleratorski program otvoren je za prijave

Foto: DepositPhotos

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fil Rouge Capital ponosan je objaviti da su prijave za ljetni Akceleratorski program 2020. otvorene do nedjelje 05. srpnja 2020. Do ponoći.

Selection day će se održati 15. srpnja na adresi Ulica Andrije Hebranga 34, gdje je ujedno i operativno sjedište fonda.

Tijekom ‘Selection day’ eventa, žiri sastavljen od članova FRC tima će izabrati 15-25 najboljih startup timova koji će na jesen sudjelovati u trećoj generaciji akceleriranih timova u programu Fil Rouge Capitala koji će se održati u Zagrebu.

Program počinje 31. kolovoza te traje do 25. studenog kada će biti održan i Demo Day, zatvoreni tip događaja namijenjen pozvanim investitorima ispred kojih će startupi iz treće generacije programa imati priliku prezentirati svoja dosadašnja postignuća, planove za budućnost i potrebno financiranje.

Fil Rouge Capital planira investirati u predane i strastvene osnivače s uvjerljivim poslovnim konceptom ili inovacijom u odabranim sektorima interesa.

Potreban je osnovni MVP tj. minimalni održivi proizvod koji može pokazati kako postoji tržišna potreba za takvim rješenjem te će startupi s postojećim korisnicima i kupcima imati prednost.

Uspješni kandidati će biti oni koji trebaju razviti svoj proizvod i pristup tržištu kako bi mogli ubrzati svoj međunarodni razvoj.

Investira se u tvrtke registrirane u Republici Hrvatskoj, a startupi koji su svoj rad započeli u drugoj državi moraju zadovoljiti posebne kriterije koji su detaljnije objašnjeni u samoj prijavi. Pored toga, očekuje se izvrsno poznavanje engleskog jezika.

Akceleratorski program također uključuje privilegirani pristup Fil Rouge Capital programu rasta. Za osnivače i timove koji nisu iz Republike Hrvatske, Fil Rouge Capital osigurava operativnu i logističku podršku, pomoć pri otvaranju bankovnog računa, pomoć pri ispunjavanju potrebnih kriterija, kao i svu ostalu potencijalnu potporu u snalaženju u hrvatskom poslovnom okruženju.

Nakon isteka roka za prijave, predstavnici Fil Rouge Capitala će kontaktirati odabrane startupe te ih uputiti u daljnje korake.

Odabranim startupima je osigurano:

● investicija u iznosu do 50,000 EUR.

● pristup Fil Rouge Capital mreži mentora, dodijeljen glavni mentor od strane jednog od Fil Rouge Capital partnera

● pristup seminarima koje vode Fil Rouge Capital stručni predavači, mentorima, potencijalnim kupcima proizvoda (aplikacije) koju razvijaju i mreži investitora te sudjelovanje na ekskluzivnoj Fil Rouge Capital tjednoj Večeri osnivača.

● Mogućnost dodatnih investicija nakon dokazivanja poslovnog modela i rasta.

● Do 200.000 € povlastica od firmi poput Google-a, Amazona, Microsofta

Još iz kategorije

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

Kava bi vas mogla učiniti boljim liderom

28.07.2020. komentiraj

Oprah, Napoleon, Beethoven i Reagan nemaju zajedničko samo to što su prepoznatljivi kad se spomene jedna riječ njihovog punog imena, kao ni to što je njihov utjecaj bezvremenski i globalni, već im je zajedničko to što su pili enormne količine kave. U redu, Oprah i dalje pije jer je u ovom društvu jedina još uvijek živa.