Dobar i pozitivan stav privlači klijente

Dobar i pozitivan stav privlači klijente

Foto: Fotolia

Jeste li ikada ušli u neku trgovinu, i nakon pet sekundi uspjeli zaključiti kako osoba za pultom mrzi svoj posao? S druge strane, možete li se sjetiti kad ste kupili nešto što niste namjeravali kupiti, ali vas je trgovac uvjerio da vam treba baš ono što on prodaje? Odgovor na oba pitanja je isti. Naravno!

Dobar stav je zarazan. Kada dođete negdje gdje vas lijepo dočekaju i pozdrave , više je vjerojatno da će te tamo ostati i na kraju se opet vratiti. Kada se prepuštate rukama profesionalca, više od njihove sposobnosti i kvalificiranosti bitniji nam je osjećaj koji u tom trenutku imamo.

To je osobito bitno na polju zdravstva i estetike, gdje pozitivan stav i lijepo ponašanje vrijede zlata i gotovo je uvijek jamstvo za pridobivanje stalne klijentele. Kao poduzetnik kada prodajete svoj proizvod ili uslugu , imajući pozitivan stav i dobar duh je spas za vaše poslovanje. Biti strastven u onome što radite je poput magneta i kada potencijalni kupac/klijent vidi, čuje i osjeća pozitivan stav biti će oduševljen i zainteresiran za poslovanje s vama.

Ova vrsta stvari predvodi dobroj vijesti o sjajnoj reputaciji koja se poput požara širi poslovnim svijetom. Vaš super odnos s klijentima će se dijeliti iznova i iznova s drugima koji su u potrazi za uslugama koje vi nudite,i služit će kao svjetionik koji će dovesti klijente na vrata vaše tvrtke.

Zamislite da uđete u umjetnički studio, gdje umjetnica prodaje svoje slike, i istodobno s vama podijeli svoju inspiraciju, entuzijazam i strast prema stvaranju slika na takav način da jedino što želite je kupiti njezinu sliku i proširiti dobar glas o toj umjetnici. Nakon takve kupnje zasigurno će te se osjećati odlično i uzbuđeno. No, ako umjetnica potpiše vlastiti rad posebno za vas, što će umjetninu napraviti još osobnijom, biti će vrjednija više od novca koji ste izdvojili za to umjetničko djelo.

Razmišljajte o svom stavu kao o magnetu. Želite li privući pozitivne i entuzijastične klijente? Tada budite pozitivnog stava i vidjet će te kako se on održava na druge, što će zasigurno natjerati klijente da pokucaju na vaša vrata.

Još iz kategorije

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

Legendarni potez Stevea Jobsa na kritike

11.08.2020. komentiraj

Bihevioralna psihologija koristi se kao tehnika u borbi protiv kriminala, ali može se primijeniti i u svakodnevnom životu, što je najbolje pokazao tijekom jednog intervjua Steve Jobs. Naime, upotrijebio je tehniku S.T.O.P. da bi se suočio sa žestokim i argumentiranim kritikama jednog developera, nezadovoljnog činjenicom da se Apple 1997. bez ikakvog razloga i povoda odlučio odbaciti podršku za OpenDoc.

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

06.08.2020. komentiraj

Predsjednik Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije.

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

Bill Gates kaže da je uspjeh stigao tek nakon što je naučio jednu posebnu vještinu

31.07.2020. komentiraj

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega.